Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu režiséra Bořivoje Zemana je nejoblíbenější postava českých pohádek Honza, který se vydá do světa za štěstím. Ovšem není to hloupý Honza, nýbrž chytrý a veselý mládenec, který má rád lidi a nesnáší nespravedlnost, ať už se děje lidem nebo zvířatům. Netouží po království, ani po princezně, ale usiluje o prosté lidské štěstí, které se dobývá rozumem a prací. Honza nebojuje s nadpřirozenými vlastnostmi, ale s lidskou zlobou, závistí, lakotou a omezeností. (Česká televize)

(více)

Recenze (307)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých vůbec nejoblíbenějších pohádek. Pohádka, aby byla úspěšná, musí totiž mít dvě základní věci. Prvně musí být skutečně pohádkou ve své podstatě a za druhé musí být vtipná. Skvělé písničky či hudba jako taková je pak už jen příjemný bonus, který rozhodně pomáhá. A tady to ladí všechno. Od vynikající hudby, přes humor, kterému se opakovaně a rádi zasmějí i dospělí. Pošli, došli, zašli...je nezapomenutelné a takových hlášek je zde víc. Pohádka, která se mě osobně rozhodně neomrzí. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Píchám do vosího hnízda, nebát se skoro bych dala odpad. Jedna z nejhorších pohádek, co znám. Korn je otřesný, Konvalinková naivní ještě více než v Adéle, popěvky nesnáším. Nejhorší, co jsem od zemana viděla. Kopřivku mám už jen z názvu a pokud by mne někdo chtěl mučit, po pár větách a záběrech bych vyklopila úplně vše. Jinak jsme normální, věřte. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika a stálice téměř všech ostatních svátků a významných dnů, která za ta léta neztratila nic na své pohodové atmosféře a pořád dokáže solidně pobavit. Pohádka je moc pěkně natočená, herci hrají obstojně, bohužel však má i pár nedokonalostí, mezi které patří jednodušší zápletka, nějaká ta nelogičnost, množství nudnějších scén a občas i jistá umělost. Ačkoli Honza málem králem nepatří mezi mé nejoblíbenější kousky, rozhodně mu nelze upřít jeho diváckou oblíbenost a vlastně i jistá kvalita. 7/10. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Ani né sněhová, ani né tolik vánoční pohádka. Ale i přesto se bez ní na vánoční den neobejdu. O neznalém Honzovi (mladý Jiří Korn) který se vydá do světa, a svou chytrostí přelstí nejednoho pocestného. Výborné a vtipné scény - s kamenou cestou, dobračkou Helenou Růžičkovou, sedlákem Nárožným, s Hostinským, a hádankou o tabulku s nápisem..."Dnes zadarmo, zítra za peníze''. A samozřejmě skvělý královský bubeník Jirka Kemr :-) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +3* hezká a veselá pohádka, která je svým laděním hodně podobná Šileně smutné princezně, kterou také natočil Bořivoj Zeman. Nezapomenutelná je tu Valerie Kaplanová v roli Smrtě (asi její oblíbená, protože podobných rolí má nemálo). Zpěvák Jirka Korn svou roli zvládl slušně a na rozdíl od jiných se na to dá dívat. A i když dávám "jen" 3 hvězdičky, tak doporučuji mladší generaci, která ji asi moc nezná. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Scéna, kdy je princezna (Jorga Kotrbová) vyplácena, aby promluvila, byla natočena na Křivoklátě. (rakovnik)
  • Jiří Korn při natáčení jedné scény zlomil Valerii Kaplanové dvě žebra . (Stocki)
  • Režisér Bořivoj Zeman svojej dcére Zuzane, ktorá mu vtedy asistovala, povedal: "Holka, není to ono. Končím. Je to o cihlu vedle." a v skutočnosti režisér už do svojej smrti nič nenatočil. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama