Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální komedie natočená hodně zábavně. Já jsem se bavila, ale musím říct, že se tenhle film určitě nebude líbit většině lidí. Film vyniká hodně propracovaným scénářem a zaujme tím, jak jsou obě ženské představitelky obsazené tak trochu proti svému obvyklému typu rolí (zejména Meryl Streep). I Bruce Willis tady hraje tak trošku jinak (ale ne nezajímavě). Pokud máte rádi černé komedie, pěkné triky a děláte si srandu z honu Hollywoodských hvězd za krásou, můžete se skvěle bavit. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj ked tato komedia nemusi kazdemu zapasovat, mne sadla velmi dobre a to som videl tento film viackrat. V minulosti som zostal vzdy pri styroch hviezdickach, ale od septembra 2013, ked som si tuto skvelu komediu znovu pozrel s uzivatelkou Madison, nasmiali sme sa na rivalite hlavnych hrdiniek a reziserskych strihov (svadba Madeline s Dr. Menvillom) tak, ze predsa len pridavam aj tu piatu hviezdicku a to nehovorim, ake skvele vizualne efekty tu boli pouzite uz na rok 1992. Tak ako mnohi uzivatelia pisu, ze pre Meryl Streep a Brucea Willisa to boli nezvycajne ulohy, Meryl bola v tejto ulohe opät uzasna, ako aj Goldie Hawn, ale Bruce bol podla mna v tejto ulohe nevyrazny a zbytocny, proste si jeho rolu mohol zahrat aj menej znamy alebo iny herec, pretoze ja ho radsej vidim v akcnych ulohach. Avsak aj vdaka tomuto filmu patri Zemeckis medzi mojich oblubenych reziserov. .................................. _______ Meryl Streep - (Madeline Ashton) +++ Bruce Willis - (Dr. Ernest Menville) +++ Goldie Hawn - (Helen Sharp) +++ Isabella Rossellini - (Lisle von Rhoman) +++ Produkcia: Robert Zemeckis +++ +++ ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis si pred svojím vrcholným dielom nakrútil oddychovú čiernu komédiu, v ktorej ide o to, že sme predsa len ľudia a každý z nás starne a zomiera. Každý z nás to berie ale inak a Madeline, bývalá filmová hviezda, bojuje so starobou. A tak sa rozhodne vziať si elixír mladosti, ktorý jej zabezpečí večný život, respektíve nesmrteľnosť. Kedysi sa jej ešte navyše podarilo prebrať muža jej najlepšej kamarátky Helen, ktorá túži po pomste. Najlepšou scénou pre mňa osobne je scéna v dome Madeline, kde sa stretne hlavná trojka filmu. Absolútnym vrcholom je potom diera v hrudi Helen, či otočená hlava Madeline. Triky tomu dosť napomáhajú, sú fakt výborné, hoci ich nie je veľa. Bruce Willis, Meryl Streep a Goldie Hawn, zručná réžia, zaujímavý scenár a nevšedná atmosféra robia z tohto filmu faktický zážitok. Ja som sa výborne zabával. /80%/ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie, která na tomto poli vcelku pobaví. Černý a komorní humor jako zde se málokdy vidí a efekty co ho doprovází jsou velmi dobré. Hlášky jako : "Prokoukla jsem tě!" nebo "Tvoje teplota je 18 stupňů" jsou prostě dokonalé. Bruce Willis v trošku netradiční roli působí opět vyjimečně a obě ženy posedlé mládím taky. Nadprůměrná komedie, která vyniká zpracováním i humorem. (71 procent) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jakou srandu může způsobit vypití elixíru mládí? Velkou. Hawnová má nesporný komediální talent a v tomto filmu si tenhle druh hraní užívá i Streepová. Všechny ostatní postavy jsou podružné, ty dvě září tak, že na sebe strhnou veškerou pozornost snad i v scénách, ve kterých prokazatelně nejsou přítomny. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Ve scéně, kde Lisle (Isabella Rossellini) žádá Madeline (Meryl Streep), aby jí řekla, kolik si myslí, že jí je, Madeline řekne, že 38, a Lisle se na ní zle podívá. Herečce Isabelle Rossellini bylo během natáčení 39. (jezurka42)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama