Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

theSaint 

všechny recenze uživatele

Stylová osmdesátka/devadesátka pro které mám prostě slabost. Čirá radost sledovat tyhle sekáče. Cool, cool, cool a ještě jednou cool. Kdo tu hodlá rozebírat hloubku filmu a bla bla žvásty kolem toho, tak není cool ani trochu. Jdu si zapálit Marlboro, nalít sklenici whiskey a brzo ráno pláchnout nějaký extra libový číče, jelikož mašina a silnice jsou moje pravý milenky.. a to jsem chtěl přestat kouřit. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"My nejsme blázni, my jsme jen nasraný." Těžko tenhle film někam stoprocentně zařadit. Jasně, škatulka "akční" se v podstatě sama nabízí, ale samotné akce se ve filmu moc nedočkáte, padouchů je tu pomálu (v podstatě jen pětičlenná skvadra přihřátých hošanů v kevlarových pláštích s vypaseným slizounem Baldwinem v čele a jejich šéfík v kanceláři) a všechno to zkrátka hraje na trochu jinou notu. HDaMM jsou spíš klasické buddy movie s akčními prvky, jaké jsme už viděli třeba v případě Tango a Cash nebo Poslední skaut. Dvě hlavní lákadla filmu jsou jasná už na první pohled - bezvadná ústřední dvojka a podmanivý feeling drsného amerického života umaštěných motorkářů a zaprášených kovbojů, kteří si lepí boty z krokodýlí kůže izolačkou a pro kamaráda s ochotou přepadnou i obrněný bankovní vůz. Don Jonson a Mickey Rourke si jako dvojka sedli perfektně a stejně dobře jim sedli i jejich role, které jako by pro ně scénárista ušil přesně na míru. Příběh sice pokulhává někde vzadu, ale čert to vem. Tenhle film má svoje kouzlo a rád se na něj zase někdy podívám znovu. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Lepší zemřít jako frajer, než žít jako srab. Pokud lze o Pařbě ve Vegas říct, že to je čistě mužská záležitost, tak tady to platí desetkrát tolik. Tohle je totiž film speciálně pro chlapy. Jsou tam přestřelky, krásné ženy, přátelství na život a na smrt a asi tuna vtipných hlášek. A pokud chcete vidět film, který reprezentuje béčka z přelomu let 80. a 90., tak tohle je jasná volba! Nemůžu jinak, dávám plnej počet. To víte, když jsou ty Vánoce, není nad to pustit si takovýto film, který vás zahřeje u srdce… :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Klasický akční film balancující kdesi mezi béčkem a.....béčkem, hodnotit to jako áčkový film mě napadlo jenom na vteřinu:). Nesnáším všechny Baldwinovy, Dona Johnsona taky nemusím, snad jen Mickey Rourke zahrál zajímavě, ale všechny "hlubší" myšlenky na mě působily nedotaženě a lacině. Ale celkem to pobaví...dobře, celkem dost dost. A dost:) ()

Arrow 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si můžu pouštět pořád a neomrzí mne. Slušná akce a dobré hlášky. Zase si jich pár neodpustim: Harley: "Víš, kdybych dostal pěťák za každýho, kdo na mne vytáhle bouchačku, tak bych byl boháč."; Marlboro: "Von mi krade holku, já jemu motorku."; Marlboro: "Víš, že každá rána stojí 2 dolary? 2 dolary za kulku." - Harley: "Kolik jsem jich trefil?" - Marlboro: "Utratil jsi 12 dolarů a netrefil jsi nic. Já dostal jednoho a stálo mě to 4." - Marlboro: "Kde jsou?" - Harley: "Jdou sem a hrozně utrácej." ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Řada postav ve filmu má jméno buď po tabákových nebo alkoholových výrobcích - Marlboro Man, Virginie Slim (cigarety), Jack Daniels (whisky), OI'Grandad (whisky). Výjimkou je pouze Harley Davidson (motocykly). (Ai.ma)
  • Marlboro (Don Johnson) poučí Harleye (Mickey Rourke), aby střílel mafiány do hlavy, že jsou oděni v kevlaru, ovšem ve skutečnosti by kevlarová vesta nebyla schopna rážím 454.Casull ani 44.magnum odolat. Zásah by obět určitě vyřadil z boje a pravděpodobně i zabil. (HectorHagman)
  • Poslední film ve kterém si zahrál Big John Studd. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama