Reklama

Reklama

Tai ji: Zhang San Feng

  • Hongkong 太極張三豐 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o dvou mladých šaolinských mniších, kteří se jako děti seznámí v klášteře, kde společně vyrůstají a učí se bojovému umění. Díky vznětlivé povaze jednoho z nich jsou oba mladíci z kláštera vyloučeni a posláni do skutečného světa. Zde se jejich osudy, rozchází - jeden mladík zůstává ve vesnici, aby pomáhal chudým povstalcům, zatímco druhý odchází do armády hnán touhou po moci. Film plný akčních soubojů předvádí především prvky z bojového stylu Tai ji. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Je to takovej souboj malomyslného scénáristy a geniálního choreografa. Předpokládám, že nechali napsat příběh a dialogy malé dítko za lízátko. Naštěstí o to nejde a skoro celou dobu jsou tam neustále originální souboje. Já filmy s bojovými uměními moc nemusím, protože mi všechno to plácání rukama přijde stejné, ale takhle vtipné boje jsou super zábava. Dva chlapi píchnou bambusovými holemi mnicha do břicha, ten jen vypne hruď, hole útočníkům prolouznou jejich čerstvě spálenýma rukama. Nebo mniši rozlejou olej po klášteře a pak uživají jiné mnichy jako skateboardy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Woo-ping Yuen, Jet Li a Michelle Yeoh to prostě nemohlo dopadnout jinak než jako akční masakr galaktických rozměrů, vždyť Yuen tam ve svý úžasný choreografii několikrát pošle pod jetovy super rychlí nohy a tyč i armádu čítající klidně 50-100 vojáků ozbrojených kopím, do toho tam občas střihne nějakej perfektní duel Jeta a Siu-houa, který se mezi sebou řežou fakt neskutečným způsobem a opět v Yuenově geniální choregrafii s plno nápady a aby toho nebylo málo, tak někdy zakročí i Michelle Yeoh, prostě úžasná záležitost po bojový stránce, příběh je sice horší, ale to je celkem zanedbatelná část filmu ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jet Li a Michelle Yeoh jsou schopni dostat i sebevětší blbost aspoň mezi průměrné filmy. Ale tady se tedy dost nadřeli. Oba předváděli to nejlepší z toho co umí. A o to víc zamrzí, že se z Twin Wariors díky mizernému scénáři a režii, nestal podobný hit, jako Tygr a Drak. Souboje měly špičkovou úroveň a že jich nebylo málo. Přál bych to nejen Jetovi, který film produkoval, ale i Michelle, která v podobných filmech působí herecky velmi nevyužitě. Jasně, je to akční film, ale ta ženská vypadá, že by kromě kung-fu mohla předvést i něco navíc. Možná by to bylo jedno, protože Woo-ping Yuen zvolil tak špatnou hudbu, že by nejspíš i oduševnělé dialogy vyzněly blbě. Navíc byli minimálně někteří herci předabovaní, resp. film byl ozvučen v postsynchronu. Škoda...filmů s podobně vymakanými bojovými scénami zase tak moc není. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Počtem a délkou akčních scén na celkovou stopáž rozhodně jeden z nejakčnějších filmů historie. Brilantně zvládnuté akční scény, které sedí všem zúčastněním, v jinak poměrně jednoduchém příběhu zrady a odpoutání od zamýšlených šaolinských tradic. Mě osobně ani nevadila ta malá troška humoru, která v pár místech ubere na vážnosti filmu a do celkové proměny ústřední dvojce to také sedělo (humoru výrazně ubývá během filmu). Snad jediná škoda ve výsledku je, že film sází jen na akci a skvělé/známé tváře. Něco navíc mi tam chybělo, ale akcí nabitější film nepamatuji... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Není mnoho filmů, v nichž by kontaktní souboje měly svou choreografickou a pohybovou elegancí tak blízko ke grandióznímu tanečnímu vystoupení. Woo-ping Yuen tu vytěžil maximum z fyzických schopností hlavních představitelů a Jetova demonstrace taiči tak má silný estetický účinek i ve chvílí, kdy zrovna s nikým nebojuje. Sice chápu, že ne/nad/realistické pojetí soubojů někomu může vadit, či mu dokonce připadat úsměvné, ale to je čistě otázka zvyku na poetiku wuxia filmů a neznačí to nic o tom, jak dobře či špatně je snímek natočený (na druhé straně je fakt, že v řadě záběrů jsou dobře viditelné dráty, na nichž herci během akčních scén visí :)). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V "letájících" akčních scénách jsou postřehnutelná jistící lana herců. Nejrušivěji chyba působí v souboji Siu Lin (Michelle Yeoh) a guvernéra Lioua (Jian-Kui Sun) přibližně v 80. minutě a v závěrečném souboji Junba (Jet Li) a Chin Boa (Siu-hou Chin) přibližně v 85. minutě. (Nodachi)

Reklama

Reklama