Reklama

Reklama

Kukačky

(seriál)
Trailer
Česko, (2021–2023), 22 h 47 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Kukačky vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Když se dozvědí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen rodin, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k záměně došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších. Abychom pochopili vazby a vztahy mezi lidmi ve městě, vyprávění se dotkne i událostí v minulosti. Lidé si totiž nesou svá tajemství i nenaplněné touhy, které v kritických chvílích vyplouvají na povrch. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (150)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišlo to odnikud.... A takový závan, že by ČT taky mohla vymyslet něco jiného než kriminálky. Tolik lidský seriál, kde se obyčejným lidem změní kvůli okolnostem život. Hodnoty, na kterých stojí celé rodiny jsou rázem převráceny a my jen sledujeme různé úmysly dílčích postav, a jak jejich pohledy mohou tolik určovat jejich světy. Dobře zvolené obsazení, kdy každá postava je svým stylem chováním a reakcemi naprosto odlišná a typická. I když u mě v první sérii vedla především chlapská dvojice, tak právě v novější druhé sérii, jakoby už ani jim nešlo nic přát.. Nejprve se tak dlouho řeší, kdo a proč to udělal, až že když to dává dokonalý smysl, tak to udělal někdo jiný... Je to seriál o rodině, lásce a tolikrát se mu podaří diváka dojmout. Ale co platilo v první sérii, že méně epizod by přidalo na síle, tak celá druhá série je jen takový epilog, který by se dal shrnout do dvou epizod. Mrzí mě, jak moc nakonec zvítězily finance a divácký ohlas..1. série - 75%. 2. série - 60%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborné co do hereckých výkonů, fakt mi s těmi postavami bylo dobře - čímž lze omluvit i trochu přestřelenou délku třinácti dílů (deset by imho bohatě stačilo). Všiml jsem si, že tu pár lidí kritizuje Marka Adamczyka, což asi vyplývá z toho, že je jeho postava z té rodičovské čtyřky jednoznačně nejméně líbivá a sympatická, ale herecky je podle mne teda trefená přesně. Celej ansámbl by zasloužil nějakou společnou hereckou cenu :) Ve vyznění seriálu mě osobně ale lehce otravuje taková ta lidová dobrotivost, kterou je to prodchnuté. Ve smyslu chybovat je lidské, odpouštět božské. Sebevětší zlé věci jsou tu - s výjimkou chování arcilotra Dolanského - vždy nějak relativizovány (on to myslel dobře, anebo on je hloupej, tak nad jeho morálními prohřešky musíme přimhouřit oči). Nejvíc to bije do očí v závěru dějové linky Luboše, ale různé takové příklady lze nalézt napříč postavami. Záměr možná pěkný, ale je to naivní a odtržené od reality. ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

80% — Překvapivě povedený seriál. Režisér Arichtev má za sebou participaci na projektech, které ne vždy patřily mezi ty, které mě zajímaly. Spíš naopak. Tady se to ale povedlo. Zajímavý námět, vycházející ze skutečné události, ale kompletně přetvořený podle potřeb tvůrců, předkládající situaci, do které by se žádní rodiče nikdy nechtěli dostat. Částečně detektivní zápletka (kdo vyměnil novorozence, kdo za minulého režimu udal rodinu současné primářky Kateřiny), částečně vztahové problémy (Marcela a její „nápadníci“, David a Tereza), ale především rozbor pocitů zasažených manželských párů (Olga a Karel vs. Tereza a Martin). Sledujeme příběh a ptáme se: „Jak bychom se zachovali v podobné situaci my?“ Napomáhají i kvalitní herecké výkony, především Sabiny Remundové, Davida Novotného a Marty Dancingerové, sympatie vzbuzuje i Denisa Barešová. Dokonalý je taktéž Petr Kostka ve své roli protivného starce, celkem dobře mu sekunduje Libuše Švormová v roli jeho manželky, i když nedostala tolik prostoru. A nesmím zapomenout na představitele obou chlapeckých rolí, např. ten autismus jsem Viktoru Sekaninovi naprosto uvěřil. Marek Adamczyk měl asi trochu smůlu na postavu, jeho Martin je po celou dobu pojat spíše nesympaticky, ale i on měl ve spoustě případů svoji pravdu. Seriál mě rozhodně dokázal přitáhnout k obrazovce, i když pár nedotažeností tam bylo. Především podivná postava vyšetřovatele (David Máj), který na vše nahlížel optikou hokejového zápasu. Tato linka byla podivně rozmělněna a na konci nedošla svého uzavření: Jak tedy byl případ oficiálně uzavřen? Byl někdo potrestán? Kdo? A jak? Podobně dopadla i linka s Martinovými rodiči (Jiří Štrébl a Veronika Freimanová), pořád se do případu nevhodně montovali, dokonce údajně podali soudní žalobu, ale v posledních dílech to vyšumělo do ztracena. To je také hlavní důvod, proč nedávám plné hodnocení. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Strašně jsem se bál, že poslední díl všechno shodí. Naštěstí se tak nestalo. Závěr je plný velkých emocí, které ale nejsou nějakým divadýlkem. Celý seriál je naprostá evropská špička, žádná čecháčkovská malost. Boží soundtrack, silný příběh, naprosto ojedinělá a promyšlená práce s flashbacky a fantastické herecké výkony všech zúčastněných. Mistrovské a výjimečné dílo plné opravdovosti. Děkuju. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodičovství má nespočet podob. Dojímání, dějové nastavování i rozvláčnost. Vlastně vše podstatné zaznělo v prvním díle, navíc na zásadní zjištění (osudová chyba zdravotníků) přišly rodiny ve stejnou dobu, což je minimálně zvláštní. Oba chlapci mají nastupovat do první třídy. Seriálové rodiny lidská chyba spojovat nemusela, ony se totiž tak nějak lehce znají. První světáčtější dvojice žije v Praze, druhá usedlejší na vesnici. Celkově je to takové udýchané, navíc od vážného tématu bych čekal vážnější uchopení tématu. Ale chápu, diváci žádají emoce. A v nejedné domácnosti šly kapesníky rozhodně na dračku. Ano, Novotný a Remundová skvěle zvládají různé polohy rodičů, uvěřitelné je i prostředí, ve kterém žijí, ale třináct večerů je na mě s ohledem na příběhovou vatu docela moc. Ostatně když padesátiminutová epizoda by se dala zvládnout za polovic… Takže ano, záměna dětí, ale následně vesměs řešení mindráků dospělých. Celkově je to docela oříšek k hodnocení, protože je to na straně jedné sympatický projekt, na té druhé doplácí na přešlapování na místě a na nereálnou psychologii postav. ()

Galerie (604)

Zajímavosti (39)

  • Sabina Remundová uvedla: „Jakmile jsem dostala scénář, řekla jsem si, že to je role pro mě. Po sérii záporných a přísnějších postav jsem ráda za tuto nabídku. Moje Olga má v sobě jadrnost a laskavost. Právě tento pozitivní přístup v kombinaci s událostí, která ji potká, je pro herce ideální příležitostí, jak propojit drama s humorem.“ (SONY_)
  • Premiéru epizody sledovalo 1,14 milionu diváků (15+). Šlo o nejlepší výsledek večera a také celého dne. (rublik05)
  • Denisa Barešová priznala, že herci ani režisér neboli za pokračovanie seriálu a s výsledkom neboli spokojní: "Režisér seriálu Biser Arichtev to do médií niekoľkokrát povedal – nikto z nás nebol nadšený, keď sa rozhodlo, že bude druhá séria. My v Česku sme majstri v nastavovaní kaše, čo ja osobne úplne nenávidím. Aj potom, čo sme dotočili druhú sériu, som si hovorila, že sa naozaj málokedy stáva, aby dvojka bola aspoň rovnako dobrá ako jednička." (Arsenal83)

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama