Reklama

Reklama

Na lovu

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2021, 45 min

Režie:

Michael Čech

Kamera:

Jozef Halász

Účinkují:

Ondřej Sokol (moderátor), Dagmar Jandová, Aleš Háma, Ester Geislerová, Jakub Prachař, David Svoboda, Ondřej Gregor Brzobohatý, Adéla Elbel (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Světově úspěšný televizní kvíz, ve kterém si můžete porovnat své znalosti s nejlepšími kvízovými mozky Česka! Tým soutěžících se pod taktovkou Ondřeje Sokola snaží uprchnout lovci a vyhrát peníze. (TV Nova)

Recenze (132)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Soutěžních pořadů, kde jde o vědomosti již byla celá řada. Tento pojímá soutěž trochu jinak, kdy hraje roli náhoda, ale je vhodné mít i štěstí na spoluhráče. Lovci jsou opravdu chytří a není snadné je porazit. Naopak u soutěžících je jen málokdy někdo opravdu chytrý. Ač ano mnohdy jsou otázky dosti těžké. Celkově tedy průměrná podívaná, která je vhodná pro "zabití času". Osobně bych však ubral na těch přehnaných efektech. 3z5 ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Koncept vedomostných súťaží mi je veľmi sympatický a keďže ich nikdy nie je dosť, snažím sa okúsiť každú jednu, ktorú u nás (v Česku a Slovensku) vyšla. Táto konkrétna je výnimočná v tom, že v porovnaní s ostatnými súťažnými televíznymi reláciami je výrazne dynamickejšia, akčnejšia, napínavejšia, zábavnejšia a teatrálnejšia, niekedy až príliš (a niekedy až extrémne príliš), čo je skvelým obohatením, ak už ste otupení sledovaním toho rovnakého a nudného formátu starších relácií, ktorý sa drží starých zabehnutých koľají a prichádza len s minimálnymi inováciami. A aj keď mojím obľúbencom ostáva naďalej Riskuj, tak toto je zmena s naozaj vysokou úrovňou (niekedy až obrovskou). Ondřej Sokol zvláda rolu moderátora na jedničku a lovci sú cool (môj najobľúbenejší je Jiří Martínek a.k.a Doktor Vševěd) a nejedenkrát som sa pristihol, že zadržiavam smiech. Najväčšia nevýhoda spočíva v dĺžke, kedy zvládnem pozerať jeden diel a baviť sa pri tom, s dvoma po sebe to už trochu začína byť problém, no po treťom to už nezvládam a potrebujem tú pauzu (a niekedy som rád, že sa donútim vydržať ten jeden). Preto som s hodnotením opatrnejší a ostávam pri troch hviezdach. Nutno však povedať, že táto show je ojedinelá a výnimočná aj v tom, že k nej existuje stránka s rôznymi štatistikami, kde je možné nájsť presný počet uchádzačov, ktorí v nej za celý čas boli, koľko korún celkovo vyhrali, koľko korún bolo nazbieraných na charitu, koľko kvízových otázok tam zaznelo, ktorý lovec má najväčšiu percentuálnu úspešnosť v počte správnych odpovedí (samozrejme kto iný ako najväčší frajer Doktor Vševěd) a veľa ďalších zaujímavostí. Ja som dozvedel mimo iné aj to, že Hviezdneho špeciálu č. 11 sa zúčastní legenda všetkých legiend, pán Rosák. A to už (či už ako milovníci Riskuj! alebo iných vedomostných súťaží) jednoducho potrebujete vidieť. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Tohle je jediný koukatelný soutěžní pořad v ČR. A hodně tomu dává Sokol. Jeho “přestřelky” s lovci (s “Kalkulátorem” asi nejvíc) jsou přirozené a vtipné. Takže klidně dám plný počet, abych zdůraznil tu bídu pořadů ostatních. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zatím jen pár dílů (a jen některé lovce). Nejvíc mě na tom asi překvapuje, že mi jako moderátor nevadí Sokol, jindy ho vydržím poslouchat sotva pár minut, tady mě dokonce baví. Také se pořád dokola v duchu ptám, jak ty lovce vybírali, jestli fakt mají takové znalosti nebo zda to náhodou není trochu "narafičené". No a i když mi to celé místy připadá takové trochu usekané s lehce nepřirozenými promluvami či dialogy (některé vstupy lovců, představování soutěžících na začátku atd.), má to podle mě nápad, je to . zábavné a ráda se na to občas podívám (na odreagování i poučení zároveň). EDIT 7. 1. 2022 Tahle soutěž mě asi fakt docela chytla, přidávám tomu ještě jednu hvězdičku (jdu na čtyři). EDIT 26. 3. 2023 Už jsem viděla všechny lovce. Poslechla jsem si či četla také různé rozhovory s nimi - zřejmě i proto už nemám pochyby o tom, že by třeba měli za uchem sluchátko a někdo jim našeptával správné odpovědi:) Prvotní nadšení z pořadu sice již trochu opadlo, stále se ale občas ráda podívám a celkem s klidem mohu zůstat na čtyřech hvězdách. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

K soutěži jsem se dostal skrze jednoho z lovců (Doktor vševěd), kterého osobně znám, a tak jsem byl zvědav, jak mu to v TV půjde. No, stát proti němu bych asi nechtěl... Narážky na to, že je to podvod jen ukazují, jak je nás národ omezený, a nedokáže si přiznat, že je prostě blbej, a že jsou lidi, kteří mají mnohem lepší obecný přehled. Celá koncepce je jinak vesměs sympatická, není to krom lovců něco zrovna originálního, otázky někdy zbytečně sklouzají k bulváru, a u Sokola je to s jeho vtipy vždy tak 50/50, ale jako pozadí k večeři je to ideál, a někdy se dozvíte i něco nového. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (20)

  • Lovkyně Dagmar „Kvízová dáma“ Jandová absolvovala Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Přezdívku „Kvízová dáma“ dostala proto, že právě kvízy jsou jejím velkým koníčkem a též druhým povolání. Spolupracuje zejména se společností Albi. Už dříve se jako soutěžící zúčastnila pořadu Nejslabší, máte padáka (od r. 2002). (Olík)
  • Lovec Jiří „Doktor Vševěd“ Martínek vystudoval historii a geografii na Univerzitě Karlově v Praze. Doktorát získal v roce 2014 na Univerzitě Hradec Králové. V roce 2006 začal pracovat v Historickém ústavu Akademie věd ČR. Kromě toho přednášel na několika školách, mj. na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Je také autorem či spoluautorem řady knih pro děti a turistických průvodců. (Olík)

Reklama

Reklama