Reklama

Reklama

Hádkovi

  • angličtina Hádek Family (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se sejde rodina, je to vždy radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře. Bráchové jsou každý úplně jiný, ale mají se svým způsobem rádi, zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Ve vzduchu visí dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i otec obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Vy jste hyeny, že vám není hovno!" Pro mě nečekaně kvalitní dramedy ze života jedné chamtivé rodiny. Porcování majetku ještě po nemrtvém dědečkovi. Trefné hádky u kterých jsem se dobře bavil. Kupodivu mě nevadilo ani herecké obsazení protože tady moc nepřehrávali. Hynek Čermák tradičně nejlepší výkon. No a vystouplé bradavky Sandry Novákové jsou třešničkou na dortu. 6/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hádkovi na první pohled připomínají snímek Bůh masakru, ale zatímco Polanskému se podařilo využít žánr komorní konverzační tragikomedie takřka na výbornou, Moravec ve svém filmu klouže spíš jen po povrchu. Herci a herečky skvěle pasovali ke svým rolím, tudíž chválím casting, nicméně jim to všechno kazil plytký scénář, který ani z půlky nevyužil potenciál původního námětu. Při sledování jsem očekával, že se budu smát a/nebo že mě bude z interakce postav mrazit - ani jedno z očekávání se však nenaplnilo, až na pár ušklíbnutí. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Lepší než Matky, tři hvězdičky jsou silnější než u Matek. Nevěděl jsem, do čeho jdu, takže mě divadelní forma rozhodně potěšila. Jenže to je taky jedna z nejtěžších disciplín a každý tvůrce, který si na ni troufne, se ocitá na tenkém ledě. A v tomto případě se úspěch dostavil jen zčásti. Některé scény byly zbytečné, hluché nebo trapné. Jako celek málo úderné. Naopak herecky vyzdvihuji nejvýše Sandru Novákovou, která nejenže vypadá skvěle, výtečně artikuluje a znamenitě ztvárňuje primitivní husičku. Sekundárně opět nezklamal Ondřej Pavelka, jemuž divadelní forma svědčí. Ostatní hrají slušně, nepřekvapí. V zásadě pozitivní dojem. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Z hovna se tady podařilo uplést bič. Vtipná česká konverzačka- to je div ne protimluv, ale Hádkovi jsou důkazem, že se něco takovýho skutečně podařilo. Myslím si, že nohy Sandry Novákový se v tom mým hodnocení neodrážejí, ale ruku do ohně bych za to nedal. Překvapivě dobrý. Myslím film. O kvalitách SN vím už dávno. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Skvělá konverzační tragikomedie o tom, jakým peklem jsou rodinné sešlosti. Jako nastavení zrcadla mnohým rodinnám funguje na výbornou. Vždyť není horších nepřátel, než rodinných příslušníků, když jde o dědictví. Co na tom, že dotyčný, po kterém se má dědit ještě dýchá? V očích potencionálních dědiců má mít tu slušnost a neprotahovat to. Ideální by bylo, kdyby si šel někam na hřbitov, vykopal z posledních sil jámu, do té si lehl a umřel. Stejně by se stihli ještě pohádat o to, kdo tu jámu zasype.  Herci odvedli výbornou práci, dialogy dávali smysl a třeba ta hláška s tím, čí je který metr, byla skvělá. Já se bavila i když je to vlastně spíše k pláči. Za mne 80%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Když jsou Hádkovi v obýváku, tak v televizi běží pořad Prostřeno (od r. 2010). (griph)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe. (dyfur)
  • „Příběh o rozhádané rodině může znít jako horor, my jsme ale hledali tu směšnou stránku hádajících a náramně jsme se u toho bavili. Natáčení jsme si strašně užili. Každý se někdy pohádal, takže jsme všichni mohli těžit z vlastních zážitků. Herci byli skvělí a práce s nimi byla fantastická. Všichni se do svých postav ponořili a díky tomu ten film vychází tak dobře, jak jsme si ho se Sandrou vysnili,“ uvedl Vojtěch Moravec. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno