Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny Sharp (Jake Gyllenhaal) je charismatický gauner, který chystá největší bankovní loupež v dějinách Los Angeles a potřebuje spolehlivé parťáky. Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen) je jeho nevlastní bratr a válečný veterán, který potřebuje ranec peněz na náročnou operaci své ženy. I když Will ví, že spolupráce s Dannym smrdí průšvihem, v bezvýchodné situaci se dlouho přemlouvat nedá. Danny má totiž dokonalý plán, který se nemůže zvrtnout. Jenže se zvrtne a lupiči se ocitnou v pasti, v podzemních garážích banky, obklíčení armádou mužů zákona. Jedinou únikovou cestu představuje sanitka, která přijela pro těžce zraněného policistu. Will a Danny ji unesou, společně s postřeleným mužem a záchranářkou Cam Thompsonovou (Eiza González), která i v nelehkých podmínkách dělá všechno pro to, aby pacienta udržela naživu. To je ostatně v zájmu i obou řidičů. Dokud bude převážený muž žít, jeho kolegové si zachovají odstup. Danny ví, že potřebuje náhradní plán. Pokud možno naprosto geniální, což nebude uprostřed největší honičky, jakou kdy Los Angeles zažilo, vůbec jednoduché vymyslet. (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (379)

Marze 

všechny recenze uživatele

Takova velka automobilova honicka. Kineticky film. Popcornova zabava.Uz jsem nepocital vybuchy. Libilo se mi par hlasek, ale dost dialogu je banalnich. Pripomina mi to znamy film Nebezpecna rychlost s Reevesem a Bullockovou. Zde je dost patosu. A par nelogicnosti jako  "Za poslednich sedm let vybral 38 bank". Proc tedy uz neni ve vezeni? Nektere postavy se dejem jen mihnou. Napriklad agent FBI prijel z psychoterapie se svym manzelem. Vstupy postav na scenu jsou pritom pusobive, takze precenite jejich ulohu. Kazda ma jen lehce nacrtnute vlastnosti jako ranarka Gonzalezova alias sexy Cam. Ta neni licena feministicky,ale jako objekt pro poteseni oci muzu. Nebo Deny v podani Gyllenhaala, ktery je castecne manipulator a trochu clovek,kteremu tecou nervy.Je to takovy stesk po osmdesatkach a devadesatkach s jednoduchymi deji. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Americká akční odpověď na českou Sanitku. A doktor Štrosmajer by zíral, kam dnes operace, respektive akutní operační zákroky, prováděné urgentně v útrobách sanitního vozu, pokročily, a v jakých podmínkách a kalupu se provádějí. Ulice Los Angeles křižuje v ukradené sanitce bankovní lupič se svým partnerem ve zločinu, kteří prchají před zákonem a napakovali se tučnými 16 miliony. Sekunduje jim nesličná zdravotnice značky Tma a postřelený policejní strážník v kritickém stavu. Má to přes dvě hodiny, což  je chyba, a celé to řídí Michael Bay. Bay umí, ovšem  tohle má citelné zabarvení akční podívané z devadesátých let, to je nutné podotknout. Většina postav se chová a jedná v duchu devadesátkových akčních spektáklů, tedy plus mínus příšerně a snad i úmyslně naivní dialogy, silné kecy strážců zákona i policejních agentů, hlášky hlavního hrdiny, které mají podtrhnout tuhost i hravost toho všeho. Scénář je koncipován tak, aby se režisér dostal střelhbitě do svého živlu a rozbalil  to ve velkém akčním stylu. Film je to pořádně zběsilý, ze svého tempa nepolevuje, tím je také vystaven divák mírnému riziku spočívajícím v překotně epilepticky neposedné kameře, která se ustálí, až se pořádně vyřádí ze svých kejklí. A to jsou jen vzácné okamžiky. Herecký zajímavě perlí jen Jake Gyllenhaal, který vystihl maniakální úroveň filmu, ostatní na mě dojem neudělali. To ale neznamená, že byli špatní. Jen Eiza González byla dokonce prudce otravná bába bez sexappealu. Bay už jiný nebude. Akce je jeho živel. Nejsem z jeho dalšího počinu v mrákotách extáze. A film mě k opětovnému zhlédnutí hned tak neburcuje, stíhací okruh/maraton se klidně dal o půlhodiny zkrouhnout. Ovšem když to má být zběsilé, tak to má být zběsilé. A Bay je na zběsilé akční manévry odborník za akční koule vzatý. A I když je film víceméně bez napětí a emocionálně plochý až místy poněkud infantilně trapný až k Bayovému pubickému ochlupení, je to v globální rovině celkem kvalitně odvedená záležitost se sklonem k rutinérství a chronické obsedantnosti. 7/10 ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ambulance je zářným příkladem toho, že k dobrému filmu je třeba mnohem více, než enormní rozpočet a líbivý vizuál. V posledních letech se však Michael Bay vzmůže jen na megalomanskou akční šaškárnu bez sebemenšího náznaku souvislejšího děje. Není proto žádným překvapením, že se to jen stěží vleče a akční scény, které zde tvoří 99% stopáže splývají v jednu nekonečnou zívačku. V úvodu přichází krátký a nepříliš promyšlený pokus o vyloupení banky a ne, že bych měl zdlouhavé automobilové honičky ve filmech příliš v lásce, ale zbytek se promění na představitelně nejméně nápaditou naháněčku v sanitce. Možná kdyby byla stopáž o hodinu kratší, dal bych 2 hvězdy, ale tohle?? Je to natolik jednotvárné, že kdybych se při sledování v kterémkoli bodě rozhodl přetočit půl hodinu kupředu a ušetřit si tak část utrpení, rozhodně bych nezpozoroval žádný rozdíl ve vývoji. Jako by se tvůrci při natáčení pokoušeli vyhovět každému a film tak na jednu stranu podřídili zoufalé snaze šokovat obecenstvo a na druhou se snad o to více pokoušejí vyhovět řvoucím menšinám. Výsledek je vcelku prázdný a já si nebyl schopen oblíbit jedinou postavu. Jakkoli to působí uměle a nepřirozeně, alespoň mohu kladně ohodnotit kameru. Z čehož ostatně pramení mé 1* hodnocení. 25% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

„Ambulance“ je film, který nastartuje svůj motor adrenalinovým impulsem a pokračuje v jeho udržování. Hned na začátku se na nás vrhnou dvě věci, a to postavy a samotný děj. Hned v prvním dějství se film rozjede na velmi rychlá kola, která v mžiku představí postavy, příběh a vše ostatní. Jednou z mála věcí, které se snaží upoutat naši pozornost, je akční a napínavé podání, které však funguje pouze jako steroidová vzpruha, a ne jako nástroj, který by nás přiměl do příběhu více investovat. Nelíbilo se mi, jakým způsobem tento film natočili a sestříhali - roztřesená kamera (díky některým záběrům, natočených pomocí dronu, si připadáte jako na horské dráze), extrémně rychlé střihy mezi scénami, Jake Gyllenhaal se celý film chová jako maniak, neustále řve, policisté dělají hloupá rozhodnutí. Nejlepší filmy Michaela Baye jsou akční filmy jako „Skála“, „Mizerové“ atd. Tohle vypadalo, že půjde v těchto šlépějích, ale bohužel tomu tak není. Nejlepší na tomto filmu je úvodní přestřelka a od ní to jde všechno hodně, hodně rychle z kopce. Příběh je jednoduchý, hloupý, nevěrohodný a dost natahovaný. Film by potřeboval rázně osekat, protože asi 80% stopáže se odehrává v jedoucí sanitce. „Ambulance“ se Bayovi bohužel moc nepovedla a film doporučuji těm, kteří si chtějí užít bezmyšlenkovitou akci. Já jsem byl na tohle všechno připravený a film jsem si přes všechny chyby a nedostatky dokázal alespoň trochu užít. /50%/ ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kdyby se člověku chtělo to strhat, tak vnitřní logiku tohohle filmu lze bez obtíží oholit až na kost hodně rychle. Ale jdete na film Michaela Baye a čekáte film Michaela Baye. Jako naprostý no-brainer je to solidní zábava s působivými kaskadérskými kousky. Jen ty jeho hračičky s kamerou a střihem už jsou tady opravdu šíleně přepálené, měl by do budoucna aspoň pár lajn koksu denně ubrat. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Úvodní titulky a část závěrečných titulků bliká červenými a modrými světly sanitky. (DJMaroko)
  • V čase 34:35 můžeme na mřížích vidět otevřený závěsný zámek, kdežto v čase 34:44 už je zámek zacvaknutý a mříže neprůchozí. (DJMaroko)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Ambulance Michaela Baye nabírá obsazení

Ambulance Michaela Baye nabírá obsazení

12.12.2020

Je už téměř jisté, že po netflixovském 6 underground: Tajné operace bude dalším režijním počinem mistra přestřelené akce Michaela Baye thriller pro studio Universal s názvem Ambulance. Před časem… (více)

Reklama

Reklama