Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tommy Basilio je 31letý alkoholik, nezaměstnaný automechanik, který většinu času tráví ve svém oblíbeném baru Trees Lounge. Když ho opustí jeho těhotná dívka a odejde k jeho nejlepšímu příteli, zkusí Tommy dát svůj život znovu dohromady. Na chvíli mu pomůže nečekaná smrt jeho strýce: začne jezdit s jeho zmrzlinovou dodávkou. Nebezpečně se však zaplete se svou sedmnáctiletou pomocnicí Debbie. Film je černou komedií o lidech, kteří nedokážou najít své místo ve světě, ale dokonale znají své místo u baru.

Citlivé a nevtíravé vyprávění o outsiderech, kteří se snaží bojovat se svými životními problémy a těžkostmi, je zasazeno do prostředí nižších středních vrstev v nedalekém předměstí New Yorku. Snímek upoutá atmosférou téměř „waitsovské" kocoviny, mnoha vtipnými detaily (několikrát se opakující motiv malého chlapečka, který si marně pokouší koupit zmrzlinku, je ve své podstatě analogický s nenaplněnými snahami ústřední postavy šňupnout si koks) a nenásilnou výzvou k lidské sounáležitosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Jordan 

všechny recenze uživatele

nesmierne vydarený debut - steve buscemi si napísal rolu na telo, obklopil sa ansámblom skvelých hereckých ksichtov, ktoré nikdy nenali, nemajú a mať nebudú miesto v áčkovom svete nablýskaných mainstreamov, no hrajú o to viac s dušou, srdcom a úrovňou. hneď mi tento nenápadný film o ľuďoch, ktorí si myslia, že sa chcú zmeniť, no vo svojej podstate sa zmaniť nechcú a ani nedokážu, prirástol k srdcu. spomedzi "alkoholických" filmov - menej dekadentné ako ďalší môj obľúbenec Barfly a rozhodne "pozitívnejšie" než Leaving Las Vegas. Cítiť z toho sympatiu k životu a snahu o optimizmus i napriek tomu, že je ten život napokon aj tak pekne na hovno. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý film, který ale mě osobně příliš neoslovil. Nebylo to špatný, to ne, oni ty filmy o ztroskotancích maj něco do sebe, ale bylo to spíš takový odnikud nikam. Chyběl mi tam nějakej větší děj, rychlejší tempo. Všechno šlo tak pozvolně, jakoby to opravdu byl dokument ze života nastávajícího alkoholika. Buscemi je borec, to jako jo, i ta režie mu sedla. On prostě má ten kukuč na ty loosery. Výborně mu tam přihrával Mark Boone Junior, takovýho šéfa mít, to je fakt sen. Sedlo to tam všem hercům a všichni odvedli dobrou práci (dokonce i Baldwin, kterýho nemusim ani jednoho). Chloe Sevigny vypadá dobře, takže to šlape. Ale jak už jsem zmiňoval, pro mě tam něco podstatnýho chybí, něco, kvůli čemu bych to chtěl vidět znovu. Takže já za sebe dávám 60% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že to bude něco jako Štamgast, ale TREES LOUNGE není tak vtipný. Je spíše dosti nahořklý, a hledat si cestu k hlavní postavě je celkem fuška. Osobně ani bezprostředně po dokoukání filmu nemám jasno v tom, jestli mi ten ochmelka byl sympatický, nebo ne. Nevím, možná už jsem jenom vyrostl z podobných opileckých filmů, které jsem měl kdysi celkem v oblibě. Dneska se mi celá ta flákačská kultura provinčního buranství a bezbřehého alkoholismu spíše protiví, a v reálu bych pro chlápka typu Tommy Basilio měl jen opovržlivé uplivnutí. Filmové ztvárnění krátkého výseku z jeho života pro mě nebylo bez jisté zajímavosti, ale popravdě je mi celá ta filmová glorifikace vysedávání v baru z duše protivná. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...Presne typ filmu aké mám strašne rád (typu Jarmusch, DiCillo a pod). Zdanlivo jednoduchý film o obyčajných ľuďoch, ktorý je vtipný, smutný, inteligentný, citlivý a hlavne ľudský a úprimný. Steve Buscemi je skrátka frejer a neviem si predstaviť nikoho iného, kto by vedel zahrať "tragikomické" postavy vierohodnejšie ako on. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Steve Buscemi režíroval i hrál hlavní roli. Styl příběhu, dlouhé a pomalé záběry a malé pravdy o životě, mi připomněly ´Smoke´ (1995) a ´Coffee and Cigarettes´ (2003), ale ´Trees Lounge´ mi nepřišel tak silný a zajímavý jako tyto dva filmy. Spíše tento příběh vyzněl jako agitka proti vysedávání v baru. Každý, kdo do baru přijde a uvízne tam, ztrácí svůj život venku. Také osazenstvo baru nejsou skuteční kamarádi. Barmanka vyklopí na požádání každému všechno, co ví o vás. A když pak jednoho ze stálých zákazníků odveze záchranka do nemocnice, všichni se sice shodnou na tom, že by ho někdo měl jít navštívit a zjistit, jak se mu daří, ale nikdo se k tomu nemá. Až dopijou. Tento bar je takový bludný kořen. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Steve Buscemi jednou ve skutečnosti opravdu pracoval jako řidič zmrzlinářského vozu přesně v ulicích, kde se natáčel Trees Lounge. (Sonnik)

Reklama

Reklama