Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Docent Stehlík se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou. Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný Dvojčata budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu. A možná že nejen u jedné vraždy (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (103)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim je to víc klasická Strach krimi ala Labyrint (bez té mysteriozní vložky) než Mareš / Malinda krimi ala Případy 1. oddělení (tady chybí vztahy na pracovišti a mravenčí práce). Uvidíme, nepříjde mi to zatím jako něco extra oproti jiným krimi. Klasická šablona, "zvláštní" vyšetřovatel zazáří pří vyšetřování. K tomu nechápavý šéf, kolegové "arogantní joudové." ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Dobrá réžia, Trojan vo svojich bežných pomeroch, zápletka ako taká skôr slabota, síce zaujme a ponúka určité napätie, ale ako už bolo spomenuté niekoľkokrát - ide sa skôr na istotu - vrah dievčat, ktoré sú v Česku nelegálne, to je už skoro žánrový evergreen.⚪Herecky nevyčnieva skoro nikto, Vetchý hrá poslednú dekádu v malých obmenách stále tie isté postavy, na nevydržanie ale nie je postava vraha, ale postava Ramby, tak nechutnú ukričanú postavu by scenáristi snáď nenapísali, ani keby chceli. Očividne by jej postava mala byť taká tá správne drzá ženská ,,od rány," no spôsobom prevedenia skôr pôsobí ako urevaný dotknutý dedo pri pive v krčme.⚪Množstvo žánrových klišé, ale na české pomery (typu trus z Tv Prima a pod.) stále nadštandard.⚪ ()

Reklama

Axident 

všechny recenze uživatele

Nechci být nevděčný nebo věčný tlučhuba, narazil jsem někde dokonce na ovační zmínku o Docentovi a ČT ho též anoncovala dost předem jako potenciální hit. V režii jsem zahlédl Stracha. Pokud bych byl hodně přísný, působí Docent hrozně školácky. Jako produkt někoho, kdo celkem umí točit, ví jak na to, a nakoukal dost detektivek, ale to je tak všechno. Sterilní klišé, které je dost dobře koukatelné, ale všechny role působí zoufale šablonovitě, navíc Ramba, která mi jinak jako herečka nevadí, uchopila otravnou kravku, která se jistě přerodí, hodně nešťastně a hlavně křečovitě. Trojan je jako obvykle dobrý, ale už se dost opakuje, stejně jako Vetchý. Dvojčata (Taclík, Hádek) a ostatní jsou spíš klasické pitoreskní role, které bůhví proč čeští tvůrci mají potřebu cpát do svých děl a škodí serióznosti, jakkoliv si jsem vědom, že i takové typy se v branži vyskytují. Etzler velmi dobrý. V druhé polovině přeci jen lepší a chytající druhý dech. Předpokládám, že po druhém a třetím sílu značně zmírním příkrost hodnocení. Zatím nic moc. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím čistý průměr, uvidíme, jak to bude dál. Asi ze všeho nejvíc mi vadí arogance a agresivita postavy Ondřeje Vetchého, i když po poslední řadě 1. Oddělení by mě to asi nemělo až tak překvapovat. Ani postava Terezy Ramby mi nijak zvlášť nesedla, někdo tak absolutně zbrklý a témeř neschopný u mě určitě sympatie nezíská. Celkově se na to ale aspoň dalo dívat, a to i přesto, že většina vývoje děje byla vcelku předvídatelná. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mýma očima slibný rozjezd, pro Ivana Trojana mám slabost a jako vzdělaný, tichý, trochu nerozhodný docent mi sedl a líbil se mi, byl pro mě uvěřitelný, potěšila mě účast pana Švehlíka v roli tatínka, on je skvělý pořád.. Vyšetřování vraždy mladé ženy se postupně rozbíhá, uvidím, kam a jak se děj posune v pokračování.. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V úvodní scéně při přednášce na policejní akademii se v komparzní roli znalce objevuje spoluautor scénáře Josef Mareš. Za přednáškovým stolem dále sedí jako znalec i životní kamarád obou scenáristů Tomáš Kozák. Třetím nemluvícím znalcem je Otto Stehlík, po němž scenáristé pojmenovali postavu docenta. Druhý ze spoluautorů scénáře, Jan Malinda, se z časových důvodů natáčení nemohl zúčastnit. (fallrock)
  • Benzínka, kde dvojčata ve večerních hodinách pátrají po oběti, je benzínová pumpa Šafránka na Jeremiášově v Praze – Stodůlkách. (Brain)
  • Natáčelo se mj. v kavárně Místo v pražských Dejvicích. (Winster)

Reklama

Reklama