Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

borec999 

všechny recenze uživatele

Úvodná scéna so štýlovým obesením navnadila, no nakoniec to žiadny zážitok teda nebol. Prostredie zámku je pôsobivé, no to je tak všetko spolu s obstojnými hercami a ako tak sympatickou hlavnou hrdinkou, čo sa dá pochváliť. Krvavá nevesta z toho miestami dýcha neskutočne okato, strašidelné to je málo, jumpscary nefungujú. Zvrat v závere nie je najhorší, avšak fantasy rovina do ktorej sa film po jeho odhalení premietol ma príliš nebavila. Nehovoriac o tom, že okolo hororu poslednú pol hodinu Pozvánka do pekla nešla takmer vôbec. Keby som bol v kine, sklamanie by bolo väčšie, z pohodlia domova to však zas ako úplnu katastrofu nevidím. Medzi 2 a 3* ()

perna182 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel pouze na základě traileru před jinými filmy a to s představou toho, co jsem si z tohoto traileru odnesl. Prozradím předem, že bohužel. Dle traileru jsem si myslel, že vím, kam se to bude ubírat, ale dokud nevíte všechno, tak to funguje a je to fajn i přes pár klasických (ne)lekaček. I tak ale začínáte tušit, že to bude trochu jinak, nicméně, pořád nevíte. Zlom přijde, když vám vyloží karty na stůl a i když se to ubírá jinou cestou, je to tak předvídatelné, až nudné, protže si vše domyslíte během minuty a následně se tak vše stane. K tomu si přičtěte pár klasických klišé a z první poloviny nadprůměru padáme na průměr. Hodnocení by bylo mezi 5 - 6, ale za pofinálovou cca 2 minutovou scénu je to jasní pětka. ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

''Horor'' pro holky. A nakonec proč ne. Dle prvních recenzí a ohlasů jsem to teda čekal horší. Režisérka dobře propojila romantiku s upíry. Ale zase tak láskyplný to taky určitě není. První hoďku nám stará od Bladea ukazuje jaká je pořádná naivka a čekáme, jestli se nechá svést podivínským majitelem panství. Pak to chytne docela spád a celkem slušně se to rozjede a začne se to řezat. Vizuál potěšil, Nathalie je kočka, potěšila mě účast Pertweeho, kterého jsem viděl snad naposledy ve filmu Soudný den, jo slušný průměr. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Letos ty filmy v kinech jsou těžká bída  a ani tenhle není lepší. Evelyn si udělá test dna a vyjde jí, že má jinou rodinu o , které nevěděla tak se potká s jedním příbuzným a ten je pozve k nim na svatbu. Tam zjistí, že jsou zde klany upírů a oni potřebují buď její krev nebo to, aby byla upír (to jsem zde nepochopil a není to ani vysvětleno). Bohužel je to nuda zhruba 50 minut se nic neděje a jen vyloženě čekáte na něco co zaujme pak se začne něco dít, ale taky se o žádné terno nejedná. Film nemá ani žádné pořádné vyúčtování 2 upírky se zabijou sami navzájem a hlavní záporák je nemastný neslaný, aby režisérka měla čím zaujmout tak zabíjí podřadné upíry což nikoho z letargie nevytrhne. Na horor   zde není takřka ani žádné gore jen jedna uřezaná ruka. Jediné co se zde dá pochválit je hlavní herečka a ta jedna družička (ta blondýna). 40 procent ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A je to tady, první mizerný horor za loňský rok je na světě. Film má 1h:40, přičemž 1h:07 se nic neděje. To nic nedění spočívá v tom, že chudá poločernošská dívka zjistí, že má v Anglii bohatou rodinu s krásným zámkem, je okouzlena bohatstvím, vřelým uvítáním a šarmantním lordem. Má to krásnou výpravu a celkem atmosféru, ale jinak je to nudná červená knihovna. SPOILER: No a pak se ukáže, že celá rodina jsou upíři, což režisérka neumětelsky naznačuje různými odkazy na Drákulu a začíná festival klišé, brakující bezostyšně výpravné upírské horory 90. let. Ale na rozdíl od nich tomuhle filmu chybí nápady, scénář, dobří herci i režie a v podstatě i jakákoliv vzrušující scéna. Kdyby z toho byla aspoň pitomá akce ala Underworld nebo i ta přepálená romantika ala Twilight. Takhle je to jen odvar upírských klasik, který působí strašně staře. Za solidní výpravu slabé 2* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Lord De Ville (Thomas Doherty) bydlí na usedlosti „New Carfax Abbey“, což je odkaz na román „Dracula“, ve kterém právník Jonathan Harker zprostředkoval Draculovi koupi usedlosti Carfax v Londýně. Ačkoliv v románu Dracula popisuje Bram Stoker skutečná místa, nepodařilo se jednoznačně prokázat, jakou usedlost s názvem Carfax měl Bram Stoker na mysli. Jedná se pravděpodobně o usedlost nedaleko Londýna z počátku osmnáctého století. Neví se přesně, pro koho byla původně určena, ale jejím autorem je s největší pravděpodobností významný anglický architekt William Kent. Původní název usedlosti byl Quatre Face, neboť na rozlehlou vstupní halu navazovala čtyři obytná křídla, která směřovala na jih, sever, východ a západ. Architekt tak chtěl vyjádřit nejen symboliku světových stran, ale i čtyř ročních období. Název se postupně různě zkracoval a komolil, až se domu po dlouhou dobu začalo zkráceně přezdívat Carfax. (BrianStorker)
  • Keď Evie (Nathalie Emmanuel) vychádza z letiska, na stene letiska je zobrazený posledný obrázok Whitby v severnom Yorkshire, ako to už Evie spomenul Oliver (Hugh Skinner) v New Yorku, údajné miesto, kde sa film odohráva, a miesto, kde mal Dracula pristáť, v Anglicku, na lodi Demeter z Varny v Bulharsku. (molcan2)
  • V rozhovore pre Bloody Disgusting režisérka Jessica M. Thompson prezradila, že po uvedení filmu v kinách bude na VOD a streamingu zverejnený alternatívny zostrih s označením R. V druhej verzii je pridaných viac gore, násilia a nahoty, ktoré boli z kinoverzie odstránené kvôli ratingu PG-13. (molcan2)

Reklama

Reklama