Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 12

Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth hrají ve filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe, který natočil oscarový režisér George Miller a který je očekávaným návratem do kultovního dystopického světa, jenž vytvořil před více než 30 lety ve velkofilmech o Šíleném Maxovi. Miller se nyní znovu vrací se zcela novým originálním, samostatným akčním dobrodružstvím, které odhalí původ mocné postavy z několikanásobně oscarového celosvětového trháku Šílený Max: Zběsilá cesta. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 12

Recenze (150)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Aby se neopakoval, šel na to George Miller tentokrát jinak a rozhodl se věnovat tomu, na co minule nebyl čas. Takže lépe poznáme postavy i svět. Neznamená to ovšem, že se akce nekoná. Koná, a jaká. Už jen to první dějství strčí do kapsy většinu akčních filmů z poslední doby, a to je pořád teprve rozjezd. Furiosa je zkrátka vynikající film se skvělou Anyou Talor-Joy, která ovšem přijde na scénu snad někdy v polovině, a s dokonalým záporákem v podání Chrise Hemswortha. Mám strašně rád, když herci používají masky, které jim pomohou stát se někým úplně jiným, a právě Hemsworthovi se to podařilo stoprocentně. Je nevypočitatelný, šílený (jak jinak), ale zároveň je zábavný a svým způsobem i směšný, když na své postapokalyptické trize uhání pouští. Natáčení si očividně užil, a já si užil jeho výsledek. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čakali sme na to a dostali sme presne to, čo sme chceli. Púštnu ságu o jednej dievčine, so šialenými bojovkami, skvelými efektami, vystavaním sveta a samozrejme, jednoduchým dejom. Fungovalo to skvelo. Taktiež to malo detské chorôbky ako Mad Max, ale keď túto hru akceptujete, budete sa skvelo baviť. Miestami to ale mohli trochu skrátiť, hlavne úvod je podľa mňa umelo naťahovaný. Ja viem, o čo tam komu išlo a viem, že tým potrebovali postaviť celý charakter pre Furiosu, ale o pár minút to mohlo byť kratšie. Inak tam nie je veľmi čo. Kasting skvelý, výprava tiež, snáď sa dočkáme ďalšieho pokračovania. Pár liniek ostalo otvorených. 4 z 5 ( 4DX, CC, predpremiéra) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno, je to tak. Nečakajte FURY ROAD, očakávajte multiflexný akčný biják, kde je na akciu primálo miesta, ale ak na ňu dôjde, hltáte sliny. Najviac vám pri tom pomôže veľké plátno s Dolby Atmos zvukom. George tu rozmýšľal ako tvorca, hodný svojich kvalít. Nešiel rovnakou cestou ( čo sa dá povedať o každom diely Mad Maxovskej ságy ) a pripravil pokrm, ktorý nasýti všetkých divákov hladných po epickom filme plnom obrovských scén ( aj tých, čo neobsahujú ani sekundu akcie ). Už teraz, podobne ako FURY ROAD vo svojej dobe, sa snímok zapisuje do dejín kinematografie ako dielo, ktoré sa bude rozoberať v učebniciach na filmových školách. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Je to jiné, ale ne špatné. Redefinice toho, jak by měl vypadat našlapaný akčňák 21. století se nekoná, Furiosa se Zběsilé cestě z hlediska adrenalinové živočišnosti a chaotičnosti rovnat nemůže. Nabízí však smysluplný a poutavý charakterový oblouk titulní postavy, jež je nepřekvapivě mnohem aktivnější figurou než Max v předchozím snímku. Osudový souboj okaté Anyy Taylor-Joy (na kterou si ale musíte dobrou třičtvrtě hodinu počkat) s tradičně trochu směšným a mytologizovaným padouchem Chrise Hemswortha má náboj, přesto je snad ještě zajímavější sledovat sociopatické šachy, které spolu hrají vyšinutí muži v čele tří městských osad. Novinka zábavně rozšiřuje svět, z něhož Zběsilá cesta ukázala jen drobounkou výseč, a zase jednou připomíná, že od uspořádání dystopické společnosti opravdu nelze čekat nic pěkného. Kamera, střih ani hudba nedrtí smysly tak intenzivně jako Zběsilá cesta, což leckoho jistě rozhodí, jako komplexní film o motivovaných postavách ve specifickém prostředí však snímek funguje vlastně lépe než předchozí Millerův hit. Není to tedy zcela bez výtek či zdvižených obočí, Furiosa ale za vidění na velkém plátně rozhodně stojí. ()

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

George to dokázal a v jeho 79 letech se klidně může titulovat "Mastermind". To on stvořil Maxe a jeho svět a široko daleko tak založil tu nejlepší franšízu postapo akčních sci-fi filmů. Tentokrát tu máme mnohem košatější příběh než ve Fury Road, z které se Furiosa snaží vzít to nejlepší a klidně nám to ukázat znovu, protože to máme rádi. Vizuál je stejně opulentní, akce nápaditá, plná úžasných detailů. Po hudební stránce jsem dostal přesně to, co jsem očekával. JunkieXL nezklamal, ač už nemohl tak překvapit jako v prvním filmu. Výběr herců je perfektní a všichni do jednoho byli skvělí. Jako mnozí jiní, jsem se po traileru bál přílišného použití CGI, ale i když je ho o poznání víc, než ve Fury Road, tak to vůbec nevadí a nepůsobí to přehnaně. Mimochodem, moc mě potěšilo, že se zde objevily postavy a určité prvky z počítačové hry Mad Max z roku 2015, která tenkrát vyšla chvilku po uvedení Fury Road a kterou jsem jako jednu z mála za poslední roky hrál a dohrál (můžu doporučit, pokud je někdo fanda). Myslel, jsem si, že se Miller hrou inspiroval, ale pak jsem zjistil, že dělal vývojářům konzultanta a ty nápady byly už tehdy jeho. Prostě "Mastermind"....a já doufám, že nesundá nohu z plynu a co nejdřív nás vezme na další šílené dobrodružství do Wastelandu. 9/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se v australském Novém Jižním Walesu. Produkce filmu v zemi podpořila více než 850 pracovních míst a posílila tamní ekonomiku o 350 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

25.05.2024

Večer v sobotu 25. května proběhl ceremoniál slavnostního zakončení 77. ročníku prestižního mezinárodního Filmového festivalu v Cannes. Na prosluněné francouzské riviéře tak skončil dvanáctidenní… (více)

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

02.05.2024

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

Reklama

Reklama