Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělá učitelka Anna (Jodie Foster) podnikla něco, co bylo pro ženu z viktoriánské Anglie naprosto nezvyklé. Rozhodla se odjet se svým synem na dobrodružnou cestu do neznámé země, do Siamu. Chce ji poznat a pokusit se tak navázat spojení dvou odlišných světů. Nechává se zaměstnat jako učitelka početných dětí samotného siamského krále Mongkuta (Chow-Yun Fat). Kultivovaná Anna zprostředkovává svým žákům konfrontaci obou kultur se všemi rozličnostmi náboženství i nesmyslnými předsudky a poznává, že siamský král je muž, který přesně ví, kam chce vést svou zemi a jak vypadá moderní svět. Tak si krásná a emancipovaná anglická učitelka zamiluje nejen exotickou zemi, ale i krále samotného. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

levente 

všechny recenze uživatele

Perfeltní film pro odpočinek, i něco napětí se v něm najde, ale tak akorát, aby si člověk nemusel nemusel přímo masírovat srdeční sval. Yun-Fat Chow je perfektní a Jodie, když nepřehrává tak také. Nerozumím méně než čtyřem hvězdičkám. Co pak ty lidé čekali, Ghandího nebo jiný obdobný epos. Ten film si na nic nehraje. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film po každej stránke... Skvelá výprava, skvelý kostýmy, skvelý príbeh, skvelé spracovanie. Má to pointu, má to hĺbku, má to emócie a hlavne skvele zahrané postavy. Dlho som tomuto filmu odolával, lebo z nejakého dôvodu som ho bral ako čisto "ženský" film. Aké bolo moje prekvapenie, keď som ho prvý raz zhliadol. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Nádherná výprava, přesvědčivé herecké podání a poutavě odvyprávěný příběh, který je založen na kontrastech (střet evropského a exotického světa, mužská a ženská role, oddanost a zrada). Zaujme Annina neústupnost a nestrannost při řešení šarvátky jejího syna a nástupce siamského trůnu, upoutá příběh konkubíny Tuptim a jejího milého Balata. Když má Anna vysvětlit problematiku otroctví, dává siamskému princi přečíst Chaloupku strýčka Toma. ()

jirijo 

všechny recenze uživatele

Hezky ilustrovaný, krásně nasnímaný, pěkně ohudebněný a ústřední dvojící výtečně zahraný...ale (až se mi to nechce napsat) chvílemi trochu nudný... Jodie Foster je jako vždy výtečná, Yun-Fat Chow pak neméně skvělý a celé se to hezky sleduje a příjmené poslouchá, ale nelze se zbavit dojmu, že tady bylo zaděláno na víc. Třeba je to tím, že režisér Andy Tennant je možná zručný, ale chybí mu pevnější ruka, aby dokázal z nadějného potenciálu vytěžit více, než jen hezky vypadající a volně plynoucí příběh, bez výraznějších emočních nebo jiných vrcholů. A to je vzhledem k možnostem, které se otevíraly, docela škoda... ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Opuletní film po všech stránkách, který ovšem zrazuje scénář. Několik opravdu silných momentů je zatlačeno do pozadí impozantními celky a klišoidními dialogy. Místy příliš rozvleklé a opájející se nádhernou výpravou a kostýmy. A co ten závěr? Z přepečlivě budovaného dramatu je náhle třetiřadá action movie a na samém konci červená knihovna non plus ultra. Tato látka má na víc a mohla by se odvážit přiblížit se více skutečné historii, toto byla v podstatě pohádka volně vycházející z deníků skutečné Anny Leonowens. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Bai Ling si kvůli roli Tuptim nechala oholit hlavu. (Cheeker)
  • Skutečný Král Mongkut byl ochrnutý na půlku obličeje. Tento fakt byl ve filmu prý úmyslně opomenut. (Cheeker)
  • Rozhodnutí o filmu v Thajsku vycházelo ze zákona z roku 1930, který zakazuje filmovým tvůrcům zobrazovat královskou rodinu bez patřičného respektu. (Zetwenka)

Reklama

Reklama