Reklama

Reklama

Na lovu

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2021, 45 min

Režie:

Michael Čech

Kamera:

Jozef Halász

Účinkují:

Ondřej Sokol (moderátor), Dagmar Jandová, Aleš Háma, Ester Geislerová, Jakub Prachař, David Svoboda, Ondřej Gregor Brzobohatý, Adéla Elbel (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Světově úspěšný televizní kvíz, ve kterém si můžete porovnat své znalosti s nejlepšími kvízovými mozky Česka! Tým soutěžících se pod taktovkou Ondřeje Sokola snaží uprchnout lovci a vyhrát peníze. (TV Nova)

Recenze (132)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Televizní soutěže mám ráda. Člověk zjistí hloubku svých neznalostí  a něco nového se dozví. Tato soutěž je svižná, poučná i zábavná. Co se týče toho, že by se jednalo o podvod na diváky v tom smyslu, že by lovci mohli znát předem scénář otázek a mohli si najít před vystoupením odpovědi nebo znát otázky i odpovědi a potrápit jen svou paměť, tak tady mluví proti početný štáb,  z něhož by jistě někdo na případný podvod na diváky upozornil. Taky si myslím, že lovci by se k nějakému podvodu nepropůjčili. Nevylučuji ale možnost, že se na tvorbě otázek podíleli. Co se týče výhry, která je v daném případě nízká a já jsem ji v desítce sledovaných pořadů viděla jen jednou, tak ta asi není podstatná. Soutěžící zřejmě dostávají honorář za účinkování v zábavném TV pořadu. Ondřej Sokol je vtipný moderátor a všech pět lovců bylo dobře vybráno. Vadí mi trochu vysílací čas soutěže, který se překrývá se stejným žánrem na ČT - A-Z kvíz a slovenským Duelem na RTVS, které taky ráda sleduji. Něco jiného je sobotní Hvězdný speciál se známými osobnostmi. Otázky jsou jednodušší, aby se umělci neztrapnili a lovec se občas vědomě zmýlí, aby se co nejvíc peněz vyhrálo na charitu. Tady bych řekla, že je to naaranžované. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Riskuj s noblesním moderátorem Janem Rosákem to sice není, ale i Na lovu má něco do sebe. Lovci jsou nekompromisní, otázky zábavné a celé to schéma mě moc baví. Jediné mínus je velice slabý moderátor Sokol, který velmi často zabředne až do trapnosti. Tady by to chtělo změnu, jinak v pohodě. P.S. Kdo neví, který herec ztvárnil hlavní roli v TANCI S VLKY, měl by být okamžitě vyřazen ze soutěže. Pro nevzdělanost. ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zatím jen pár dílů (a jen některé lovce). Nejvíc mě na tom asi překvapuje, že mi jako moderátor nevadí Sokol, jindy ho vydržím poslouchat sotva pár minut, tady mě dokonce baví. Také se pořád dokola v duchu ptám, jak ty lovce vybírali, jestli fakt mají takové znalosti nebo zda to náhodou není trochu "narafičené". No a i když mi to celé místy připadá takové trochu usekané s lehce nepřirozenými promluvami či dialogy (některé vstupy lovců, představování soutěžících na začátku atd.), má to podle mě nápad, je to . zábavné a ráda se na to občas podívám (na odreagování i poučení zároveň). EDIT 7. 1. 2022 Tahle soutěž mě asi fakt docela chytla, přidávám tomu ještě jednu hvězdičku (jdu na čtyři). EDIT 26. 3. 2023 Už jsem viděla všechny lovce. Poslechla jsem si či četla také různé rozhovory s nimi - zřejmě i proto už nemám pochyby o tom, že by třeba měli za uchem sluchátko a někdo jim našeptával správné odpovědi:) Prvotní nadšení z pořadu sice již trochu opadlo, stále se ale občas ráda podívám a celkem s klidem mohu zůstat na čtyřech hvězdách. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho neočekával a vlastně jsem se k tomu jen náhodou nachomítnul u přepínání televizních kanálů. Sám se jen tak něčeho nezaleknu a proto jsem si řekl, že to celé z výzkumných důvodů podstoupím. Co k tomu říct? No nezažívnější soutěž jsem snad ještě neviděl! Celé to začíná zdlouhavým rozhovorem soutěžících s jedním z těch nejhorších představitelných moderátorů a já vážně nedokáži pochopit, jak může být tenhle pták na české scéně tak oblíbený (ale to je vedlejší). Onen rozhovor spočívá ve vyptávání na koníčky lidí na kterých vám nezáleží a vlastně o nich ani nic vědět nechcete. Něco ve stylu ,,ahoj bábo jak se máš? Co děláš? Křížovky luštíš, ráda kuchtíš?" Ale to je asi běžná praxe v podobných pořadech viz. například A-Z kvíz a podobné. Dále soutěžící odpoví na všehochuť nezajímavých a z drtivé většiny zcela primitivních otázek a z nějakého důvodu se následně střetne s nastrčeným lovcem, který je vždy stejný a s velkou pravděpodobností zná i odpovědi na dotazované otázky. Ve finále se soutěžící snaží lovci utéci i se svojí výhrou a konec. Což je vlastně mnohem nudnější než to zní. Absurní co? Asi z pořadu neplyne jiné uspokojení, než z peněžní výhry samotných soutěžících. 15% PS: Vrcholem je ještě celková délka pořadu, což s reklamami přesahuje hodinu...Zlatej Milionář! Edit po čase: Nakonec uznávám, že jsem nebyl úplně spravedlivý. Je to slabé a podivné, ale rozhodně si to odpad nezaslouží. Hloupé, ale jedná se vlastně o průměrný pořad na nově a když v TV není nic lepšího, tak se na to dokonce i chvíli koukat dá (ale to už je výhoda vědomostní soutěže, ničeho jiného)? ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Miluju vědomostní soutěže a tahle je rychlá, zábavná, energická. Člověk se hodně dozví. Škoda jen, že čtení otázek a rychlost je na moderátorovi. Jednou čte rychle, jednou pomaleji, občas se zakoktá.... Ne že by za to mohl, nmení to lehké, ale je to jediné minus. Vševěd má vědomosti z jiného vesmíru. 75% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (20)

  • Soutěžní přezdívka Viktorie Mertové „Belladonna“ je odkaz na bylinu rulík zlomocný (latinsky Atropa bella-donna). V jednom rozhovoru řekla, že se zkoušela spousta různých variant a tato fungovala nejlépe. (Olík)
  • Lovkyně Viktorie „Belladonna“ Mertová se původně do pořadu přihlásila jako obyčejná soutěžící. Prokázala však takový přehled a znalosti, že byla televizí Nova angažována do role vzdělance, který proti čtveřici soutěžících bojuje. (Olík)
  • Lovec Jiří „Doktor Vševěd“ Martínek vystudoval historii a geografii na Univerzitě Karlově v Praze. Doktorát získal v roce 2014 na Univerzitě Hradec Králové. V roce 2006 začal pracovat v Historickém ústavu Akademie věd ČR. Kromě toho přednášel na několika školách, mj. na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Je také autorem či spoluautorem řady knih pro děti a turistických průvodců. (Olík)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno