Reklama

Reklama

Matt Hunter, bývalý agent tajné služby, žije v ústraní své chaty v Everglades na Floridě. Jednoho dne ho vyhledá jeho bývalý kolega – zpravodajec – a chce po něm, aby se vrátil do akce. Tajná služba má totiž podezření, že se do USA vrátil bývalý ruský terorista Rostov. Matt však nabídku odmítne. Netuší ale, že sám Rostov, kterého při jedné z posledních akcí nechal Matt žít, má zlé sny, ve kterých se mu objevuje právě Matt. Rostov se rozhodne, že dřív, než spustí svůj nový tajný plán, zabije Matta. Rostov se svými lidmi přepadne Matta v jeho chatě. Nenadálý útok však Matt přežije. Rostov se svými lidmi ale zabije Mattova přítele, Johna Eagla. Matt je naštvaný a nabídku tajné služby přijímá. Najde si jednoho z bývalých Rostovových lidí a dostane z něj, že Rostov chystá něco velkého. Matt po muži Rostovovi vzkáže, že nastal čas, kdy ho zabije. Mezitím se do USA nepozorovaně vylodila velká skupina Rostovových lidí. Ti vzápětí na pokyn svého šéfa, který chce ovládnout USA, rozpoutají sérii teroristických útoků, při nichž útočí na pokojné rodiny v jejich domech, vraždí obyvatele přestrojeni za policisty a všemi možnými způsoby se snaží vyvolat nepokoje. Když Rostov se svými lidmi a poskokem Nikkem zaútočí v nákupním centru, se zlou se potážou. Matt už totiž ví, kde chce Rostov zaútočit, a do nákupního centra vtrhne. Divokou střelbou vyřídí útočníky a poslední dva prchající teroristy pronásleduje v autě. Pomáhá mu při tom novinářka, která mapuje útoky Rostovových lidí. Mattovi a novinářce se podaří zachránit i ženu, kterou prchající teroristé vzali jako rukojmí. Spojené státy jsou otřeseny, do ulic najíždí Národní garda. To však teroristům nebrání v tom, aby se převlečeni právě za členy Národní gardy nepokusili zabít ještě více Američanů… (TV Prima)

(více)

Recenze (88)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Matt Hunter je postava, kterou důvěrně znám z filmu Avenging Force, jenž je volným pokračováním tohoto snímku. Až do teď jsem neměl vůbec ponětí o tom, že by počin s Dudikoffem měl nějaký předcházející film, tudíž jsem si Invazi do USA pustil s očekáváním a docela i s chutí. Chuck Norris hraje postavu poněkud odlišně, více "supermanovsky" až "terminátorsky", kdy s automaty v každé ruce postřílí s naprostou přesností desítky teroristů a ani u toho nemrkne okem. Příběhově Zitův počin za mladším pokračováním těžce zaostává, není zdaleka tak chytlavý, hudebně nevýrazný (proti Avenging Force) a nemá tak povedenou atmosféru. Invaze do USA je spíše povinností pro každého fanouška Chucka Norrise a také pro ty, kteří mají rádi pokračování s Dudikoffem. Je škoda, že v tomto filmu není vůbec nastíněno, že má Matt Hunter sestru a rodiče, že po této akci jde do civilu (čímž Avenging Force de facto začíná), atd. Je však dobré vidět tuto postavu v odlišné akci a udělat si tak obrázek, jak dobrým byl agentem - vždyť to celé zvládl sám. :) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Poslední film, který jsem viděl v roce 2021, byl Invaze U.S.A. od béčkaře Josepha Zita (Friday the 13th Part 4, Missing in Action). Jde o reaganovskou propagandu z produkce Menahema Golana, kdy se oddíly sovětských milic vedených Richardem Lynchem vylodí na Floridě a formou sabotáží terorizují celou USA a zabíjí bezbranné civilisty. To nemůže Chuck nechat jen tak, vyrazí do akce a vždycky se zrovna spawne tam, kde je potřeba a s uzinama u pasu likviduje zástupy padouchů. Hlavní záporák se kvůli Chuckovi budí ze spaní, Chuck bez náznaku jakéhokoliv herectví sype jednu hlášku za druhou, na padouchy hází trhaviny, v ulicích jezdí vojenská technika Národní gardy a finální souboj s padouchem je s bazukami. Vidět to jako kid, tak je to hned za Komandem a Missing in Action, jenže tenkrát mi to minulo. Jelikož mám rád tyhle military filmy z 80s rád, jakkoliv jsou debilní, dávám 3* ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších klasik z filmografie Chucka Norrise. 80. léta mu velmi přála, a tak točil snímky s vervou sobě vlastní, které u nás byli ve své době velmi vyhledávané mezi pirátskými VHS kazetami. Teorie o přepadení Spojených států Sověty tady už jednou byla. Snímek se jmenuje 'Rudý úsvit' a představuje, jak by taková situace asi mohla vypadat. Tady je něco podobného, ale krapet v jiném duchu. Tentokrát je zde typický akční hrdina, který si ví rady za každých okolností. Ano, to je Chuck Norris ve své typické nesmrtelné roli. Snímek má příjemnou dramatickou atmosféru, kde ani o napětí není nouze. V ničem se netlačí na pilu, takže má příběh přirozený rozjezd, a každá událost má svůj prostor. Určitého patosu se tvůrci ani zde nevyhnuli, ale je fakt, že bez toho by to snad ani nešlo. V českých televizích zapomenutý snímek a nechápu proč. Pořád je to lepší, než ty hrůzy od Azylumu, které nám neustále vytrvale předhazují. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Takže čím začít ? Film je celkově na tu dobu povedenej, takže kvalitní práce a i hudba byla taková správně klasická, dobrá. Sice jsem čekal trochu více, ale nevadí. Chuck Norris sice zde hraje hned ze začátku, ale pořádně se předveda zhruba až v půli filmu. Trošičku horší bylo to, že nepoužíval moc své bojové umění, respektivě a lajcky řečeno se moc nepral, spíš střílel, ale i to bylo ucházející, navíc měl výborné hlášky, takže jeho postava byla ve filmu skvělá. Celkově akce taky byla kvalitní, zejména na konci filmu a automobilové honičky. Hlavní záporák též výborný. Bohužel příběh mě moc nenadchnul, byl opravdu divný, hlavně ta první polovina filmu, nechci říci, že se vlekla, ale mohla být lepší. Akce tu je dost, taky mohla být výraznější, ale stále je to koukatelné béčko na tu dobu. Znám ale lepší filmy s Norrisem, třeba Delta force 2 nebo série Nezvěstní v boji a tak dále. Tohle je přesto nadprůměrný film, který potěší i několikrát. Herecké obsazení celkem jde. Norris a hlavní záporák byly nejlepší. Ve výsledku jsem docela spokojen, ale potenciál byl dost nevyužit. Rozhodování mezi 3 a 4 hvězdou bylo u mě pekelné, ale přesto dávám tu čtvrtou. Celkově hodnotím na 70% = **** ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dobře. Mohl by mi někdo laskavě říct, co se tady stalo? Odhlédnu od toho, že Chuck Norris zřejmě vládnul teleportací a neviditelností, a zaměřím se na protivníky. Ruská armáda to nebyla ani omylem a na partu teroristů měli zřejmě smělejší plány, než jen řádit jak palestinci z OOP na židovské svatbě. Ať už to byl kdo chtěl, ukázal spoustu syrové a občas i pěkně kruté akce. Už dlouho jsem v nějakém filmu neviděl tak bezcharakterní parchanty. Chuck Norris se jim milerád přizpůsobil a jeho Matt Hunter se snaživě zařadil k nejtvrdším hrdinům osmdesátek. Je tak drsný, že z něho má psychopatický záporák noční můry. Bohužel tím plusy víceméně končí. Tempo není kdovíjaké a přestože mi film občas připomněl něco od Carpentera, nemá téměř žádnou atmosféru a jen minimum napětí. Ještě hudba je docela slušná, ta by ani v těch Carpentrovkách ostudu neudělala. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (10)

  • Společnost Cannon nechala ve střižně odstranit všechny příběhové prvky a pozadí postav, aby se film soustředil jen na akci a Chucka Norrise. (Mol)

Reklama

Reklama