Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 420)

plakát

Světová válka Z (2013) 

Podařený film Marca Fostera o obrovské epidemii, která v podobě jakýchsi zombie nesmírnou rychlostí šíří po celém světě. Brad Pitt tedy bude mít co dělat, aby nalezl řešení pro zbytek lidstva a především jeho rodinu. Film v sobě kloubí úspěšně všechny žánry, začíná pořádnou akcí, přes survivor část dospěje až ke komorní hororové části v laboratoři, která je prostě skvělá. Jsou zde malé, drobné nesoulady v chování zombie, jednou si poradí s vylomením dveří za pár sekund, jindy se o to ani nepokusí, nicméně filmu to moc neubližuje a samotný závěr je vlastně zajímavě pojatý.

plakát

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009) 

Tentokrát je to hodně o rodině a trochu nesourodá parta funguje i v ukrytém světě dinosaurů. Hodně jim v tom pomáhá jejich průvodce Buck, který je prostě skvělý a výrazně třetímu dílu Doby ledové dominuje, dokonce i v soubojích se samotným Rudlou.

plakát

Philadelphia (1993) 

Skvělý film o předsudcích, jak v oblasti homosexuality, tak v oblasti samotného AIDS. Tom Hanks po zásluze dostal za roli Andrew Becketta Oscara, protože je to hlavně on, kdo film plného emocí táhne. Když k tomu přidám ještě prostředí města svobody a skvělou písničku od Bruce Springsteena, pak není co řešit.

plakát

Atentát (1964) 

Tady nelze nad plným hodnocením váhat, film stroze až dokumentárně popisuje atentát na kata Heydricha zcela věrně, s atmosférou vykreslenou do maličkostí, která v graduje v samotném úkrytu v kostele a v jejich marném boji. Tady se síla filmu ukazuje nejvíce. Vzdejte se, nic se Vám nestane!

plakát

Yes Man (2008) 

Námět sám o sobě je fajn, jak se změnit z člověka neustále něco odmítajícího na někoho, kdo musí na vše říkat ano, což sebou samozřejmě nese značné riziko. Filmu hodně pomáhá Zooey Deschanel, to se pak to ANO říká lépe, nicméně jako celkem to je spíše průměrná komedie.

plakát

Komisař Clouseau na stopě (1964) 

Velká jízda Petera Sellerse. Tady se zrodila legenda komisaře Clouseau, ale i pschotické problémy jeho šéfa Dreyfuse (uštípnutý palec!) nebo cvičení a zkoušky Kata. Vražda následuje vraždu, komisař se drží stále svého vzorce a podezřelou hned propouští, Dreyufus šílí a až do konce není jasné, kdo všechno je vrahem, ale ono to vlastně není to hlavní, tím hlavním je zábava a té je dostatek.

plakát

Kdo najde přítele, najde poklad (1981) 

Tak samozřejmě, nějaký propracovaný scénář u filmů Hill and Spencer očekávat nelze, nicméně cesta za pokladem na neobjevený ostrov jde celkem nenásilně, samotné bitky na ostrově už jsou takovým standardem, ať už to je bláznivý japonský voják nebo piráti nebo mafie, která chce poklad také. Takový solidní průměr H+S.

plakát

Přichází Satan! (1976) 

The Omen - jeden z nejlepších hororů všech dob, film, který šlape skvěle po všech stránkách (ta hudba!), je dostatečně znepokojivý, tíživý a dobro tedy dostává na frak. Výborný Gregory Peck, ale i všichni chráněnci malého Damiana, to vše funguje na jedničku. I když jsem film viděl mnohokrát, tak ta atmosféra prostě stále funguje.

plakát

Humr (2015) 

Ano, tenhle film je úlet a celkem bizár, ale....zobrazení totality v hotelu, ale i v lese (už jsi si vykopal hrob?) je dostatečně neosobní a depresivní, na druhou stranu doplnění černočerným humorem má své kouzlo, překvapivě jsem se u filmu smál. Otázky Proč proboha? sice naskakují často, ale tak nějak to k tomuhle filmu patří. Zajímavější byla o něco první část odehrávající se na hotelu, ale i les měl něco do sebe.

plakát

V lepší společnosti (2010) 

To je tak, když se Katie Marks v podání dobré Kisten Dunst dostane do lepší společnosti psychicky narušeného manžela v podání ještě o něco lepšího Ryana Goslinga. Nicméně ani výkony obou nedokáží povznést film výrazněji nad průměr. Je otázkou, jak to bylo ve skutečnosti, nicméně je těžké si představit, proč se Katie stále vracela a proč to policie  či soud nedokázali vyšetřit.