Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Docent Stehlík se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou. Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný Dvojčata budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu. A možná že nejen u jedné vraždy (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (103)

mac000 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že hodnocení diváků se po první epizodě dost rozchází, ale za mě spokojenost. Solidní scénář, oblíbení herci, hodnověrné postavy, napínavý děj. Nečekal jsem nic jiného  a (možná) proto jsem spokojen. Zejména kontrast mezi docentem a Fousovou je nosný pro vývoj děje (a možná i pro nějaká překvapení v dalším vývoji příběhu) . ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím čistý průměr, uvidíme, jak to bude dál. Asi ze všeho nejvíc mi vadí arogance a agresivita postavy Ondřeje Vetchého, i když po poslední řadě 1. Oddělení by mě to asi nemělo až tak překvapovat. Ani postava Terezy Ramby mi nijak zvlášť nesedla, někdo tak absolutně zbrklý a témeř neschopný u mě určitě sympatie nezíská. Celkově se na to ale aspoň dalo dívat, a to i přesto, že většina vývoje děje byla vcelku předvídatelná. ()

Reklama

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím to není dobré. Dialogy jsou toporné. Zdaleka ne všechno, co pobaví na papíře, působí stejně v hovorové řeči. Scénáristé na to měli více myslet. Strnulí jsou i herci. Místy je to až trapné, některé scénky působí jako narychlo nastudovaná školní vánoční besídka. Možná bylo na natáčení opravdu málo času… ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající rozjezd, chemie mezi doc.Otto Stehlíkem (jako vždy vynikající Ivan Trojan) a Fousovou s prořízlou hubou(Terezka R.-Voříšková) funguje velice dobře. Aneb Dempsey a Makepeacová "po česku po 35 letech" ..... :-). Šéf týmu Milan Šeda (O.Vetchý) a "dvojčata" Jaroslav Málek (M.Hádek) + Dan Plesl (M.Taclík) nemají chybu. Vynikající je i starý pán,vysloužilý policista Václav Stehlík(jako vždy perfektní herecký bard, pan Alois Švehlík). 1.díl : 4 - 4,5 * a 70 % . ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedodívala jsem se, nešlo to. I když je Jiří Strach výborný režisér, tohle se podle mého názoru moc nepovedlo. Chápu, jak měla vypadat ústřední dvojice, ale Tereza Ramba tak přehrává, že se na ni nedalo dívat. Zbrklá, uřvaná, neschopná, věčně naštvaná, protivná.  Pochybuju, že by se někdo choval tak jako ona. Štvala mě i ve Vlastnících. Nechápu také to obsazení. Nemáme snad jiné herce? Vetchý se mi dřív vždycky líbil, ale teď už jede pořád stejně. Řve. Marek Taclík je sice dobrý herec, ale huhlá, není mu občas rozumět. Měl by se učit pořádně artikulovat. Nejlíp z toho pro mě vychází Matěj Hádek. Ivan Trojan by taky nemusel být v každém filmu, jako svého času Geislerová. Mám ho ráda, ale čeho je moc, toho je příliš. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Ve 38. minutě je na dveřích kanceláře vidět hodnost a titul doc. Stehlíka (Ivan Trojan), je zde hodnost kapitána a titul PhDr. (Winster)
  • V úvodní scéně při přednášce na policejní akademii se v komparzní roli znalce objevuje spoluautor scénáře Josef Mareš. Za přednáškovým stolem dále sedí jako znalec i životní kamarád obou scenáristů Tomáš Kozák. Třetím nemluvícím znalcem je Otto Stehlík, po němž scenáristé pojmenovali postavu docenta. Druhý ze spoluautorů scénáře, Jan Malinda, se z časových důvodů natáčení nemohl zúčastnit. (fallrock)
  • Natáčelo se mj. v kavárně Místo v pražských Dejvicích. (Winster)

Reklama

Reklama