Reklama

Reklama

Hádkovi

  • angličtina Hádek Family (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se sejde rodina, je to vždy radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře. Bráchové jsou každý úplně jiný, ale mají se svým způsobem rádi, zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Ve vzduchu visí dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i otec obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Bizarní konverzačka v jedněch kulisách pořádně oldschool 80tkového bytu, kde se pohybuje panoptikum ještě více bizarnějších postaviček v čele s luxusní Čvančarovou, která válcuje ostatní osazenstvo. Na hodinu a půl tak akorát, delší bych asi nevydržel. Druhá uječená část je už totiž zbytečně přes čáru. Taková levná kopie Vlastníků, kteří ale hrají o dva levely vyšší ligu. Průměr. 50% ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Jitka Čvančarová neumí dle mého názoru hrát, potvrdila mi to dalším filmem. Ostatní herci odvedli svůj průměrný výkon, nikdo zvlášť nevyčníval. Bohužel jsem čekala od této komedie daleko víc humorných situací, u nichž se budu smát a bavit se. Herecký potenciál to mělo, prostředí jednoho retro bytu bylo docela zajímavé, dalo se tam toho rozehrát daleko více. Postava sestry Evy (Polišenská) mohla taky přijít na scénu o něco dříve a trochu to tam rozparádit. Škoda, velká škoda. ()

Reklama

dogma97 

všechny recenze uživatele

Nováková si ukousla příliš velké sousto - takto prostoduchou zápletku, vhodnou snad pro formát bakalářské povídky (pro nepamětníky levná krátkometrážní TV komedie) by na rozměr kvalitního celovečeráku svedl rozvést jen mistr scénárista (a jestli vůbec), kterým začátečnice Sandra logicky být nemůže. A nemyslím, že by její dílo dokázal o mnoho lépe zpracovat zkušenější režisér, než je Moravec. Sice se za to stydím, ale jediná scéna, která mě přiměla k úsměvu, je stylizovaná hromadná "rvačka" v závěru... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Z trailerov Hádkovi pôsobili ako moderná verzia Ecce homo Homolka pre nenáročné publikum. Bohužiaľ potenciál konfliktných situácii je využitý dosť nezáživne. Na miesto hlášok a urážok si vymieňajú skôr vystrašené, udivené a naštvané pohľady. Nedokážem si predstaviť, že by v niekom Hádkovi vzbudili chuť si ich pozrieť znova. Rýchlo zabudnuteľný výlet do neustále štekajúceho paneláku. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Kdyby to měl v rukách lepší režisér, kdyby byl scénář nápaditější, pak by z toho byla solidní konverzačka ala Bůh masakru. Jenže Moravec není Polanski a Hádkovi trpí nepříliš kvalitním nápadem a zpracováním. Ani herecky to není žádná sláva. Kupodivu je nejzábavnější Nováková, od které jsem nečekal vůbec nic. Prachař bída a Čvančarová se taky nepředřela. Čermák odvádí svůj standard, ale nemá moc co hrát. Škoda promarněného potenciálu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Když jsou Hádkovi v obýváku, tak v televizi běží pořad Prostřeno (od r. 2010). (griph)
  • „Příběh o rozhádané rodině může znít jako horor, my jsme ale hledali tu směšnou stránku hádajících a náramně jsme se u toho bavili. Natáčení jsme si strašně užili. Každý se někdy pohádal, takže jsme všichni mohli těžit z vlastních zážitků. Herci byli skvělí a práce s nimi byla fantastická. Všichni se do svých postav ponořili a díky tomu ten film vychází tak dobře, jak jsme si ho se Sandrou vysnili,“ uvedl Vojtěch Moravec. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe. (dyfur)

Reklama

Reklama