Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (453)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se jede až moc podle šablony, protože Harbourovi tahle role sedla. Jednoduše tady chybí něco zapamatovatelného. Harbour hraje hrubiánskou verzi Santy, který o Vánocích přistane ve špatný čas na špatném místě. Když totiž dům, kde zrovna rozdává dárky, přepadne banda záporáků, kteří jdou po penězích v sejfu ve sklepě, musí si probojovat cestu jejich zástupem, aby zachránil místní rodinku. Co mi vyloženě nesedlo, tak Leguizamo v tuctové roli hlavního záporáka, který typicky vykecává své plány na každém kroku. Přepálená je taky stopáž, zvlášť s ohledem na to, že co se akce týče, tak divák odejde zklamaný. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší santovská pecka letošního adventu (z pohledu řadové uživatelky hororové líhně). Když se chcete vánočně naladit, krvavě pobavit (David Harbour na Hrad!) a přijmete i ten nádech nevtíravého poselství: "že svět není tak zkaženej jak se původně myslelo." ... Tak potom je to film pro vás. A musím podotknout že hudební podkres se na výsostech poved! ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Když Santa McClane při nadělování dárků uvízne v domě, kde banda lupičů drží jako rukojmí bandu zpovykaných pracháčů a jednu holčičku, která sice na jeho seznamu figuruje v kolonce hodných, ale nemá problém vyrobit pasti mnohem brutálnější než Kevin, je naděje, že nastanou Vánoce krvavé a veselé. A taky že ano. Tenhle mix Smrtonosné pasti, Sám doma a klasického vánočního santaclausovského příběhu, nabízí nejen špetku vánoční nálady, ale především zábavně brutální vybíjenou, ve které se smrtící zbraní může stát nejen vánoční hvězda, ale třeba i cukrová tyčinka. Což je v záplavě těch vánočních cukrkandlů příjemně osvěžující. A David Harbour jako naštvaný Santa nemá chybu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Merry fuc*ing Christmas!! David Harbour aka alkoholik Santa s temnou zabijáckou minulostí (chválím super background origin story!!) lítající si se soby hvězdnou oblohou a močící na obyvatele pod ním versus parta zabijáků v domě s rodinou, která se vzájemně nesnáší? Fuck yes! Tohle je nekompromisní John Wick ve vánoční verzi a jednoznačně nejlepší dáreček, který bych si na konec roku mohl přát. Humor jede o stošest, je správně perverzní a neslušný, ale hlavně je parádně zakomponovaný do probíhajícího děje a působí přirozeně a ne na sílu tlačený. Už úvodní sekvence, kdy chodí Santa po domech a místo dárečků vyvádí všemožné nechutnosti uzemnila celé kino do sedaček a dala jasně najevo, v jakém duchu se bude zbytek filmu nést. Všechny postavy přepadené rodiny jsou archetypově skvělé charaktery od rozmazlených spratků, přes vtipné ňoumy až po ty správňáky a stejně tak parta zabijáků s přezdívkami jako jsou Cukroví či Perníček dostávají dostatečný prostor a skvěle baví! Film si bere to nejlepší z podobných Wick žánrovek, balí to do excelentního vánočního kabátu a velmi šikovně pracuje s vánočními motivy, a tudíž o mordy pomocí světýlek, ozdobných řetěžů, vánoční hvězdy, rampouchu, bruslí či betlémského ježíška není nouze. Jednoznačnými highlighty jsou pak sekvence ve stylu Sám doma (!!!!!) nebo Thorovo řádění s kladivem, kdy divák neví, jestli se dřív od srdce smát, nebo v duchu sténat nad násilností. Violent Night je doslova chuťovka na konec roku, která krom pár sentimentálních emocionálních rozmluv nemá hluchých míst, dokonale kombinuje násilí, parodický humor, vánoční atmosféru a rodinnou komedii v sakra velkém stylu a musím uznat, že takovouhle zábavu jsem nečekal. Tommy Wirkola to prostě dokázal. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toľko chvály na tak primitívny film som už dlho nepočul. Drsná akcia, super akčné scény a súboje, všetko sa tvári strašne vážne... No až na to, že ten vlasatý a bradatý alfasamec priletel na rozprávkovom vianočnom voze so sobím záprahom... Skĺbiť rozprávkovú postavu s vážnou akciou plnej krvi a scénami plných vulgarizmov to chce asi totálnu scenáristickú bezradnosť alebo ja neviem. Celý film som mal zmiešané pocity. Celý čas Santa s niekým bojuje, celý od krvi...Mám sa o neho báť? Nie, je to predsa Santa, ktorý na záver zase pekne odletí do psej matere, tak prečo tak vážne? Komédia? Myslím, že som sa ani raz nezasmial, skôr ma oblievali pocity trápnosti. Celkovo nezmyselný mix žánrov, ktorý len ťažko môže fungovať, teda aspoň u mňa nie. 40%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Morgan Steel (Cam Gigandet) se chvástá tím, že by dokázal zastavit únosce letadla, které narazilo do jedné z věží Světového obchodního centra. Za stejné prohlášení schytal v roce 2012 vlnu kritiky Mark Wahlberg. (HellFire)
  • Miesto natáčania: Winnipeg (Kanada). Natáčanie filmu prebiehalo od januára do marca 2022. (Arsenal83)
  • Původně byl snímek naplánován jako velikonoční film, ale tvůrci museli film přepsat na vánoční, protože David Harbour (Santa Claus) odmítl nosit oblek zajíčka. (HanzoBureshi)

Související novinky

Reklama

Reklama