Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

Tomesh 

všechny recenze uživatele

V určitým věku mě sralo, že nejsem zelenej a nenarostl mi krunýř. Když naše třídní měla podobu debilního Rocksteadyho, tak proč já sakra nemohl vypadat jako Donatello. Uff, Zakku! Právě koukám, že jsme se víceméně oba strefili do černého, ale svůj koment zatím ponechám.. Pro tvůrce: Možná by teď pro naši generaci nebylo od věci natočit lehčí animovaný porno s April Ounýlovou a Krankem.. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase po X letech viděl pár dílů a vzpomněl si na tu moji závislost na tomto seriálu. Nejraději jsem měl Rafaela s těma vidličkama a červenou maskou a takovým zvláštním způsobem se mi líbil i Trhač s tím svým svým plechovým outfitem..:-)) No a taky mě fascinoval mluvící mozek Krang... Když se na to dívám dnešníma očima, tak musím uznat, že zase taková bomba to není. Tehdy to působilo jako zjevení proto, že nic podobného u nás předtím neběželo. Dnešní televize je plná animovaných akčních seriálů. Vlastně je to takový hezký nápad, jak přilákat puberťáka k televizi - co jej může přitahovat víc než mix bojových umění, sci-fi, kreslená forma a fůra humoru? Nejde ani tak o animaci, spíš mi dnes vadí ty neskutečně primitivní akce, dialogy a kupa nelogičností. Nemám rád, když se něco nadhodnocuje z nostalgie, tenhle seriál prostě na víc než 3* nemá (i když bych si asi jako 13letý pěkně vynadal...) ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších "pohádek" mého dětství. Sledoval jsem to jak v TV tak každou chvíli na VHS. Ješte teď mám dvě VHS zachovalé a když přijede na návštěvu můj malinkej bratránek, je tohle vynikající volba před spaním. Trhač byl super záporák. ale musím se přiznat, že nejhorší postavou je Tříska, toho sem v lásce nikdy neměl... :-/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čtveřice zmutovaných, fosforově zelených a po umělcích pojmenovaných želv, které umí parádně kung-fu. K nim jedna krysa (rovněž zmutovaná), sexy reportérka (nezmutovaná), tuny pizzy (převážně nezmutované) a proti nim hromady mutantů (zmutovaných) a zlounů (povětšinou zmutovaných). To vše odehrávající se v New Yorku a pod ním. Neuvěřitelná slátanina, která však pro jednu generaci znamenala kult a důvod proč být každý úterní podvečer před televizí "stůj co stůj". Nostalgie sice v tomto případě působí mohutně, ale jisté guilty pleasure kvality i zábavnost želvákům upřít nelze ani po letech. ()

Pipes 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé animované, akční a rodinné sci-fi, na které jsem se vždy rád díval. Můj oblíbený želva byl Michelangelo a hned po něm Donatelo. Neměl jsem rád Rafaela, protože byl nevýrazný a málo se projevoval. Leonardo byl neutrální, ale až moc šéfoval. Také jsem si všiml, že v některých dílech měl Michelangelo jasně žlutou pásku přes oči a v jiných ji měl spíše oranžovou. Co se týče Trhače, Roxteadyho, Beabopa a Kranga - ve své podstatě jsem je měl rád. Šli za svým cílem a jejich politika nebyla zas tak špatná, jak se všude dočítám. Dalo by se psát hodiny, ale myslím, že to důležité jsem již zmínil. Ahoj. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)
  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)
  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama