Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o jednom manželství a trampotách s bytem... Studentka vysoké školy Marta (I. Andrlová) se rozhodne zpečetit svůj vztah se Zdeňkem (V. Dlouhý) tajnou svatbou. Zbývá jen oznámit tento fakt oběma rodičům. Rodiče nevěsty (S. Budínová a R. Hrušínský) jsou velmi zajímavá dvojice – přísná maminka učitelka je velký pedant na pořádek, tatínek, jehož láskyplně oslovuje něžná polovička „tatíčku“, si zase neláme s ničím hlavu a svůj čas tráví skládáním básniček. Rodiče ženicha (Z. Hadrbolcová a J. Vala) momentálně nejvíce zaměstnává, jak co nejvýhodněji provdat dceru Marcelu (D. Veškrnová), jejímž životním idolem je zpěvák Jiří Korn. Do těchto všedních starostí obou rodin jako blesk zasáhne sňatek jejich ratolestí Marty a Zdeňka. Kde asi bude mladý pár bydlet? Marta přichází s praktickým řešením – bydlet budou u jejích rodičů. Co na tom, že přes bývalý dívčí pokojík vede cesta přímo do spíže, a tudíž je mladá dvojice několikrát za noc vyrušena veršujícím tatínkem toužícím po kyselé okurce. Je tedy skoro s podivem, že i přes tyto „bojové podmínky“ se rodina brzy ještě rozroste… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Paní Pawlovská se snaží politicky uvědomělým divákům vysvětlit, že soužití více generací v malém bytě je lepší než klid, který je přece škodlivý. Komedie k pláči, která se snaží v divácích probudit pospolitost a kritizuje snahu po vlastním bytě. Nejlepší byli Kanyza s Trávníčkem, kteří inscenaci lidsky proteplili. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Spíše podprůměrný film, který bych si rozhodně netroufl zařadit mezi komedie. Velmi dobré herecké obsazení bohužel potápí slabý scénář a jeho šedivá realizace. I Halina Pawlovská holt usela nějak začínat. Rudolf Hrušínský se sice snaží, až spíše přehrává, jeho "tatíček" je celkově prapodivná postava. V naprosto ničím nevybočujícím dílku z poloviny let osmdesátých mě zaujalo pouze to, že se tehdy kouřilo i u soudu a jak se kšeftovalo s byty. To je více než hodinový film zatraceně málo. A pointa na konci? Nepointa. Jediné světlejší místo je krásný pár chlapců, který mění také byt. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Milá televizní komedie z doby, kdy bytů nebylo a dostávaly se přídělem, podobně jako auta. Tato sonda do národa socialisticky československého je navíc podpořena velkou mírou "velkých" pánů a paní hereček a zajímavostí v podobě prvních televizních gayů. Snad jen to mohlo být o deset minut kratší, přeci jen tempo je pomalejší. Jedna z "nejrychlejších" rolí páně Čepelky a Synkové. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Tak jsme měnili, až jsme vyměnili..." Na můj vkus trošku přihlouplá komedie.  Rudolf Hrušínský svými opileckými hláškami zvedá film skoro až k průměrným třem hvězdičkám, ale jinak mi ten celý příběh o mladých manželech, co se nejdříve bez oznámení rodičům vezmou a pak si bez rozmyšlení (hlavně bez bytu) "pořídí" miminko, přišel dost praštěný na hlavu (včetně v tom, kdy se dotyční snaží stůj co stůj o soudní výpověď z bytu, aby jim socialistický stát musel přidělit nový byt - vše nakonec marno). A když v jeden moment Slávka Budínová řekne větu "mě už je to všechno jedno," mluvila mi z duše... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Komédia z obdobia rozkvetu socialistickej spoločnosti so všetkým, čo k tomu patrilo ... Nízke platy, karafiáty, úplatky, lacné víno, výmeny bytov a ... crazy rodina, kde sa nedalo ani dýchať. No proste doba, kedy som ešte "žral" Ivanu Andrlovú. Na môj vkus až príliš "streštené". Hrušínský neustále opitý, jeho manželka s vygumovaným mozgom. Zasmial som sa raz na jednom vtípku a inak nič. Jedným z interesantných prvkov bolo stvárnenie Kanyzu a Trávníčka ako "teplých bratov". V tej dobe nevídané, neslýchané .... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno