Reklama

Reklama

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

borec999 

všechny recenze uživatele

"Som rád, že si rozumieme. My dvaja si vôbec nerozumieme..." Veľmi sympatický krimi triler, ktorý istými prvkami evokuje kultové Sedem (duo vyšetrovateľov: zelenáč a starý mazák, nepolapiteľný a precízny vrah ktorý sa objaví až v závere filmu a pri jeho preslove si poviete že možno nie sú niektoré jeho názory až tak od veci a prinúti človeka k zamysleniu), no nemyslím si že by sme ho mali s Fincherovou kultovkou porovnávať. Tiež je to síce vcelku upršaná, temná a drsná záležitosť, v ktorej máme dobre vykreslené postavy s nadštandardnými hereckými výkonmi ( fajn Shailene Woodley, ale najmä výborný Ben Mendelsohn), no kdežto Sedem sa viac sústredilo na hľadanie vraha a dôkazov, Catch a Killer si myslím že viac ukazuje proces vyšetrovania sériového vraha v praxi. Že policajný vyšetrovateľ pri jeho hľadaní nemá plnú moc na všetko, musí vyjednávať, robiť veľa kompromisov, často prijímať i rozhodnutia s ktorými nesúhlasí a nie sú z jeho hlavy, keďže veľký vplyv na vyšetrovanie má množstvo jeho nadriadených, politici, médiá, súdy, verejnosť a veľa ďalších ľudí, z ktorých každý má svoje osobné ciele a neváha danú situáciu a prípadný úspech/či neúspech a pochybenie vo vyšetrovaní využiť vo svoj prospech. Veľmi sa mi páčilo ako bol tento aspekt vo filme znázornený a hlavne pre neho mi Catch a Killer nezapadol po mesiaci od videnia medzi ďalšie tuctové krimi trilery. Záver a vyvrcholenie sa tiež vcelku podarilo a osobne som bol veľmi príjemne prekvapený aký fajn krimi triler som dostal od pre mňa úplne neznámeho argentínskeho režiséra Damiána Szifróna. 80% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A to to tak pěkně začínalo … Zhruba do půlky jsem si říkal, že už jsem dlouho neviděl tak poměrně velkolepě natočený, odsejpající, zajímavý a slušně zahraný napínač s hlavopatoidními dialogy a vcelku vtipnými bonbonmoty. Navíc poháněný Sifónem, autorem famózních Divokých historek, čili jsem si ve slastném očekávání mnul bradavky. Pak ovšem, asi tak od chvíle, kdy hlavní hrdina hrdě „vyšel ven“ s otevřeným konečníkem, aby naplnil homokvóty, cosi náhle hrklo v kukačkách a celé se to změnilo v ucourané, ukňourané a komorní rádoby sociální rádoby drama s dost atrofovanou pointou, přičemž ani jedna složka by svou mělkostí řádně neukojila ani sociologa, ani dramatika a nenápadité až klišovité vyústění by nepřekvapilo ani profesionálního naivku. Aby opět nedošlo k nenávistné mýlce a nějaký ten sveřepý neomarxistický libtard mě zase neosočoval z homofobie, na tomto místě důrazně podotýkám, že se buzen ani trochu nebojím, a společensky neškodná a zcela akceptovatelná deviace detektiva Řiťopicha rozhodně nijak neovlivnila degradaci mého hodnocení! Maximálně mě kapku spravedlivě rozhořčila ta očividná diskriminace dalších milých a zcela přirozených parafilií, patrně proto, že hnutí ZNFPF+ (Zoophilics, Necrophilics, Froeteurs, Plantfuckers and Furnituresexuals) ještě nemá dostatečně zmáknuté PíáRko a řádně hystericky rozvinutou agendu, a tak to poslední dobou audiovizuálně vypadá, že lidstvo je z poloviny jen teplé. Tudíž jedna velmi ledabylá až šlendriánská sekundová zmínka o tom, že ten deprimovaný a společensky znechucený zloun páchal to, co páchal hlavně proto, že miloval kravičky, přičemž bukanýři měli celou půlhodinovou večeři s manželem a ňuňáním, rozhodně diverzitu nedělá a je to nechutně homoprivilegizační! Doufám, že do příště se ta progrese konečně pořádně rozvine, a ve dvojce už půjde agentka Narkáčová na večeři k detektivovi s naprosto přirozeně bečící manželkou (taky samečkem!) a budou skopové medailonky! Každopádně je převeliká škoda, že Sifónovi v polovině došly bublinky a celé to vyšumělo tak nějak do ztracena. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Damián Szifrón točit umí a je s podivem, že po Divokých historkách, které vzbudily opravdu velký ohlas, si dal na čas a jeho nový počin dělí od předchozího filmu celých 9 let. Touto optikou se dá říci, že i očekávání jsou trošku jinde než, jak ve finále To Catch a Killer dopadlo. Dá se ocenit, že po kampani i začátku filmu se dá těžko očekávat, kam se nakonec film ubere, jelikož nic nenasvědčuje dlouhou dobu, že by se mělo jednat o něco jiného než čistě procedurální krimi thriller. To Catch a Killer se přehoupne do trošku filozofické kritiky americké společnosti. Sice né nijak objevné a hluboké, ale ten filmový přerod je překvapivý a dá se říci, že do jisté míry osvěžující. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Témat k sociálním komentářům se nakousne tolik, že se u žádného nejde hlouběji, ale pořád zůstává solidní krimi, která má dobrý timing, co se týká odlehčení a věcně se otírá o moc zbožňující vyšší posty, které dobře ví, že starosta z Čelistí zůstal ve funkci i v sequelu. Škoda, že se to nevyhnulo některým klasickým žánrovým klišé (detektivové jdou sami na nebezpečné místo a záda jim kryje jen ješitnost a scénáristova vůle), nicméně buďme rádi za každý pokus na výšce, co zdolali atleti Fincher a Villeneuve. P.S.: Mendelsohnův řízný vyšetřovatel sypající profesní i životní moudra by si zasloužil seriálový prostor, ale asi to neklapne.. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film začal tak skvěle, až jsem ztratil svou obvyklou opatrnost a začal jsem se naplno radovat z toho, že po čase uvidím konečně zase pořádný, nefalšovaný thriller. Tím hůř jsem padl v průběhu postupujícího děje pyskem na tvář. Ono se totiž po čase ukázalo, že půjde zase o další platformu pro údajně společensky ušlápnuté aktivisty, takže akční napínák musel ustoupit do pozadí, aby se dostalo na abecední kapitalisty a vegany. Ale pokud my stateční nebudeme obětavě jíst hovězí (já už tedy pouze teoreticky), kdo nás zbaví těch čtyřnohých tvůrců uhlíkové stopy, aha?! Ale vážně; fakt mě otrávilo, jak se atmosféra po strhujícím úvodu změnila k horšímu, zároveň s tím jsem ztratil i dobrý pocit z kvalitního napětí. Pak už to prostě nebylo ono a jsem si naprosto jistý, že to nebylo vinou Shailene Woodley. Ne, na vině byl poněkud selhávající scénář v němž se začaly množit logické chyby. Mé hodnocení se tak přes třetí pěticípou nedostalo a věřte mi, že mě to vzhledem k parádnímu začátku snímku extrémně mrzí. / Poučení: Práce na jatkách může z člověka udělat masového vraha. Ideální heslo pro militantní vegany. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama