Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny fanoušky britského humoru. Je to sice komornější než Wrightovi pecky (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení), ale ve výsledku to vůbec nevadí. V podstatě televizní vzhled totiž plně zastiňuje vtipný a dobře promyšlený příběh, který se sice nevyhýbá ani fyzickému humoru, ale ve výsledku stojí hlavně na slovních vtipech a parodování sci-f... science fiction klišé o cestování časem. Sympatické obsazení snad ani netřeba zmiňovat. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komedie o cestování časem a paradoxech, která stojí na typickém anglickém humoru a výtečném výkonu Chrise O'Downdna.Námět nabízel hodně možností, jenže scénáři chvilku trvá než se pohne z místa, respektive z pánského hajzlu zaplivaného Liverpoolského baru a nějakého svižnějšího tempa se dočkáme po víc jak půl hodině a při stopáži 79 minut si ani nestihnete poškrábat na prdeli a film skončí.Naštěstí je tu dost konverzačního humoru, který navíc s tím ichtilním britským přízvukem má docela říz, efekty, ač jich nebylo zase moc potřeba sou slušné a herecké obsazení válí.Je to takový Stopařův Průvodce Po Galaxii bez rozpočtu.Na jednu stránku tahle milá jednohubka pobavila, na druhou stránku si řikám, že daný námět, s daným obsazením by si zasloužil přihodit ještě 20 minut stopáže na nějakou řachandu po vstupu do portálu.Slabší 4*, 70%. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Filmů o cestování v čase je dost (ostatně viz můj deníček), ovšem komedií mezi nimi je jako šafránu. Proto mě mile překvapila tahle vtipná hříčka se třemi pro mě neznámými herci. Kdo by to řekl, že cesta časem vede přes hospodské záchodky... Stopáž 79 minut mi přišla sice poněkud krátká, možná šlo některé motivy více rozvést, ale vše podstatné bylo řečeno a skončilo to v pravý čas... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velice příjemnej film o cestování v čase. Nepříliš bránici-trhající, nepříliš geniální, nicméně přesto stojící za zhlédnutí. Je to taková komediálnější variace na Los Cronocrímenes nebo Triangle. Závěr drobet přestřelenej, ale celkovej čtyřhvězdičkovej pocit jsem si udržel i po něm. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek o cestování časem a s ním spojených doprovodných efektech a paradoxech. Devizou je britský původ, slabou stránkou fakt, že celé toto sci-fi je téměř výhradně jen čistě verbální, bez jediného zvláštního efektu (respektive s jediným zvláštním efektem, 3D mravencem, který si ovšem tvůrci patrně dělali na svém domácím PC). Svým vyzněním a laděním mi tenhle film hodně připomněl taktéž britský seriál Doctor Who. Ovšem v žánrovém srovnání je třeba takový Osudový dotek nedostižným konkurentem... Podobné filmy a seriály: Doctor Who ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Pete (Dean Lennox Kelly) vyjmenovává pravidla cestování v čase, řekne také „Nesmíš šlapat na motýly, čímž odkazuje na příběh „A Sound of Thunder“ od Raye Bradburyho, kde sehrálo zašlápnutí motýla důležitou úlohu. Odkazem na stejný titul by pak mohl být i Cassiin (Anna Faris) přívěsek znázorňující motýla, který má při svém prvním setkání s Rayem (Chris O'Dowd). (mi-ib)
  • Postava, kterou hraje Chris O´Dowd, se jmenuje téměř stejně jako ta, kterou ztvárnil v The IT Crowd (Ray - Roy). Obě postavy jsou si přitom charakterově velmi podobné. (Teabag)
  • Grafika úvodních titulků je cílenou parafrází na filmového Supermana. (curfew77)

Reklama

Reklama