Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V diagnostickém ústavu na severu Čech zabije chovanec vychovatelku. Ministr slibuje rázné řešení a pověřuje školského ombudsmana, aby celou situaci prošetřil přímo na místě. Aleš Pelán (L. Vaculík) se hned první den ve funkci ocitá v prostředí, které je mu cizí. Kde děti nevěří dospělým a dospělí dětem… (Česká televize)

Recenze (49)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby byl Pelán charakter, po takovém podrazu za jeho zády, by musel z funkcí praštit...Neumím si představit jací lidé v takových ústavech pracují...  Případ se stal ve výchovném ústavu v Chrastavě na Liberecku v roce 1998. Ve skutečnosti se pachatel snažil zabít nejen vychovatelku, ale i její sestru. Aleš Pelán (L. Vaculík) obdrží knihu "Zápisky Malta Lauridse Brigga"  jde o výpověď mladého básník o osamělosti a existenciální úzkosti. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Bohužel se nemohu přidat mezi zdejší smetánku honimírů, která je z tohoto seriálu v pozoru. Zatím mě to absolutně nechytilo za kulky. Přestože je tento díl o něco málo zajímavější než ten první, tak celkově mě to nijak zvlášť nebaví. Nic z toho, co jsem zatím viděl neshledávám bůhvíjak šokujícím. Klasickej pasťák plnej puberťáků, kterým je dobrá jakákoli slabší díra v blízkosti. Na tomto seriálu mě zatím oslovuje jen jakási nejednoznačnost. Popisuje nám problémy s mládeží a společností, ale nijak nemoralizuje a nechává více méně na divácích si určit kdo je kdy v právu a nutí nás se celkově nad dějem vždy alespoň trochu zamyslet. [62 %] ()

Reklama

Sharleen76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí druhého dílu seriálu Ochránce jen pochvalně pomlaskávám. Vedle těch Růžových kódů, Posledních misí, Puklic a Zamračených je tento seriál jako živá voda. Vedle nadprůměrných hereckých výkonů a obsazení musím vyzdvihnout skvělý scénář, který drží pozornost diváka od prvních minut až po závěrečné titulky. Vysoké hodnocení na CSFD krátce po uvedení svědčí o tom, že se tvůrci trefili tématem do vkusu. ()

mira007 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řemeslně, herecky i námětem by to bylo za čtyři hvězdy, ale prostě tohle  je inspirovaný případem sedmnáctiletého vraha Dominika Kalendy, který zavraždil vychovatelku a druhou přizabil v ústavu v Chrastavě a tady z něj udělali chudáčka div ne hrdinu, bojovníka proti sexuálnímu násilí.  Svět sice není černobílý a já v tom ústavu nebyl, ale moc bych nedal ruku do ohně za hovado, u kterého soudce zalitoval, že mu jako mladistvému nemohl dát víc než osm let. Taky na rozdíl od předchozího dílu autoři radši zbaběle v závěrečném dovětku neříkají nic o osudu aktérů, ale radši se sluníčkářsky zamýšlejí nad žalostným stavem ústavní péče a o tom kolik těch svěřenců je pod lékama. Co to má být? ()

Prubner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím to podle prvních dvou dílů vypadá, že se tento seriál bude zastávat mladistvých vrahů, násilníků a chuligánů a vinu bude házet na učitele, vychovatele a tak nějak na celou společnost. Doufám, že další díly můj dojem napraví. I když už teď se bojím dílu o hidžábu, dovedu si představit, na čí straně budou tvůrci stát. Dobrý komentář: mira007. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Monumentální stupňovitá pyramidální budova, která v epizodě reprezentuje sídlo děčínské policie, kam Pelán (Lukáš Vaculík) zavítá, aby vyslechl zadrženého vraha, se v tomto městě skutečně nachází. Jedná se ovšem ve skutečnosti o detašované pracoviště Dopravní fakulty a Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT. Děčínští obyvatelé objektu nelichotivě přezdívají „Kokos“ (zkratka od „Komunistický kostel“, neboť budova od svého vzniku v polovině 80. let sloužila až do Sametové revoluce jako sídlo Okresního výboru KSČ). (Rudy_742)
  • Premiérové uvedení epizody sledovalo 1,34 mil. diváků (15+), což byl nejlepší výsledek večera i celého nedělního dne. (rublik05)
  • Natáčelo se v bývalé dětské ozdravovně v Jetřichovicích. (rakovnik)

Reklama

Reklama