Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přizpůsobivý nosič reklam Ťopka přespává v odstaveném vagónu, který je ovšem jednoho dne připojen k vlaku, jímž odjíždí na inspekční cestu generální inspektor drah Jiří Kokrhel. A tak se Ťopka bez vlastního přičinění stává černým pasažérem, a když je objeven a pronásledován, způsobí neplánovanou zastávku na malém, bezvýznamném nádražíčku v Mokré nad Soupravou. Místní přednosta stanice Anatol Jelen si však právě odskočil na zkoušku pěveckého sboru, čehož využije Ťopka. Oblékne se do jeho uniformy a začne se před přísným pohledem inspektora vydávat za přednostu. Jeho svérázné improvizace inspektora vyvádějí z míry, ale naštěstí je tu přednostova půvabná manželka Julie, která Ťopku kryje, aby pomohla nepřítomnému manželovi. Kvůli jeho chování se ale dostává do velmi obtížných situací. Kokrhel se do ženy zakouká a oslněn jejím půvabem přehlíží nejen Ťopkovu absolutní neschopnost a divoké improvizace, ale dokonce se rozhodne vyhovět přednostově žádosti o přeložení blíž ku Praze. Jenže v nejméně vhodnou chvíli se objeví skutečný přednosta stanice... (TV Nova)

(více)

Recenze (325)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní komedie, film sestavený z několika na sobě nazávislých scének, postavy se občas potkají a pak zase ne, taková kabaretní čísla. Scéna v hospodě je vynikající a závěru filmu Vlasta kraluje zcela nekompromisně. Byl jsem docela zvědav, jak z té motanice všichni vybruslí a povedlo se s velkou grácií, Burian mizící na stupátku vagónu do dáli, zpívajíc přednostu stanice. Grandiózní...85% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Klasika všech klasik. Jako vždy perfektní Vlasta Burian. Jeho humor je neopakovatelný. Samozřejmě sám by to asi neutáhl, takže poklona i Zitě Kabátové, Jaroslavu Marvanovi a dalším. Kdybych měl Přednostu stanice zaškatulkovat do filmů pro pamětníky, tak bude patřit k tomu nejlepšímu a tak si zaslouží nejvyšší hodnocení a mé doporučení!!! ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Opět Vlasta Burian, který nikdy nezklame a jeho filmy baví. Tento taky. Navíc u mě patří k těm známějším a titulní písničku jsem si broukala už dlouho. Ovšem i přestože tady hrálo skvělé duo Burian/Marvan a měla jsem o filmu představy, jak není skvělý, nějak musím názor po dalším podívání přehodnotit, protože v porovnání s jinými komediemi prvorepublikového období mírně zaostává. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Začátek (s výjimkou objednávky v restauraci) i konec byl takový jalový, ale to, co bylo mezi tím (tj. to od příchodu pana Ťopky na stanici až po návrat pravého přednosty) byla výtečná zábava. Zatímco nijaké výstupy Trégla a Šlégla mě nechaly chladným, scény s dokonalým Burianem a Marvanem ve mně několikrát vyvolaly záchvat smíchu. Škoda té nevyrovnanosti filmu, mohl to být plný počet. "Je v tom úmysl, nebo co?!" - " To nevím. Je v tom úmysl? Jestli je v tom zaječí úmysl, tak to musíte zdanit!". ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

No, asi půjdu proti proudu, ale mně se mnohem zdaleka nejvíc líbila scéna v restauraci. Stěžejní pasáž na nádraží mi přišla zbytečně protahovaná a ne moc vtipná. Přitom Marvan zahrál výborně a Zita Kabátová taktéž. K mým nejoblíbenějším veselohrám ovšem Přednosta stanice patřit nebude. Snad jen ta písnička je nezapomenutelná. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Počas natáčania zamestnanci železnice sem tam vylepšovali vzhľad vlaku, v ktorom Ťopka (Vlasta Burian) ako čierny pasažier cestoval, aby vyzeral čo najautentickejšie. (Raccoon.city)
  • V roku 1998 obsadil film v televíznej ankete divákov o najpopulárnejšiu českú filmovú komédiu storočia s názvom "Anketa České televize a Týdeníku Televize Volíme veselohru století" 6.miesto. (Raccoon.city)
  • Statkárova žena (Růžena Šlemrová) chce opäť držať jednu zo svojich drastických hroznových diét, ale celkom nelogicky to uvádza slovami: "Včera som mala zasa o pol kila menej, musím zhodiť dvadsať kíl." Logickejšie by bolo, keby sa rozhodla pre diétu, keby mala o pol kila viac a nie menej. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama