Reklama

Reklama

Podezření

(seriál)
Trailer
Česko / Francie, 2022, 3 h 28 min (Minutáž: 66–73 min, Alternativní 4x50 min)

Epizody(3)

Pracovitá, strohá a ve svých činech pevně přesvědčená o vlastní pravdě si jde zdravotní sestra Hana Kučerová tvrdě za svým. Názory jiných nereflektuje, na ničí přání se neptá. Ona přece ví, co je pro ostatní dobré. Mezi kolegy a sousedy tak přirozeně není příliš oblíbená. Kolegyně v nemocnici odsuzují Hančin příkrý přístup k pacientům, ona zase neschvaluje jejich ochotu navazovat intimní vztahy s lékaři. V tak napjatém prostředí se primář Vaculík snaží zachovat mezi sestrami na oddělení alespoň částečný mír a vytvořit pro pacienty potřebný klid. Pro Vaculíka je pacient na prvním místě. Jenže jak on, tak pravděpodobně všichni kolem něj mají svá tajemství a motivace, ve kterých není snadné se orientovat. Jak rozhodnout o tom, co je pravda a co lež, když fakta nemluví jednoznačně a jediné, co máme k dispozici, jsou naše pocity a domněnky? Jak jednoduché je soudit věci podle toho, jak vypadají v našich očích, a ne podle toho, jaké opravdu jsou? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Melíšková jasné ocenění , zapšklou ženskou sehrála mistrovsky a zdatně jí sekundovaly i zbylé role, například rozjíždějící se mladá Barešová v roli zabejčené a nepříjemné dcery (jablko nepadne daleko od stromu), výborný Hanuš v roli obhájce a například jsem byl nadšen i přítomností Steinmasslové, která prostě dobrou herečkou je, akorát poslední dobou hodně vnímaná pouze jako poblblá bába z Ulice. Poslední dobou u nás vzniká hodně kvalitních seriálů podle skutečných událostí a po brilantním Ochránci jsem měl tu možnost vidět další, neméně kvalitní kousek...........................moje hodnocení = 8 z 10. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Temný filtr a místy rozostřená kamera ze všeho hned udělá drama... tohle to ale nepotřebuje. Tohle funguje totiž tak skvěle, že by to i bez těhle dvou prvků bylo jedno z nejmrazivějších seriálových českých dramat, co kdy vzniklo. A především nejuvěřitelnějších! Klára Melíšková hraje jednoduše obyčejného (v dobrém slova smyslu) občana, který se jednoduše chová jinak než společnost, a tak z ní byl téměř vytěsněn (i když se to trochu víc rozvine až na konci, byl bych rád za další sérii - ale nevím o čem by byla). Jen mi bohužel přišla občas málo výrazná, i když hrála fantasticky. Fantasticky, a stejně fantasticky jí sekundují ohromní Ivan Trojan, Miroslav Hanuš či Denisa Barešová (ta byla božská!!!) a mnoho dalších. No... pak to má teda ohromnej příběh, stejně jako většina ostatního řemesla, co na tomto bylo uděláno, a já jsem jednoduše spokojen. Jen to mělo trochu slabší odpich...   7,9/10   ,,...takhle jsem se narodila! To se mám omlouvat za to jaká jsem?!?'' ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je potešiteľné, že som v poslednej dobe naďabil na niekoľko vydarených českých kriminálnych seriálov. Aj na tento, ako i na iné, iba náhodou. V prvých minútach sledovania mi blysol v hlave leitmotív zo Sartrovho Cudzinca, ktorý si po tých rokoch vybavujem ako : "Kto neplače na pohrebe svojej matky, skončí na popravisku." Aj Hana Kučerová vynikajúco stvárnená mne neznámou Klárou Melíškovou určite nevyvoláva v svojom okolí sympatie. To však neznamená, že je vinná aj bez dôkazov. Aj ďalšie herecké výkony, réžia, kamera a atmosféra seriálu si zaslúžia pochvalu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Kláry Melíškové. 1)  Zdá se, že na co 37letý scenárista Štěpán Hulík sáhne, to se mu daří. Po Hořícím keři a Pustině je podepsán pod dalším čtyřhvězdičkovým projektem. Ani 33letý režisér Michal Blaško se ve své seriálové prvotině (předtím jen příštipkařil) nedal zahanbit a tak vznikla vskutku pozoruhodná minisérie._____ 2)  Výborné je i herecké obsazení. 49letá Klára Melíšková zdravotní sestru Hanu Kučerovou nehraje, ona tou hnusnou káčou doslova žije (i když mě nepřesvědčila, taková paní Klára určitě není). Získal si mě i 59letý Miroslav Hanuš (advokát ex offo) v tentokrát kladné roli věcného právníka s uměřeným projevem._____  3)  Spoiler. Poslední záběr z nemocnice naznačuje, že úmrtí pacientů pokračují. Nevíme sice, jestli jde o úmyslné konání personálu nebo o systémové zanedbání péče (teď už můžeme vyloučit snahu pomstít se sestře Kučerové), ale vidíme, že věc není vyřešena. Osobně bych dal přednost jinému konci, ale i tento je zajímavý... a snad i více ze života._____ 4)  Jen letmý průlet internetem ukazuje, že i když je příběh psaný podle skutečného obvinění sestry Věry Marešové (2014) pracující v rumburské nemocnici, neodpovídá přesně tehdejším událostem a už vůbec ne rolím jednotlivců a jejich charakteristice. Sestra byla osvobozena (2016), protože nebylo prokázáno, že se skutky, pro něž byla obžalována, skutečně staly. Znalecký posudek, podle něhož Marešová vraždila draslíkem, byl jinými znalci vyvrácen. Marešová poté vcelku úspěšně vysoudila odškodnění (2017 - 2021) za způsob, jakým média informovala o celé kauze. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobre rozohraná dráma bez patričného vyvrcholenia, ale zas nešlo len o to. Šlo o zamyslenie sa. Pôvodne by som privítal nejaké prekvapujúce riešenie či odhalenie, presne opačné, aké nám bolo poskytnuté, ale nakoniec som to zobral ako takú úvahu, ako o psychologickú sondu do podivnej duše, ale aj do spoločnosti, ktorá spolu s médiami každého hneď onálepkuje a pošle na kraj spoločnosti. Tá thrillerovo-detektívna stránka mohla byť silnejšia, na druhej strane cynický, chladný až bezcitný herecký prejav Melíškovej bol na ocenenia. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (18)

  • Tlačítkový mobil, kterým si právník ex offo v podání Miroslava Hanuše nechce nebo spíše nemůže vyfotit tištěné materiály policie, je hercův vlastní. (pulula)
  • Pokud má pacient DNR (do not resuscitate) a personál i tak zahájí resuscitaci, nejedená se o postup lege artis. V tomto případě se resuscitace nezahajuje. (Winster)
  • V epizodě se vyšetřovatel baví s právníkem ex offo Novákem (Miroslav Hanuš), že obžalovaná zdravotní sestra může být masová vražedkyně. To je ale nesmysl, protože zdravotní sestra by byla spíše sériová vražedkyně, protože šlo o několik úmrtí v delším časovém období. (mkali)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

04.02.2023

V letošním roce se nominace na Cenu české filmové kritiky za rok 2022 dočkalo celkem sedmnáct filmů. Našli jste mezi nimi nejen snímky promítané v loňském roce v kinech, ale i seriály, minisérie,… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama