Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

keddy79 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu jeden z nejlepších mnou viděných filmů. Krásný otevřený příběh o lásce, které nebylo přáno. Proč musí být vždycky to, co není vlastní většině shledáno za špatné, zrůdné apd.? Vždyť právě ti nejhorší bývají ti úplně nejnormálnější. Není to jenom tak, že na jistém svém profilu mám uvedeno " nesnáším " homofoby, xenofoby, rasisty a podobnou havěť" protože to havěť je. Nevím, co více bych měla psát, není to klasický uplakaný film, který od začátku hraje útočí na city diváka, má v sobě vyvážený příběh plný citu, a tak v polovině si člověk začně říkat, že se se určitě stane něco hrozného. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Bravúrne natočený smutný príbeh jednej zvláštnej lásky. Jednoduchosť príbehu spolu s vynikajúcimi hereckými výkonmi viacerých postáv (špeciálne Troy Garity a Lee Pace) dávajú dokopy jeden skvelý film vychádzajúci s drsnej skutočnej udalosti. Caplernia je aj v skutočnosti vcelku zaujímavý transexuál a v podaní Lee Pace-a bola veľmi presvedčivá. Dávno som nevidel taký podarený film s podobnou problematikou a takými dobrými hereckými výkonmi. Úžasná bola aj pesnička The Consequences of Falling od K.D. Lang. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

hustý knedlík . . . jedna scéna ma obzvlášť vzala a keby sa podarilo viac rozviť túto "psychologickú" rovinu dilemy mladého barryho, tak by to bol ešte hustejší knedlík . . . keď niekto dobrovoľne vstúpi v 17 do armády (a tvrdí, že vylúpil banku) nemôže to mať tam hore všetko v poriadku; a kto na to doplatí? jeden nezvyčajne zamilovaný mladík; osudovo tragické; skoro až rómeo-júliovské; ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně odvážný film, kterej mě fakt zaujal. Za povšimnutí určitě stojí uvaděčka na transvestitní show, která má fakt skvělej zjev. Děj se tak nějak nepozorovaně dostal z transsexuální roviny k vraždě a bylo to fakt takový zajímavý, třeba ta touha po tom být opravdovou ženou. A zajímalo by mě, jak se točily milostné scény, protože koukám, představitel hlavní role kupodivu transvestita není (což mě fakt překvapilo!) a jestli nejsou ani homosexuálové......... ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Já mít syna, jenž se časem ukáže spíš dcerou v cizí kůži a místo držení míče ho bude zajímat, jak udržet melodii, nevím, jak to skousnu. Jenže tenhle flák není o tom, jak se s odlišností a nezařaditelností ratolesti vyrovnají rodiče, ba ani o tom, jak to zvládne ona sama, ani o tom, jak náročný a vzácný musí bejt, když taková bytost najde v životě štěstí a lásku. Není ani zrcadlem nastavující mi vtíravou otázku považuju-li někoho takovýho za „zrůdu“, protože vím, že ač bych nezvolila tak expresivní výraz, normální ani příjemný mi to není. Tenhle film je o něčem, co se může ve chvíli, kdy někdo jako „ona“ už najde konec od šňůrky životního štěstí, jevit nepodstatný – je o předsudcích ostatních. O jejich nízkým intelektu, lásce, pokrytectví, nenávisti k vlastnímu já za "zakázaný" city a o maskování onoho faktu za agresi, o strachu z neznáma, o udržení předpokládaný reputace a o válkách, který smrtelná kombinace těhle aspektů prohraje zničením členů vlastní strany barikády ještě dřív, než se vůbec ta ryze testosteronová armáda dostane k nepříteli. Je o tom, že lidi (ač je nikdo nenutí to přímo chápat), místo aby přáli radost i těm s menším štěstím nebo děkovali bohu, že právě oni nebyli terčem jeho ironickýho smyslu pro černej humor, se serou do něčeho, co jim vůbec nepřísluší a podle jejichž křesťanský „dobrotivý“ víry ani na Zem nepatří. Je o tom, že lidi jsou kurvy…a láska zabíjí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario v lokalitách Barrie, Toronto a Brampton. (Terva)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)

Reklama

Reklama