Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 1

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (339)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

... Nechápem také nízke hodnotenie na CSFD a už vôbec nie na IMDB. Jeden z najlepších fantastických rozprávok aké som kedy videl za masky by som filmu dal aj Oscara boj medzi dobrom a zlom ešte nikdy nebol tak temný. Dokonalá práca Ridleyho Scotta v hlavnej úlohe s Tomom Cruisom film vyzdvihuje úžasný soundtrack a vynikajúce interiéry ,exteriéri bez ktorých by to nemalo tú správnu atmosféru. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Efektní podívaná?!? Kde?? V těch papundeklových kulisách a béčkových stvůrách?? Ridley Scott natočil béčko druhé třídy, možná jako céčko by to bylo prvotřídní. Tom Cruise, velkej rohatec a plytký příběh + příšerné ztvárnění. K uzoufání triviální, nudné, bez kouzla, bez atmosféry. Dvě hvězdičky za jednorožce a hudbu Jerryho Goldsmithe (ačkoli se nejedná o jeho TOP dílo) a Tangerine Dream. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snový příběh, ve kterém se naplno projevila Scottova výtvarná stránka (a jeho umělecká studia). Les, slunce, křišťálová voda, jednorožci, byliny, stromy, impresionistické barvy, opar, stříbrokřídlý hmyz a opojné vůně v protikladu k temné síni, bažinám, čarodějnici, skřetům a...démonickému Timu Curry! Ano, tenhle démon je ztělesněním nejtemnějších nočních můr! Zrcadlo se zaleskne a pak se za doprovodu zlatavých jiskřiček objeví ďábelské kopyto...a tanec princezny s postavou, jejíž šaty jsou určeny pro ni, stejně jako zrádné křeslo, je předzvěstí hrůz... Ano, příběh je jednoduchý, jak už to mnohdy u pohádek bývá, ale forma bere dech. Viděno 5x ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se bála toho hnusného skřeta a červeného démona. Ten mě děsil ve snech. Takže maskéři odvedli kus výborné práce a to samozřejmě nejen na této masce. Mladý Tom Cruise byl vážně roztomilý. Vůbec mi nevadily ani ty jeho křivé zuby, které si pak nechal upravit. Když jsem byla malá, tak jsem scény s jednorožci oplakala. Dnes jsem jako dospělá byla na tom úplně stejně. Krásný pohádkový příběh. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tajuplná, temná a záhadná fantasy, která má zvláštní kouzlo diváka uchvátit. Mě na tomto snímku uchvátily originální masky, částěčně i výprava a asi nejvíce magická hudba J. Goldsmithe. I herci byli velmi přesvědčiví (velkolepý byl ďábelský tanec Mii Saro s tajemnou černou maskovanou postavou). Takových fantasy jako je Legenda je málo. Už proto stojí za (nejedno) podívání... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Pracovní název filmu byl "Legend of Darkness". (becki_tu)
  • Herečce Mie Saře bylo na začátku natáčení pouhých 15 let. Uběhly ještě tři roky, než byla Legenda kompletně dokončena. (becki_tu)

Reklama

Reklama