Reklama

Reklama

Filmová cenzorka Enid je hrdá na svou pečlivou práci: jejím úkolem je chránit nic netušící publikum před škodlivými účinky krvavých scén a jiných drastických záběrů. Její ochranitelský pud je umocněn pocitem viny, že si nedokáže vzpomenout na starý případ zmizení své sestry, která byla nedávno prohlášena za mrtvou. Když Enid dostane za úkol prohlédnout si znepokojivý film z archivu, v němž se vracejí její vlastní mlhavé vzpomínky z dětství, začne rozplétat záhadu a zjišťovat, jak toto děsivé dílo souvisí s její vlastní minulostí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (58)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádní psychologický thriller s naprosto lahůdkovou atmosférou jakési podivné až snově působící reality a příběhem, který sice diváka hodně mate, ale po zamyšlení většina střípků do sebe zapadne. I díky tomu, že tvůrci házejí dostatek detailů a vizuálních vodítek k rozklíčování. Pojetím přesně ten typ atmosférického slow-burn hororu, jaký mám rád. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Neotřelé a originální i tak by se to dalo popsat. Mít na práci cenzurování filmů může být super práce, ale taky si to musí logicky vybrat svou daň na psychice. Zvláště když máte ještě trauma z dětství ze ztráty sestry. Mělo to solidní atmosféru i napětí. Fajn postavy. Horor co zaujme, ale ne uchvátí. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, chabé provedení. S premisou připomínající 8MM v komunitě filmových cenzorů snímek nalákal na solidní podívanou, ale celé to postupně zabředlo v mnohokrát okoukaném schématu a hlavně hypnotické nudě (a to nemá film ani hodinu a půl). Podivné je i vyznění celého díla. Censor prakticky láká diváky na poctu „video nasties“, ale místo toho, aby nějak chytře pracoval s kontroverzí okolo tohoto fenoménu a zejména s otázkou, zda brutalita ve filmech může mít dopad na diváky, přichází s jednoduchým konzervativním závěrem, že ano, tyto filmy jsou výplodem extravagantních magorů a mají špatný vliv na psychiku diváků. To není pocta, to jsme jen mentálně zas někde mezi britskými puritány v 80. letech minulého století. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Někdy si připadám jako z jiný planety a přemýšlím, jestli jsem neviděla jiný film, než ostatní. Censor pro mě byl prostě nějaký způsobem nekoukatelný, už jen to zpracování pro mě bylo strašně nesympatické, hlavní postava ve mně vyvolávala až znechucení a asi jsem prostě byla v tu chvíli na totálně jiný vlně. Britské horory většinou buď miluju nebo nesnáším a tohle je ten druhý případ. Už i ten příběh byl pro mě vlastně ve finále naprosto debilní. Nic mi to nedalo, uspávalo mě to, hororově to absolutně zklamalo a z toho závěru jsem taky nevěděla, co si mám odnést. Prostě, škoda, že jsem to vůbec viděla a kazím tomu hodnocení. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Censor" je filmom, aký občas skutočne padne dobre do noty. Nemôžem povedať, že všetky artové horory mi sadli, no tento tam rozhodne môžem zaradiť. Má to atmosféru, vizuálne je schopne natočený a nemal som problém uveriť našej protagonistke Enid počas jej misie, kde sa snaží nájsť svoju stratenú sestru. Ako som povedal, nápad je super. Enid uvidí video, ktoré veľmi dôverne zachytáva udalosti jej života a postupne prepadne absolútnej paranoji, kde už nebude vedieť ani čo je skutočné a čo nie. A pritom sa vnútorne cíti ako hrdinka svojho vlastného príbehu. Nevadí mi, že tu nie je veľká dávka gore, nevadí mi artový štýl filmovania. Záleží ale na tom, že film potrebuje mať zaujímavý príbeh a postavy, ktoré budem chcieť sledovať počas celého filmu. A to sa tu podarilo. Myslím si, že film asi bude mať viac odporcov, no nezačnime si tu teraz jeden druhému nadávať za to, že niekomu sa film páči a niekomu nie. Pre mňa je toto film s dobrou atmosférou, prekvapivými momentkami a je super, že zbytočne nenaťahuje čas. Je to super film? Nie. Ale v rámci toho čo ponúka mi to stačí. Hodnotenie: B ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo především v Leedsu a Bradfordu v Anglii. (Homerking)
  • Film byl natočen především na 35mm film a několik záběrů na Super8 a VHS. (Homerking)

Reklama

Reklama