Reklama

Reklama

Pearl

  • Kanada Pearl
Trailer 1

V minulém snímku X se parta mladých lidí vydala natočit film pro dospělé na venkově v Texasu, jenomže to nedopadlo podle jejich představ, a to kvůli staršímu páru Howardovi (Stephen Ure) a Pearl (Mia Goth). Nyní se tento prequel odehrává na stejném místě, a to o několik let dříve během první světové války v roce 1918. Chata, kde se odehrál „masakr X“, byla kdysi během války využívána jako penzion a jedná se o zpětný příběh o tom, jak se Pearl stala osobou, kterou poté byla. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (193)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Tuším, že to byl Sigmund Freud, kdo - a dál přinejlepším parafrázuju, přinejhorším překrucuju jeho teoretický náhled - chápal realitu jakožto zeď, o kterou se rozbijí naše sny a touhy. Jako něco, co je našim nejhlubším tužbám nepřátelské a zároveň má nad nimi navrch. My pak, chceme-li se stát dospělými, se s tímto musíme nějak smířit. A já k tomu při této příležitosti přidávám, že jak X, tak Pearl podle mě spojuje - krom Ti Westa a Mii Goth, která v tomto filmu hraje na Oscara - to, že jejich hlavním tématem je Pearlino nevyrovnání se právě s tímto modelem reality, nevyrovnání se s tím, že realita povětšinou přicházívá pouze se zklamáními. Tím se Pearl zákonitě vzdává možnosti stát se zdravým dospělcem a setrvává ve fázi jakésiho vzdorovitého, agresivního děcka. A čím se takovéto děcka baví? Krmením krokodýlů! ___ Je tedy možné, že film mě bavilo sledovat, protože tam kdesi hluboko bych byl vděčný za svět, kde si stačí věci vyřvat, že nějakým způsobem souzním s její revoltou, že není nic horšího než žít v pekle nesplněných přání. A pokud ne, tak mě možná baví ten vylitý vztek, dát volný průchod svému naštvaní z toho, že věci nevycházejí, jak byste chtěli! Kdoví? Na psychoanalytickém sezení jsem ještě nebyl. Každopádně vám doporučuju dát Pearl šanci, abyste nebyli o něco ukrácení! 80 % ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V roku 1918 žije Pearl na odlahlej farme spolu so svojimi rodičmi. Svet je ovplyvnený vojnou a pandémiou, ale ona aj napriek tomu sníva o tom, že raz bude hviezdou. - X malo aspoň gore, toto nemá okrem triviálneho príbehu čo ponúknuť. Teda vlastne by aj mohlo, keby v poslednom desaťročí nevznikli žánrové pecky typu Starry Eyes alebo The Perfection. Alebo keby mal Ti West talent. Alebo keby výprava vyzerala aspoň trochu na to, že sa to odohráva v roku 1918. A takto by som mohol pokračovať donekonečna. S týmito vizuálne vyparádenými ale obsahovo takmer prázdnymi kúskami už u mňa režisér nezaboduje a zúfalá snaha poukázať na to, aké to mali ženy počas vojen ťažké, tak to mu teda vôbec nevyšlo. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hlavně v porovnání s dokonalým X jsem se neubránil určitému zklamání, tohle už prostě taková pecka není (a nemůžu se ubránit dojmu, že bych z toho nebyl nějak extra nadšený, ani kdyby to existovalo samostatně, a ne jako prostřední část trilogie). Mia Goth je pořád fajn, ale cca prvních 50 minut mě dost nebavilo, a teprve od první vraždy to začne být zajímavé a konečně se tam něco děje. Ti West má rozhodně invence na rozdávání, ale zde už mě to prostě tak nebralo, bohužel. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

svým X mě West zrovna neoslovil a i když mělo svoje světlé stránky, rozhodně to pro mě nebyl ani horor roku ani úplně dobrý film. Pearl jakožto prequel, či snad origin jedné z postav z X je na tom dost podobně. Mia Goth to celkem táhne, poměrně slušně to celé vypadá a bavily mě ty skoro až naivní pasáže, které vypadají jako kdyby utekly z nějakého perverznějšího sestřihu Čaroděje ze země Oz, ale jinak to byla víceméně podobná nuda jako "první" díl. S Westem a jeho dílem holt asi nebudeme kamarádi...40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prequel k X by som prirovnal k ženskej variácii na Psycho, aj keď snímok, ktorými sa Ti West inšpiroval, je zjavne oveľa viac. Mia Goth tomu veľmi veľa dáva, miestami je jej výkon enormne prehnaný, ale k postave a k jej vývoju to sedí ako motorovka k Leatherfaceovi, aj keď uznávam, že niektoré jej hlasové prejavy, niekoľkominútový monológ natočený na jeden záber a záverečné titulky budú pre niekoho cez čiaru. Ako v X, aj tu ma dostali scény s aligátorom. Prostredie farmy fajn a mnohé scény fakt príjemne nepríjemné. Problém vidím v relatívne odhadnuteľnom scenári. A nesedela mi rozloha jazera; za desaťročia v ňom zjavne skončili desiatky (!) vozidiel, to nebolo reálne. X ma bavilo, toto až tak nie. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (13)

  • Pearl (Mia Goth) má tendenci „utišovat“ ty, které zabije. V předchozím snímku X (2022) ji potkal stejný osud, když ji umlčela Maxine. (HanzoBureshi)
  • Produkční tým měl kolem 50 vzorků červené, aby byla jasná barva stodoly dokonalá. (HanzoBureshi)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

05.04.2023

V současné době se velká studia předhánějí v tom, komu se podaří vytvořit úspěšnější provázané komerční franšízy, a tím pádem většina filmů a seriálů, které něco vydělaly či přilákaly hodně diváků do… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama