Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hana (Hana Vagnerová) začíná cítit, že její vztah s Petrem (Matyáš Řezníček) se pohybuje v příliš zajetých kolejích. Rozhodne se ho tedy osvěžit a začne s Petrem sdílet své erotické představy a tajné sny. Od vyprávění je pak už jen krůček k činům. Ke zkoumání vlastní intimity, k zážitkům s jinými partnery a ke stále intenzivnějšímu hledání hranic, za které se dá v lásce a sexu zajít. Experiment se svobodou se však může snadno vymknout z rukou... (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (213)

kajas 

všechny recenze uživatele

Plakát se snaží šokovat diváka více než celý film. V něm samozřejmě jsou erotické scény, ale rozhodně ne tak explicitní (to by s přístupností od 15 let ani nebylo možné). Ani jeden z hlavních hrdinů není příliš sympatický a pro člověka, který žije v klasickém monogamním vztahu, není jednoduché pochopit jejich motivace. Scénář divákovi také nejde moc naproti, a to zejména v závěrečné třetině, kdy to vypadá, že některé scény byly omylem vystřiženy, takže je narušena logická návaznost vyprávění. Přesto ale dávám palec nahoru za odvahu tvůrců a taky za obsazení herců proti jejich běžným typům (potěší zejména u pánů Hofmanna a Čermáka). P. S. Stále jsem nepochopila, čím je pro filmaře zajímavá slečna Formanová. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2022] Nová česká intimita jak v čem. Pracujeme už od pohledu s novými postupy. Už to, že herci nedělají nic jiného než že prcají se vší nahotou. Trochu jsem se spolu s tím bál, že se dočkáme toho, že mobilní formát bude převládat, což je i věc, která mě na filmu primárně štvala a moc nevysvětlila, proč měli neustálou potřebu se točit a něco k tomu říkat. Chápu, kdyby se tam i víc řešil nějaký netolismus, ale ono ne. Pak už to jde rychle. Jasně to reflektuje současnou dobu a jasně to mluví o tom, co nás čeká a s čím se vypořádat. A asi chápu, že pro mnoho lidí, to bude plytké a prázdné v konci, ale jako vždy já budu rád, když se natočí skvělý český film, který má nějakou pointu a přesah. Zde jsem ho našel. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Předcházela tomu dráždivá pověst, ale tvůrci nesdělili nic nového, a už vůbec ne zajímavého. Nejsem žádný odborník na zákoutí vztahů a sexuality, ale pokud má někdo k někomu emocionální pouto, nevěřím, že ho převáží nějaká moderní módní vlna. A vůbec to, jak se zřejmě stabilní pár „dostane“ k sexuálnímu experimentování, je poměrně dost na vodě. Několik neskutečně povrchních dialogů v duchu „Takže bys chtěl?“ – „A ty bys chtěla?“ má asi v otázce vztahového tápání či rozvolnění nahradit mimika herců k nevyřčenému. To, co přijde, je poměrně jednotvárné, prostě jen sledujeme, s kým dalším on či ona skončí v posteli. Navíc se domnívám, že divákům, kteří volnější formu měli či zažívají, bude výsledek připadat zjednodušující, a to i právě v tom, že ústřední duo o mnohém nedokáže otevřeně mluvit. Zatímco ona se v sexuálních dobrodružstvích najde, u něj se brzy objeví vystřízlivění. Nejenže Vagnerová film jednoznačně táhne, zároveň je prostě zrzkou, ze které se mnoha mužům zvedne tlak, zatímco její (uspávající) filmový partner Řezníček nepůsobí jako někdo, s kým by dvacítky z diskotéky zatoužily po náhodném sexu. Neustálé si předávání natáčejícího mobilního telefonu mě štvalo. Oceňuji otevírání „jiných“ témat (polyamorní vztahy k nim rozhodně patří), upřímnou a komplexní studii jednoho vztahu si nicméně představuju jinak. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, ani nevím proč, procedurálnější studii možností moderních lidských vztahů, místo toho jsem dostal cudně nasnímanou moralitku jak z románů 19. století o tom, jak muž neschopný udržet na uzdě nekontrolovatelnou sexualitu své ženy přijde o jinak ideální vztah. A je z toho fakt smutný, dokud na něj neskočí o deset let mladší manic pixie dream girl, která ho PROSTĚ CHCE. Jsem veskrze zklamaný, protože tenhle scénář bych čekal od Hřebejka s Jarchovským.  Wiński má nepopiratelný režijní cit a umí vystavět scény, ale rozhodně největší zklamání Varů. ()

Andreas 

všechny recenze uživatele

Pocitově trochu Closer natočený na mikrovlnku. Hlavně konverzačka, zcela bez atmosféry, takže třeba takový Shame je úplně jinde. Hodinu si to zvládá držet jistou uvěřitelnost, od scény u stolu s následnou hádkou se film mění v parodii provázenou tou nejmučivější scenáristickou bezradností, ze které se řekněme vymaní až závěrečným rozhovorem hlavní dvojice. Ta poslední třetina zničí dojem autenticity předchozího a celé to pak vyznívá jako lexikon snažící se být zajímavý tím, že vám po kapitole swingers party ještě rozebere v médiích najednou velice populární fenomén polyamorie. Zkrátka je toho moc, na tvůrce i herce u stolu, jejichž snaha tvářit se zasvěceně musí svou nevěrohodností bít do očí i naprosto nezasvěcené. Moudrý Evžen G by řekl - porno pro panny. A Hranice lásky jako vymezení běžnému českému filmu posledních let? Souhlas, opravdu zde nešlo o to, kdo se s kým seznámí během šlápnutí do psího výkalu. Tedy kromě té poslední půlhodiny, tam tvůrci šlapali dost. Jedna otázka po zhlédnutí však vyvstává. Zdálo se mi to, nebo Antonie Formanová ve scéně za barem vypadala úplně jako Vincent Schiavelli? Zvláštní. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Hana Vagnerová (Hana) prohlásila, že v rámci příprav filmu zvažovala návštěvu swingers party. (Duoscop)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)
  • „Já jsem tu roli odmítla dvakrát. Tomasz mi potom zavolal. Když jsme si sedli v kavárně, Tomasz řekl, nebudu tě přesvědčovat, jen ti ukážu, co jsme natočili na předtáčkách v Polsku. A já jsem viděla takový drive, takovou něhu, intimitu, že jsem nedokázala mluvit. Na konci schůzky jsem řekla: ‚Tomaszi, jdu s tebou do války,‘“ řekla Elizaveta Maximová. (Duoscop)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

Reklama

Reklama