Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Skvělá nostalgická památka na roky, kdy ještě chlapi byli chlapi. Kdy bylo kůl mít silnou motorku, bouchačku proklatě nízko, v ruce panáka a v puse cigáro. Na dobu, kdy i ostří hoši byli sympaťáci a kdy se v akčních filmech moc neprndalo, jen tak občas hláškovalo. Námět pitomoučký, ale zpracování bezvadné. Skvělá ústřední dvojice, Za mne 75%. ()

tomics 

všechny recenze uživatele

Já s tímhle filmem vyrostl, zahřál mě u srdce už jako kluka a je mi s ním dobře i dnes. Naprosto otevřeně přiznávám, že nedokážu být tedy objektivní u jeho hodnocení. Ústřední dvojka Dona Johnsona a Mickeyho Rourka se mi zavrtala pod kůži hluboko jako tetování Siouxe na mé levé paži. Tady jim to spolu tak sedlo. Padají tu hutné hlášky, je tu akce, spousty absurdit a iracionálního jednání, dva super cool týpci, co víc si od akčního béčka přát, ale taky je to pocta westernům. Pozornému divákovi nemůže ujít, že tvůrci filmu museli mít westerny opravdu rádi, ať už jde o scénu, kdy Harley a Marlboro uvíznou na střeše se zabijáky v patách a jediná jejich šance na přežití, je skočit z mrakodrapu do bazénu, což je scéna jako vystřižená z filmu Butch Cassiddy a Sundance Kid s Newmanem a Redfordem. Když oba hrdinové vejdou do baru (Rock N´ Roll Bar and Grill), navštívit svého starého přítele, Marlboro udělí malým gestem poctu soše Johna Waynea. Hrdinové zde sice vyměnili své koně za motorky, ale westernová klišé, se zde ukazují každou chvilku, a postava Marlboromana je tím nejočividnějším spoilerem s westernem. Kouzelnej film s duší, ačkoliv ho většina diváků jistě neocení tak, jak by zasloužil. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Béčko z roku 1991, které má ještě nádech 80. let. Hlavními hrdiny jsou dva drsňáci - Don Johnson a Mickey Rourke. Ti se protkloukají životem a žijí ze dne na den. Jsou nerozlučnými kamarády, kteří brázdí Kalifornii na chopperech. Těžko říct, jestli je nějaký film víc "chlapský" než tenhle. Samozřejmě nesmím zapomenout na komando s AUGy a černými plášti. Tohle je přesně ten film, který vás dostane svojí atmosférou. Mám rád Dona Johnsona. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrý béčko s několika nezapomenutelnýma hláškama. Mickey Rourke je jeden z největších frajerů všech dob. Tohle je film přesně pro něho. Tenhle biják je óda na frajerství. Navíc tenhle film má úplně geniální začátek. Navíc je nehorázně celej film nehorázně efektní. A to se mi libí. Pěkně s filtrem. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[První rewatch v dospělosti] Tohle je dětská srdcovka i když jsem s tím proti všem. Kdo mi bude tvrdit, že to není pětihvězda, nebo že měl jako malý kluk raději Marlboro Mana, je u mě prachsprostý lhář, měl by skončit s hodnocením filmů, přestat brát Crystal Dream a jít pracovat na vinici u Mikulova. Lháři! 90 % ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Na bundě Mickeyho Rourkea můžeme zahlédnout nápis SRV a římské číslice. Znamenají letopočet narození a úmrtí kytaristy Stevieho Raye Vaughana (spolupracoval například s Davidem Bowiem). (Ai.ma)
  • Tvůrci filmu se dozvěděli o možnosti upravit Ruger Blachawk na ráži .454 Casull z článku od Johna Taffina, kterého proto kontaktovali s tím, aby jim zbraň zapůjčil. Ten odmítl, ale dal jim kontakt na zbrojaře Andyho Horvátha. Puškař pak postavil několik revolverů pro film a údajně i pro Dona Johnsona a Mickeyho Rourka. Je jisté, že revolvery použité ve filmu byly skutečně upraveny na .454 Casull. (HectorHagman)
  • Ve filmu je několik narážek a odkazů k filmu Butch Cassidy a Sundance Kid, ať už jde o zmíňku o Marlborovo rodné město, jeho pistolnické dovednosti či skok z velké výšky do vody. (Ai.ma)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama