Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Letos ty filmy v kinech jsou těžká bída  a ani tenhle není lepší. Evelyn si udělá test dna a vyjde jí, že má jinou rodinu o , které nevěděla tak se potká s jedním příbuzným a ten je pozve k nim na svatbu. Tam zjistí, že jsou zde klany upírů a oni potřebují buď její krev nebo to, aby byla upír (to jsem zde nepochopil a není to ani vysvětleno). Bohužel je to nuda zhruba 50 minut se nic neděje a jen vyloženě čekáte na něco co zaujme pak se začne něco dít, ale taky se o žádné terno nejedná. Film nemá ani žádné pořádné vyúčtování 2 upírky se zabijou sami navzájem a hlavní záporák je nemastný neslaný, aby režisérka měla čím zaujmout tak zabíjí podřadné upíry což nikoho z letargie nevytrhne. Na horor   zde není takřka ani žádné gore jen jedna uřezaná ruka. Jediné co se zde dá pochválit je hlavní herečka a ta jedna družička (ta blondýna). 40 procent ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, ale nie až také, aby som o Pozvánke do pekla vravel ako o zázraku. Pripomína viaceré horory z minulosti, samozrejme v prvom rade Nevestu na zabitie (ničnetušiaca osoba ženského pohlavia sa ocitne v honosnom sídle ďaleko od pomoci v spoločnosti zhýralého, zvrhlého rodinného, prastarého klanu s divnými tradíciami). Trailery som nevidel, takže ma milo prekvapilo „vysvetlenie“. Jasné, nebol to zázrak, ale v takto nastavenom príbehu som proste „toto“ nečakal. Herci sú fajn a to v čele so sympatickou ústrednou hrdinkou. Logiku by som v tom nehľadal, objaví sa nutne útrpne povinné klišé, ale inak to odsýpa. Anglická atmosféra a výprava fajn. Prvá polovica, počas ktorej sa (zdanlivo) nič nedeje, mi každopádne pripadala lepšia, ako druhá. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovina měla sílu a zdálo se, že půjdu s hodnocením hodně vysoko. Bohužel přišla druhá, rozuzlení a děj začal ztrácet. Ne že by byl The Invitation vyloženě špatný, ale s druhou polovinou se posunul špatným směrem. Prakticky do mého nejméně oblíbeného hororového žánru a bylo po napětí. Dokud divák nevěděl, oč jde byla to výhra.. 6/10 = 60% ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Zase jsem viděl vyhozené prachy od tvůrců. Půlku stopáže se snaží vykreslit romantické drama s hororovými prvky a pak to zaplácnou klasickým stupidním zakončením. Ještě navrh přidají poslední tak 3 scény, které jsou již úplně vytržené z kontextu a jen jsem nevěřícně civěl na plátno (ano, šel jsem na to do kina...). Casting na výběr hlavní herečky byl mimo, ta osoba hrát moc neumí a charisma také postrádá. Odcházím z kina mírně rozladěn a s nedoporučením pro shlédnutí této patlaniny. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Že to vykrádá Ready or Not, by až tolik nevadilo, páč když už jsi jednou břídil, proč nevykrást jednu z nejlepších vyvražďovaček poslední dekády, žáno. Už ale vadí, že ačkoli Pozvánka do pekla přes potoky krve měla příběh i témata dopodrobna narýsované a sama se musela prostě jen dostavit, vylezlo z ní něco tak myšlenkově vágního a zároveň doslovně na hubu, až se člověku nechce věřit, že předobrazem je satira, která si na nedořečenou náznakovost fakt nepotrpěla. Chronicky online bojovníci proti „wokismu“, jejichž principiální námitkou proti čemukoli je, že v roli protagonisty nefiguruje bělostné zosobnění feromony stříkajícího péra, nám výjimečně předvedou nádherný přemet v kategorii „mám pravdu v tom, že ten progresivismus tady nefunguje, ale vůbec netuším, proč tomu tak je, tak to svedu na nejbližší černošku“. Kde totiž Ready or Not sděluje svůj progresivní komentář skrze příběh, tam ho Pozvánka do pekla přes potoky krve za horou smrti prostě jen otevřeně sděluje. Grace si upřímně přeje zapadnout jako nový člen bohaté rodiny a teprve v průběhu filmu se od ní distancuje, když zjistí, že tahleta bohatá rodina je ve skutečnosti živoucí metaforou kapitalistické žravosti, která k přežití vyžaduje permanentní obětování nové krve = poselství jde ruku v ruce s charakterovým vývojem. Naopak v Pozvánce do pekla přes potoky krve za horou smrti v údolí mrtvých se Evelyn od začátku do konce distancuje od svých bohatých příbuzných, s otravným sebeuvědoměním se identifikuje s každým chuďasem okolo, s rodinou v podstatě nechce mít nic moc společného a hlášky o britském kolonialismu/bělošském pocitu viny vypouští pomalu od první minuty. Což z ní dělá nikoli lidskou postavu, ale nedramatizovaný manifest, kde si poslušně a explicitně odrecitujeme všechno, co je na dnešních sociálních a rasových vztazích blbě. Grace vyjde ze svého příběhu se zjištěním, že zázemí neunikneš. Evelyn vyjde ze svého příběhu se zjištěním, že vampýři existujou. Tak proč se vůbec obtěžovat. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Walterovo (Thomas Doherty) priezvisko "De Ville" je slovná hračka na "devil". V modernej rumunčine je anglický preklad "Dracul" "diabol", čo ďalej naznačuje jeho skutočnú identitu ako Draculu. (molcan2)
  • Starý pár, ktorý sa po úteku Evie (Nathalie Emmanuel) zmocní, sa volá Jonathan a Mina Harkerovci, čo sú mená dvoch veľmi významných postáv knihy "Dracula". (molcan2)

Reklama

Reklama