Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (120)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Když do Karla Rodena nainstalujete indiána s hlasem Zdeňka Maryšky, přičemž vaše indiánská moudrost tkví v přednesu facebookových citátů, zůstane z toho nejeden bizon na větvi. A co teprve, když úvodní laciné moralizování o nápravě egomaniaka náhle proměníte v duchařskou exlovestory! Zatímco indiánem posedlý Roden vzdoruje Bohnicím i vlastní nepříčetnosti, náčelník Bílý Oř usiluje o zesnulé slovenské děvče, které mu Komanč... komunisti vyrvali z náruče. Slzy tečou proudem až do lomu Amerika a divák třímá topůrko válečné sekery (zatnuté do čela senilních scenáristů). Když veškerý uspávací, směšně odialogovaný, hloupě vystavěný a produkčně nedobře ošetřený bizár konečně upálí bábu a vypustí ducha, je na řadě rozhřešení osvobozeného hrdiny, který v rámci záchrany firmy i manželství střílí lukem (za asistence policie) nad hlavy svých zaměstnanců a soků v lásce. Ano, v tomhle opravdu hraje Karel Roden hlavní roli a ano, tohle opravdu šlo do kin. Neděkujem, howgh. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na Indiána jsem se podíval čistě ze zvědavosti, a také kvůli Karlu Rodenovi. Prvně asi začnu klady. Snímek je poměrně slušně natočený, má občas takovou příjemně odlehčenou atmosféru, líbil se mi podmanivý hlas indiána, jakož i herecký projev Karla Rodena. Co se týká příběhu, ten je spíše jednodušší, na logiku se zrovna moc nehledí, snaha o nějaké hlubší poselství působí místy velice křečovitě. Humor je vcelku fajn, mohlo ho být ale podstatně více. Přišlo mi, že se tvůrcům nepodařilo tak nějak naplno využít potenciál daného námětu. Nemohu nezmínit také uši trhající dabing cizích herců, to je opravdu peklo. Indián se podle mě hodí především do programů komerčních televizí, tam bude mít jistě šanci zazářit, celkově se ale jedná o nevýraznou, skrz na skrz obyčejnou komedii, na kterou si vzpomenu jen z jednoho jediného důvodu, a sice že se v ní objevily holky z kapely The Agony, za což tvůrcům upřímně děkuji. 3/10. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že je to taková tragédie, jak tu velká část hodnotí. Myslím, že jsou poslední dobou lidi nasraní a tak to dají sežrat třeba tomuto filmu. Nemá to kdo ví jakou převratnou pointu, ale chvilkami je to vtipné a tak nějak familierně hezké. Šlo vidět, že si to Karel oddechově před nějakým větším filmem užívá. Do kina bych na to asi znovu nešel, ale doma na gauči bych si to spokojeně znovu pustil a relaxoval u toho s pytlíkem brambůrků. ... GA Cinema ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak už mám za sebou všechny filmy Tomáše Svobody. Pravdou je, že po čtyřech dost typologicky podobných komediích je Indián zcela něco nového. A je to něco originálního i v rámci Česka. Už za to si zaslouží tři hvězdy. Indián totiž není jen laciná komedie, ale také se snaží něco říct. Kolik lidí žije hektický život a ani se nezastaví? Neužijí si běžných věcí, ale též kvůli práci a svému stylu života přicházejí o manželky nebo o dětství potomků? Ruku na srdce. Někdy je to těžké, pravda, ale také jsem rád, že vydělávám raději méně, ale za to mám více volného času. Na co peníze, když si jich nemůžete užít? I o tom je snímek, který nám tvůrci naservírovali. Pravda je, že Karel Roden je výborný a některé situace jsou trochu bizarní. Také způsob převtělení bych asi volil kapánek jiný. Na druhé straně sledujeme mnoho situačního humoru a také toho černého. Mě se Indián líbí už jen proto, že to v první řadě není hloupá komedie, ale má i jisté poselství. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Tak z té druhé stránky... Začátek nápis Nebraska což byla vlastně Velká Amerika u Prahy , bylo docela "vtipné" všechny ti Indiáni vůbec nevypadali důvěryhodně. Ten konec byl "mírně" morbidní. A teď z té první stránky... Vůbec to jako celek nepůsobilo zas tak špatně, téma se přenášelo až moc na lásku, city a lásku k přírodě. Občas se člověk i pousmál. Roden po delší době v komedii nehrál vůbec špatně. Pestré obsazení i když dost z nich jen na pár "šťeků. Takových 55% úplně v klidu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Kapela, se kterou ve filmu vystupuje Viktorie Jonášová (Štěpánka Fingerhutová), dcera Ondřeje Jonáše (Karel Roden), se ve skutečnosti jmenuje The Agony. Tato čistě ženská heavyrocková kapela byla založena zpěvačkou a kytaristkou Nikolou Kandoussi a fungovala od roku 2013. Za dobu své existence vydala dvě alba a dvě EP, mezi její největší úspěchy patří vystoupení před legendární kapelou Scorpions v květnu 2022 v O2 aréně. (rublik05)
  • Ondřejův (Karel Roden) terapeut a psychiatr se jmenuje křestním jménem Marek (Jiří Dvořák), tedy stejně jako terapeut, kterého ho hrál Roden v seriálu Terapie (od r. 2011). (sator)

Reklama

Reklama