Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Imbecilní český název filmu je tentokrát nechtěně zábavný, protože dvěma slovy vystihuje jeho obsah stejně trefně, jako sáhodlouhá synopse. Ano, pro leckterého diváka jde skutečně o pozvánku do pekla, protože peklo může mít spoustu různých podob. Peklo třeba je, když jsou přitroublé neomarxistické agitky maskovány coby soft horrůrky o upírech pro mládež. Kvůli pěknému vizuálu nedám odpad!, ale to nic nemění na tom, že páchnoucí lejno, i kdyby bylo servírováno na zlatém podnosu a s hedvábným ubrouskem, zůstane páchnoucím lejnem. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Náctiletá hýkající twilightová fanynka by to možná ocenila víc. Co nabídl The Invitation mně? Anglický venkov a starodávné sídlo, i když jsem čekala víc ponurosti. Starodávný rodinný klan, zastoupený hlavně muži stejných zálib a různých charakterů. Vyčníval hlavně hezounský (pro mě spíš odpuzující) upírský metrosexuál. A protože po těch staletích potřebovali očistit zdegenerovanou krev, povolali čokoládovou krásku (ta čůža byla dost otravná a nesympatická) až z daleké Ameriky. Takže když to celé zhodnotím, jediné co mě probralo z letargie (kromě cenících špičáků mého trpícího manžela) byl ťuhýk snažící se zapojit do dění. Což mu buď přičteno k dobru u nebeské brány. ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Meghan Markle wannabe objavuje strateného bratranca, fešného anglického lorda, získava žiadosť o ruku, no všetko nie je tak ružové, ako by sa mohlo zdať. Že to znie ako premisa slušného b-čkového hororu? Zdanie klame.⚪Ak by bol tento film iba romantickou komédiou a ku koncu sa zápletka pohla iba k triviálnemu konfliktu, ktorý by sa v závere vyriešil, film by urobil lepšie. Takto je celá premisa znova o silnej statočnej žene, ktorá zmobilizuje sily a ,,premôže" dom plný silných upírov. Ono, premôže je silné slovo, keďže ako divák dokonca nevidíme ani to.⚪Vďaka hroznej kamere a nasvieteniu, v ktorom sa očividne mali stratiť vizuálne chyby totiž buď ako divák nič nevidíme, alebo sa všetko odohrá skratkovito, urýchlene, bez zmyslu, neuspokojivo.⚪Prvé dve tretiny filmu slúžia ako veľmi prepálená expozícia, ktorá, konieckoncov, pre dej nemá význam, posledná tretina potom pôsobí ako vyslovená paródia, v ktorej by poľahky mohol vystupovať aj L. Nielsen. Napätie či atmosféru strachu sa nepodarí vyvolať, záver, v ktorom hrdinka triviálne bodne tisícročného wanabe Draculu, aby mu následne odrezala ruku bez toho, aby sa on bránil, a potom ho zkopla do ohňa ako J. Lee je už silná káva, kedy žáner nechcene spadne do komédie.⚪Trailery sú v tomto prípade veľmi zavádzajúce, keďže film nie je vôbec horor, upíri v ,,pravej podobe" v ňom snáď ani nie sú zobrazení a ďalšia variácia na Ready or not sa ani len nekoná. Tak hlavne, že silná moderná žena prežila, za pár sekúnd zabila mocného upíra a ešte pri tom všetkom stihla vyzerať dobre. Ehh.⚪ ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Bol to celkom zábavný horor, ktorý mal tradičnejšiu gotickú strašidelnú atmosféru s filmovým skóre a kostýmami. Začína ako film o strašidelnom dome, ale dosť skoro som pochopil, že pôjde o upírov. Príbeh bol dobre napísaný aj dráma o strate rodiny a osamelosti a opätovnom hľadaní rodiny/miesta kam patriť ale má aj tón zábavy a krvavých prvkov a mení sa na monster movie, ktorý je zábavný. Vzhľad filmu bol vrcholom má také skvelé kulisy a má dobrú strašidelnú atmosféru. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovina měla sílu a zdálo se, že půjdu s hodnocením hodně vysoko. Bohužel přišla druhá, rozuzlení a děj začal ztrácet. Ne že by byl The Invitation vyloženě špatný, ale s druhou polovinou se posunul špatným směrem. Prakticky do mého nejméně oblíbeného hororového žánru a bylo po napětí. Dokud divák nevěděl, oč jde byla to výhra.. 6/10 = 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Starý pár, ktorý sa po úteku Evie (Nathalie Emmanuel) zmocní, sa volá Jonathan a Mina Harkerovci, čo sú mená dvoch veľmi významných postáv knihy "Dracula". (molcan2)
  • Walterovo (Thomas Doherty) priezvisko "De Ville" je slovná hračka na "devil". V modernej rumunčine je anglický preklad "Dracul" "diabol", čo ďalej naznačuje jeho skutočnú identitu ako Draculu. (molcan2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno