Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Chudší příbuzný Wind Riveru, který sice nemá tak výraznou a drásající atmosféru, ale který je velmi důstojným zástupcem v daném žánru. Je tu pár ne úplně předvídatelných twistů, nicméně do popředí vystupuje především zvolený způsob záběrování a skvěle padnoucí soundtrack. Nikolaj Coster-Waldau má naštěstí dostatečně silné charisma na to, aby většinu diváckého zážitku utáhl na svých bedrech. Scenáristicky se jedná o takový neutrální průměr, po čistě řemeslné stránce jde o silný nadstandard. [65%] ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem detektivku, kde bude místní lovec znalý terénu pomáhat šerifce stopovat lovce holek. Ne, tohle jsem vážně nečekala. Ano, udělalo mi to radost. Příběh sám o sobě je zajímavý, dojemný a ta příroda vás dostane a pohltí. Včetně dobře zahraných postav. A jejich tajemství. Občas, co se stane v lese, zůstane v lese. A tak je to jenom dobře. Může zamrzet pouze jedna věc. Spoiler Že nevysvětlili, proč to vrah dělal. Teda, vysvětlili kdo a proč, ale ne proč tímhle způsobem....a ani ten krk. Prostě to tak bylo a basta. Spoiler. Ale to nemění nic na tom, že jsem viděla krásně natočený film. Jistě, šla jsem do toho kvůli Nikolajovi a prostředí, ale ve výsledku nelituji jediné vteřiny. Vážně dobrý film! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nikolaj Coster-Waldau je seveřan každým coulem. S ránou od šípu těsně nad srdcem a čerstvým střelným zraněním břicha v klidu vydrhne od krve podlahu, na které skoro zemřela dívka, kterou v lesích honil maskovaný sériový vrah. V jeho lesích, dalo by se napsat, protože žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, na kterou dohlíží od pytláků a dalších nezvaných hostů. V téhle naháněné je navíc osobně namočený, protože zabiják možná před lety unesl (a kdoví, co následovalo) jeho dospívající dceru. Ostatně právě po dcerce Gwen je tohle útočiště pro divoká zvířata pojmenováno. Dozvuky minulosti zapříčinily, že má po chatě rozmístěné flašky s ostřejším obsahem. Místní (čerstvou) šerifku mezitím trápí zvyšující se kriminalita v okolí bývalé papírenské továrny, klid jí nedopřává ani problematický mladší bráška, navíc se zrovna ztratila další dívka. Temnou detektivku si představuju jinak, ale nějaké to napětí a dějové (ne úplně špatné) kotrmelce se dostavily, body navíc pak přináší divoká příroda i solidní herci. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pocitovo na 4, objektívne za 3. Scenár má hneď niekoľko logických dier, pre ktoré film nepôsobí natoľko uveriteľne, ako by si zaslúžil. Twisty sú celkom šokujúce, aj keď málo prepracované a pomáhajú im scenáristické barličky. Príbeh inak perfektne odsýpa a baví, takže je to škoda. Nikolaj je super a obstojne mu sekundujú aj vedľajší herci. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že by z mé strany bylo tříhvězdičkové hodnocení příliš slabé, jelikož jsem se u tohoto adrenalinového pobíhání po lese celou dobu dobře bavil. Pravda, padoucha jsem odhalil dřív, než by si to tvůrci přáli, jsem ale zkušený gaučový detektiv, a kromě toho byly některé indicie velmi průkazné. Ani to mi ale nezkazilo dobrý dojem, který na mě film udělal, protože se zde zajímavě rozkrývaly charaktery jednotlivých postav a protože se tu opět mohl ukázat můj oblíbený rudokožec. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Poté, co Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) stráví většinu filmu pátráním po neznámém útočníkovi, který možná před pěti lety unesl i jeho stále pohřešovanou dceru, se v čase 01:15:00 dozvídá přímou stopu a je mu řečeno, že „to by mohl být můj soused, bydlí támhle na kopci“, ale Rayburn se ani neobtěžoval zeptat na jeho jméno. (Johnny.ARN)
  • Šerifka Gustafson (Annabelle Wallis) vstoupí do pružinové pasti na medvědy. Krátce poté se ukazuje, jak chodí sotva kulhající. Ve skutečném životě by jí byla noha utržena. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama