Reklama

Reklama

Mechanik

  • Španělsko El maquinista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdina existenciálního hororu Trevor Reznik je osamělý, uzavřený a tichý mladý muž. Až na to, že vypadá trochu přepadle, vyhlíží jako tisíce obyčejných mladíků, kteří navečer přijdou z práce, často poklábosí se servírkou z kavárny a občas své jednoznačnější touhy uspokojují prostřednictvím profesionálky - a pak jdou spát. Trevor ovšem spát nejde - už rok totiž trpí nespavostí, která však nemá nic společného s banální insomnií, nutící vás uvařit si první kávu za rozbřesku. Fyzicky i psychicky vyčerpaný mladík, pracující v zatuchlé dílně u soustruhu, už celé měsíce bojuje s noční můrou, z níž se nelze probudit. Svou roli v ní hraje děsivá nehoda, již Trevor zavinil (nebo snad ne?), kolegové z práce, Trevorova oblíbená call girl Stevie, tajemný plešoun Ivan a sympatická číšnice Marie. Kdo z nich je však skutečný a nic nepředstírá? Je Trevor obětí nějaké podivné hry, nebo je on sám bezcitným manipulátorem? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (916)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jeden z důvodů, proč mám Balea v TOP five...tenhle člověk je schopen obětovat skoro všechno :) Jako v každém jeho filmu se do své role naprosto vcítil a zahrál postavu Trevora Reznika, jako kdyby ho znal od školky. Trevor Reznik je člověk ztrápený (jak duševně, tak tělesně) a postupem času taky až nebezpečně paranoidní....no, sice jsem teď napsal naprosto vytrženou větu bez řádného ukončení, ale myslím, že tady je dobré skončit....IT'S a MYSTERY. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KDO JSI ??? Trevor Reznik je..... Film o úplným zmagoření vyprávěný ,,NORMÁLNĚ“ s dokonale zahalenou pointou. Příběh na rozdíl od Ch.Bale geniální asi není, ale temný ,,snový“ filtr, podivná nálada a divně chovající a hrozně vypadající Bale stojí za vidění. Bohužel krom těchto kladů, to u mě bylo ,,jen“ čekání na pointu. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chybí mi na ruce několik prstů a zajímám se o možné způsoby vyřešení mého problému. 2.) Nespal jsem už několik měsíců. A dobře vím proč!. 3.) Nemám, ale opravdu NEMÁM čistý svědomí. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo husty, tohle bylo pekelne husty. Takovejhle typ pribehu se da v podstate vypravet trema zpusobama. Bud od zacatku do konce netusite co se to deje ala Lynch, nebo je vam naopak vse az do konce jasny a konec to cely postavi na hlavu ala Shyamalan. A pak je treti pripad a to, ze sice ze zacatku netusite co se deje, ale film vam postupne dava cim dal tim vetsi smysl, jednotlivy epizody zacinaj zapadat do sebe a na konec se vse logicky vysvetli. A tohle je ten treti pripad, kterej mi vyhovuje nejvic. A nic na tom nemeni fakt, ze jsem pointu odhad uz par minut pred zaverecnym vysvetlenim. A musim se zminit o Christianovi Baleovi, to bylo neco neuveritelnyho, fakt ho vystihuje jedna hlaska z filmu: "Jeste trochu bys zhubnul a uz bys nebyl.", na jeho vzhled jen tak nezapomenete. Navic kdyz hral naprosto dokonale. K tomu vsemu si pripoctete vynikajici kameru, originalni pribeh, syrovou az skoro neprijemnou a napinavou atmosferu, dobre zvolenou hudbu a sviznou rezii a vyjde vam bezchybnej 5* film. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený (takový Fincher bez exhibice) thriller s bezkonkurenčním Christianem Balem (šel by z něj mráz po zádech i kdyby nebyl tak šíleně vyhublý), u kterého mi vůbec nevadilo, že jsem tušil, kterým směrem se ubírá. Bylo to znepokojivě působivé i tak. Kdyby scénář (a rozhodně si nemyslím, že by byl špatný) dosahoval kvalit ostatních složek filmu, měli bychom co do činění s jedním z nejlepších filmů posledních let. I tak vysoký nadprůměr a natěšené očekávání dalších věcí pana režiséra. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Silný film, u kterého mi nijak nevadilo, že spoustu věcí divák odhalí před konečným vysvětlením. Závěr mi nepřišel triviální, naopak, dokonale jsem pochopila PROČ - celé to dalo smysl, tušení se změnilo v jistotu. Nepotřebuji žádný megatwist, úžasnou pointu - tahle ve své obyčejnosti působila realisticky, podobná věc se přece může přihodit každému. A potom už bude záležet jen na naší mentalitě, duši a svědomí, jak se s hříchy minulosti dokážeme vyrovnat. Jen ta Ivanova postava už mi na konci přišla trapná a zbytečná, po hrdinově prozření ji měli vypustit. Atmosféra snímku je temně parádní, scénář má hlavu, patu i morální poselství, k tomu solidní kamera, režie i herecké výkony. A stejně jako všichni ostatní žasnu, co dokázal Christian Bale napáchat na své postavě pro tuhle roli. Neskutečné, morbidní, odpudivé. Neměla jsem ohledně tohoto filmu žádná očekávání, snad proto jsem velmi příjemně překvapená - sice deprimovaná, ale spokojená... a teď si jdu rychle pustit něco veselého:-). 80% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (24)

  • Vo filme v metre visí plagát k snímke Rottweiler (2004), takisto produkovanej Juliom Fernándezom. (misterz)
  • Jedná se o první film Brada Andersona, který natáčel podle cizího scénáře. (Satan)
  • Baleova každodenní strava se skládala z jedné plechovky tuňáka a jablka. Sám Bale chtěl zhubnout až na 100 liber (cca. 45 kg), ale to už mu štáb nedovolil, neboť se silně obával o jeho zdraví. Bale poté včas nabral váhu a svalstvo pro roli Batmana. Bale se k tomu vyjádřil následovně: „Věděl jsem, že potřebuji shodit nějaké kilo, jen jsem nevěděl kolik přesně, aby to vypadalo tak, jak jsem si zhruba představoval, že by moje postava měla vypadat. Měl jsem fotku Hanka Williamse (zpěvák, skladatel) když měl jen 29 let, ale vypadal na 50, asi hlavně kvůli drogám. Byla to fotka po tom, co se dostal z vězení, jen pár měsíců před tím, než zemřel. Byl bez trička a vypadal opravdu jako takový vrak, úplně vyhublý. V duchu jsem si však říkal, že taková postava by se dost hodila do scénáře, a to by měl být ten pravý Trevor image. Tak jsem prostě hubnul a hubnul.“ (Satan)

Související novinky

Christian Bale končí s nabíráním váhy

Christian Bale končí s nabíráním váhy

10.11.2019

Přestože zní titulek spíš bulvárně, ujišťuji vás, že se jedná o ryze filmovou zprávu. Oscarový herec Christian Bale (Fighter, Dokonalý trik) v novém rozhovoru oznámil, že už nadobro končí s… (více)

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

16.04.2013

Povídka klasika žánru Edgara Allana Poea se stala základem pro „dobový psychologický thriller" Eliza Graves, který měl původně režírovat paranormálně aktivní Oren Peli, ale nedávno jej převzal Brad… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno