Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy vás život náhodně dostane do situace, kterou nečekáte, ale musíte se s ní vyrovnat jako chlap! Nataša a Dominik se neplánovaně stanou rodiči. Nataša, úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak se dohodnou, že hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, že mu poskytne dostatek času napsat konečně knihu, kterou dlouho plánuje. Chyba lávky! Dominik musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládnul péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska… (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (268)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Knižní   předloha je teda poznat a asi bude vtipnější. Ostatně, film by mohl více přitlačit na pilu a není obsahově nějak nabitý,   ale dá se to pohodově společně sledovat (je to v podstatě rodinná komedie), má to tempo, dobře to vypadá a Mádlovi tahle komediální poloha sluší a zvládá ji suverénně se skvělou mimkou. Ještě  teda začínám mít slabost  pro skvěle se doplňující manželské duo  Tomicova-Malý. Jedna recenze měla titulek: Konečně slušný český mainstream. A to můžu v podstatě  podepsat.  Hlavní duo jinak mělo i zajímavý byt.:D ♪Plakalo bejby, plakalo vám. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, kamera je slušná a na Rambu v sexy šatečkách se dobře kouká, ale to je asi tak všechno. Zblízka už je to horší, neb Tereza má neustále stejný výraz obličeje, ať jí někdo sdělí něco velké, nebo malého, pozitivního, nebo negativního, prostě jen tak "čumí". Největší její hereckou scénou je, kdy při rozhovoru s kolegou v kavárně se dívá v mobilu na video ze svého bytu, co ten její ještě ne manža provádí, a pak se začne smát. To vypadalo tak děsivě nedůvěryhodně! Mádl oproti Tereze vládne dvěma výrazy - udiveným a zamyšleným - které patřičně podle potřeby střídá, aby to jako bylo vtipné. Jinak minimálně třetina filmu je o ničem - kdo zažil porod s manželkou, může si zopakovat plus minus průběh, kdo zažil děcko doma, může si plus minus zopakovat skákání na balonu a uspávání dlouho do noci a samozřejmě celkovou nevyspalost a únavu. Poněkud mne překvapilo, při scénách s přebalováním mimina, že Mádlova postava nechodila s ještě ne manželkou na předporodní kurzy? Tam učí i to, jak děcko koupat. A že by chlap neuměl zapnout pračku (ale dovedl udělat kolotoč s hračkami), to mi přišlo naprosto neuvěřitelné. Ty chlapovy promluvy, co pak vyšly knižně, mi také moc vtipné nepřišly. A pokud vskutku vtipné jsou, pak hádejte, proč nikdy nikdo nezfilmoval Hymana Kaplana a proč to na divadle vedli muzikálovým směrem. Jinak klasická klišé romkomů a ta scéna s koněm a hudbou z Indiana Jonese naprosto neústrojně vložená, nevtipná a blbě natočená a střižená. Ale jo, u cílové skupiny maminek to nejspíše úspěch v kinech mělo. Btw, docela by mě zajímalo, kolik centimetrů měří Mádl, a kolik Ramba. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslel, že by to v rámci současných českých komedií mohlo být aspoň trochu něco jiného, navíc jsem od někoho kdo na tom byl v kině slyšel, že je to prý dost dobré, tak jsem to chtěl aspoň zkusit. A výsledek opět katastrofa, alespoň z mého pohledu. Je to ukrutně nudné, naprosto nezajímavě natočené (ačkoli nějaká snaha v tom je, ale nepovedená), za celou dobu jsem se ani jednou nepousmál a aby toho nebylo málo, tématu "moderního fotra" se to věnuje jen nějakých 25 minut, pak se z toho stane další obyčejná česká romantická komedie a tohle téma tam pak začne být upozaděné. A do toho v hlavní roli naprosto prkenní Mádl s Rambou. Navíc je to celé naprosto chudičké a bez nápadů, jako by to skutečně bylo točené tak moc rutinně jak se to tváří a Haluzovi a štábu bylo fuk, co z toho vyleze - lidi na to do kina přeci půjdou, že? Těch 101 minut jsem si tady ale vyloženě protrpěl. 1* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to taká povinná jazda, ktorá má síce v sebe úsmevné momenty, ale v zásade ponúka presne to, čo sľubuje. Určite poteší množstvo scén, ktoré potvrdzujú peripetie, akými si prechádza každý rodič, možno preto trošku zamrzí, že sa film v niektorých momentoch ani nesnaží prekvapiť. Postavy, ktoré sú sympatické a ktoré by to vedeli utiahnuť na to má. Hoci Mádl toho svojho Fotra hrá, ako keby toto celé bola one man show. Ostatných trošku zatieňuje a iných ( ako svojho kamaráta) robí takmer zbytočnými. 3* dávam preto, lebo to naozaj neurazí. A lebo mám stále slabosť pre Rambu. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Dej okolo mimina bol fajn, zvyšok len nutné zlo v moderných českých komédiách. Natašine kolegyne boli trápne, jej bývalý tiež, aj ich šéf. Dominikov kamarát, s ktorým chodil kočíkovať, zase úplne zbytočná postava. Oveľa lepšia bola scéna, keď kočíkoval sám a bál sa, že  zvuky ulice narušia spánok malého. A imaginárny kôň to tiež dosť napravil. Nakoľko to však bolo podľa knihy / blogu, možno tých pár pozitív filmu iba tlmočilo autora predlohy. A záruka pokazenia každej komédie je prehliadka šiat s hravou hudbou a grimasami na znak hodnotenia daného outfitu. Taká scéna by sa už nikdy nemala natočiť. 5/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Reportérka se Dominika (Jiří Mádl) ptá, jestli je otec Superman. Superman je fiktivní postava komiksových příběhů vydávaných nakladatelstvím DC Comics. (Zix.)
  • Malého Čeňka hrajou ve filmu tři batolata. (Duoscop)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama