Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (653)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Podle mě je tohle kritikou nespravedlivě označováno za nejslabší díl. Nebo jinak - ano, poslední díl je o něco malililinko slabší než díly minulé, nicméně to ho ale nesráží dolů z vysoké ligy. Stále jde o inteligentní a hlavně zábavnou sci-fi podívanou okořeněnou prostředím divokého západu, na který se navíc dívá tak trochu jinak, než je ve filmech obvyklé. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je fajn, ze se tvurci nechteli opet babrat ve stejnych casech jako v prvnim a druhem dile a situovali film uplne jinam. Ale presto film primo navazuje na druhy a nektere situace z druheho jsou zakonceny az tady. Napad s divokym zapadem je hodne dobrej a opet tu vystupujou stejni herci, jako v minulych dilech. Navic nektere parodie na Dolarovou trilogii nemeli chybu. Navic se tu opet objevi Thomas F. Wilson jako Tannen a James Tolkan jako Strickland, kteri jsou naprosto perfektni. Wilson je ve vsech trech dilech vynikajici zaporak a Tolkan je taky vybornej, i kdyz v tretim dile ma jeste mensi roli nez obvykle. Opet tu plati to co v minulych dilech, tj. vynikajici scenar, herci a hudba a slusny triky a pro me je to asi nejoblibenejsi dil trilogie. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Záverečná časť neplánovanej trilógie režiséra Roberta Zemeckisa - "Back To The Future", sa odohráva prevažne v roku 1885 na Divokom Západe. Doktor Emmett Brown sa rozhodol, že sa tam usadí ako kováč. Túto idilickú predstavu mu skomplikuje konflikt s obávaným banditom Bufordom "Mad Dog" Tannenom. Našťastie ho prichádza varovať a zachrániť jeho priateľ Marty McFly. Je to dôstojné zakončenie tej najlepšej filmovej story o cestovaní v čase. **** ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Třetí díl se k mé radosti navrátil k prvnímu, myslím tím co se humoru a pohodovosti týče. Westernové prostředí bylo výborně využito, hlavně filmová pocta Clintu Eastwoodovi se moc podařila (stejně tak vtipná vsuvka s Jacksonovým moonwalkem). Jinak film formou i obsahem navazuje na předchozí 2 díly, z nichž obou si bere to lepší. Dojemný konec potěší a já tvůrcům moc děkuju za výborný zážitek u sledování této trilogie. ""Jak jsem řekl. Odprásknu tě zejtra!" - "Zejtra chceme vyloupit v Pine City banku." - "Co v pondělí? Děláme něco v pondělí?"- "Pondělí je volný. Můžeš ho zabít." ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa mi tretí diel páčil najmenej, neznamená že ho odsudzujem. Opäť vysoká dávka humoru a dobrodružstva s dokonale na seba nadväzujúcim príbehom. Ono sa asi ani nieje čo diviť, keďže v tom majú prsty Zemeckis a Spielberg. Keby že celá séria je len jeden film s 337 minútovou stopážou mal by určite za 5, ale jednoducho sa mi táto posledná časť nepáčila tak ako prvé dve, preto len 4 hviezdičky. ()

Galerie (160)

Zajímavosti (69)

  • Poté, co se Marty (Michael J. Fox) převleče do „kovbojského“ a odkazuje na Clinta Eastwooda, visí hned vedle něj plakát k filmu Pomsta netvora z roku 1955, kde si Clint odbil jednu ze svých prvních rolí na plátně. (Zdroj: ČSFD)
  • Dr. Brown (Christopher Lloyd) tvrdí, že pôvodne sa jeho rodičia volali von Braunovci, čo je odkaz na Wernhera von Brauna, slávneho vedca, ktorý po 2. svetovej vojne imigroval do USA, kde pracoval pre NASA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama