Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě totéž, jako první díl, s klady i zápory. Zemeckis je neuvěřitelně hravý a v detailech diváka tlačí do sedačky. Stále ale chybí něco, co by mě chytlo za pačesy, strhlo a pustilo až s polovinou vlasů na konci filmu. Výrazně zlobí CGI, kterým věk skutečně nepomohl... Závěrečný cliffhanger je ale opět nářezový.... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Komentář chci napsat v symbolické datum 21.10. 2015, i když v tento den film trochu expiruje, tak ze svého kouzla a humoru neztratí. Minimálně je to další "dvojka" která snese porovnaní s jedničkou. Marty McFly a Emmett Brown jsou sympaťáci a jejich příběh Robert Zemeckis vypraví laskavým způsobem a cestovaní časem tu díky humoru nepůsobí depresívně. Oceňuji akci ČSFD, Pannonia Entertainment, Premiere Cinemas Praha Hostivař k tomuto datu. Ode mne by si tento film zasloužil lepší komentář. Chtěli by jste mít Delorean? ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Návrat do budoucnosti se v mnohém podobá svému předchůdci, kterému se i kvalitativně vyrovná. Cestování v čase se rozrostlo o jednu rovinu, tvůrcům se však umně podařilo ukočírovat všechny tři časové linie, přičemž vše dává smysl - v závěru se divákovi navíc dostane dějové ochutnávky z posledního dílu trilogie. Opět musím pochválit nápaditě udělanou výpravu - zejména v "budoucnosti" - a všemožné technické vymoženosti (o kterých si i dnes můžeme nechat zdát, byť se film částečně odehrává v roce 2015). Dvojka není sice už tolik hravá, co se narážek na různé historické postavy a události týče, zato je však akčnější a svižnější. Makeup byl opět trochu komický, ale vzhledem k roku výroby filmu pochopitelný. Vidět film v době uvedení do kin, jistojistě dám plný počet! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý možno ešte prekonáva jednotku, ale je o tom ťažko hovoriť, keďže sú to dva absolútne rozdielne filmy. Na prvé pozeranie je dvojka oveľa lepšia - rýchlejšia, udernejšia, komplikovanejšia a skvelo premyslená. Lenže pri opakovanom pozeraní už tie zvraty poznáte a tam vyhráva jednotka. Treba poznamenať, že druhý Návrat už nie je komédiou. Je to hlavne sci fi dobrodružná oddychovka. Premyslená do bodky a v mnohých fázach fascinujúca - je tam veľa scén, kde som si hovoril, ako to len tvorcovia nakrútili. Herci sú opäť vynikajúci, akurát z castingu vypadli Crispin Glover a Claudia Wells, čo je síce škoda, ale v konečnom dôsledku to nijak nezaváži. Dvojka je na rovnako geniálnej úrovni ako jednotka. 80s rulez. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Opravdu? 86%? 183. nejlepší film? Mně se z toho otvírala kudla v kapse... Budoucnost udělaná pěkně hnusně, minimálně na mne to působilo dost lacině a ze všech těch gumových ksichtů v budoucnosti se mi dělalo nevolno. Lloyd dostal zřejmě jediný pokyn od režiséra, a to "tvař se celý film jako desetkrát větší dement než v jedničce a bude to fajn". Na Biffa se taky nedalo koukat. Oči se dají otevřít teprve když se ocitneme zpět v pětapadesátém, tam však zase čekají jiné nástrahy. Nechápal jsem, proč Marty vypadá jako Michael Jackson, ale to nechme klidně stranou. Jeho způsob sledování Biffa - kráčí dva metry od něj nenápadně skrčený za autem - byl spíš k pláči než k smíchu, stejně jako jeho bezvadná schovka na zadních sedadlech (tam si ho však Biff nevšimne, protože Martyho pavoučí senzor mu vždy řekne, kdy se Biff otočí, a tak má dost času zalézt zpět pod deku). Asi třicetkrát opakovaný vtip, který mne z bídou pobavil možná poprvé, kdy už už sahá po ročence, ale Biff se vždy otočí/popojde (popř. mu pan ředitel přiskřípne ruku), stál také opravdu za to. O mluvení do vysílačky ze zadního sedadla Biffova auta ani nemluvě... Děs běs! Trojce asi šanci dám, ale budu k ní přistupovat s pořádnou dávkou despektu (už jen pro ukázku z konce filmu)... 20% ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Na košeli, ktorú nosí Doc (Christopher Lloyd) väčšinu času vo filme, je možné vidieť kovbojov na koňoch a vlaky, čo je nenápadná narážka na tretiu časť trilógie. (m.a.t.o.)
  • Boty s automatickým zavazováním (Power Laces), které Marty McFly (Michael J. Fox) nosí ve filmu v roce 2015, se poprvé objevili na trhu pod názvem "Nike MAG" v limitované edici (1 510 párů) dne 8. září 2011, ovšem ještě bez Power Laces. V roce 2016 se pak vrátili do prodeje, opět v limitované edici (89 párů) již s touto technologií, jíž si firma Nike nechala v roce 2014 patentovat. (terraxCZ)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama