Reklama

Reklama

Takoví normální zabijáci

  • USA Natural Born Killers (více)
Trailer 1
USA, 1994, 118 min (Director's Cut: 122 min, Alternativní 114 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Woody Harrelson a Juliette Lewisová jsou dva mladí sérioví vrazi, kteří se stali miláčky bulváru díky senzacechtivým médiím v čele s Robertem Downeym Jr. Tisk informuje o vražedném řádění manželů, které si vyžádalo 52 životů... Režisér Oliver Stone namířil příběh milenecké dvojice amorálních zabijáků, kteří milují vraždění stejně jako jeden druhého, proti soudobé pop-kultuře, fascinované jakýmkoliv projevem zla. Autorem námětu tohoto kriminální dramatu je Quentin Tarantino. Inspirací pro brilantně šokující snímek Takoví normální zabijáci byla divácká obliba reportáží a rozhovorů s masovými vrahy, z nichž se působením televizního média staly slavné a někdy i oblíbené osobnosti. V tomto prostředí paradoxně sláva podněcuje touhu po krvi, bulvární novináři stoupají stále výš a celému národu připadají vraždy zábavné. Zatímco Tarantino ve svých vlastních filmech tyto jevy rád provokativně paroduje, Stone se pokouší o krutě angažovanou a zároveň atraktivní výpověď o iracionalitě násilí v moderním světě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (634)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že je Tarantino jeden z mojich najobľúbenejších tvorcov, tento snímok ide úplne mimo moje vnímanie či chápanie. Neskutočne som sa nudil. Nechápem, ako mohol tento filmársky "nepodarok" inšpirovať dvojicu zmrdov z Columbíjskej, ktorí sa jedného dňa rozhodli, že vystrieľajú pár študentov či učiteľov na svojej strednej škole. Čo sa týka Stona, tomu sa podarilo zrežírovať akurát jeden veľkofilm, a to bol "J.F.K." ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná videoklipová slátanina, nebo do detailu promyšlená satira? Dobrý, anebo špatný film? Takové normální zabijáky lze těžko někam jednoznačně zařadit. Snaží se tvářit jako brutální moralita na téma medializace násilí, i když ho sami medializují. Zmatené prostřihy na různé morbidní výjevy mají nejspíš upomínat na Mechanický pomeranč, ale Kubrickův film nás nechal udělat si vlastní názor, zatímco film „amerického černého svědomí“ podsunuje předžvýkané myšlenky. Navíc neuvěřitelně zjednodušené. Má to taky něco z Tarantina (i když kdo ví, kolika úpravami jeho scénář prošel) a vězeňská vzpoura je natočená vcelku věrohodně, avšak, chtěl-li Stone tímto dílem skutečně něco sdělit světu, musel by se vyvarovat až trapné povrchnosti. Dát si pár šlehů z trávy a zhlédnout večerní zprávy, to vyjde přibližně na stejno. 60% Zajímavé komentáře: zputnik, Superpero, JohnnyD, Triple H, plagjoklas ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Prostředí 3/10/// +Woody Harrelson, občas mě některé scény zaujali -hrozná kamera, střih, hudba mi nesedla/// Tady někdo při natáčení nebyl při smyslech a nebo totálně přišel o rozum. Onoho tvůrce neomlouvá ani to že se jmenuje Oliver Stone a ani tvrzení že film snese všechno. A i kdyby to byla pravda, tak divák rozhodně všechno nesnese. Je to divné, zhulené, nesourodé, hodně zmatečné a taky pořádně ujeté a krvavé. Navíc zbytečně dlouhé./// Celkem 27%/// ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Není se co divit, že film vzbudil silné kontroverze. Oliver Stone si zde s určitou nadsázkou libuje v bezduchém zabíjení a doslova se vyžívá v krvi. Tím trochu fušuje do řemesla Tarantinovi (Otázka jak moc zase on ovlivnil scénář). Jak by řekla Honey Bunny „Vystřílet všechny až do posledního kreténa!!!“ Stone se to snaží udělat podobně, ale nemá to ten drive, co Tarantinovy filmy. Akční sekvence jsou spíš nudné a stylové dialogy chybí. Stone se snaží sílu dialogů nahradit řečí barev a světla. Jde ale spíš o chvilkové záchvěvy originality na pozadí chladně odměřeného příběhu, který je společenskou satirou na téma sériových vrahů a vlivu sdělovacích prostředků na veřejnost. Na tu část veřejnosti, pro kterou je Manson a jiní miláčkem a uznávanou celebritou. A jak to bývá u správné satiry, forma vítězí nad obsahem. Komu se zdejší forma líbila, viděl skvělý a výjimečný film. Bohužel nepatřím do této kategorie. Jen ten Tommy Lee mě bavil. Na tyhle psychouše měl vždycky talent. 55%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nie že by Zabijáci nemali slabé chvíľky, to určite nemôžem tvrdiť, ale bavili sme sa teda sakramentsky dobre. Navyše charizma Woodyho Harrelsona v kombinácii s komediálnym talentom Roberta Downeyho Jr.? Tak to je skrátka parádička! Nebyť nudnejšej strednej časti filmu, mohol by som dozaista uvažovať aj nad plným počtom. [MFF Cinematik 2012, PN] ()

Galerie (44)

Zajímavosti (61)

  • Keď Mickey (Woody Harrelson) prepína televízne kanály v moteli, môžeme v nej na chvíľu vidieť časť scény z westernu Divoká banda (1969) a taktiež sa v nej mihne scéna s motorovou pílou z filmu Zjazvená tvár (1983). (Madsbender)
  • coca Cola dala souhlas k použití jejich reklamy s ledním medvědem ve filmu, aniž by věděli, o čem film bude. Když ho pak představenstvo společnosti vidělo, bylo pochopitelně velmi rozlícené. (don corleone)
  • Quentin o filmu a Stoneovi prohlásil: “Jeho filmy jsou tak průhledné, že ztrácejí veškerou energii. Je jako Stanley Kramer.“ (SallyZen)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama