Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

shantim 

všechny recenze uživatele

Být tam reálnější padouchové, šlo by zřejmě o obstojný thriller. Ovšem s nadpřirozenými bytostmi a tím naprosto nepovedeným koncem se jedná o opravdu nepovedený snímek. A je to škoda. Julianne Mooreová je ve své roli dost přesvědčivá a manipulace s lidskými osudy a lidskou myslí je divácky velmi přitažlivé téma. 48% hvězdiček ()

griff 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem se vyhnout negativním komentářům k filmům, ale tady si to neodpustím. Film by šel rozdělit zhruba na dvě poloviny: První, v němž čekáte, kdy se rozjede ten skvělý triller, který přislíbily trailery nebo upoutávky v televizi, a kdy se naopak propadáte čím dál víc do nesmyslného příběhu a slabomyslné zápletky. A na druhou poliovinu, kdy už vám je jasné, že se žádný dobrý film nekoná a už jen uvažujete, proč někdo něco takového vůbec natočil a kolikrát ta hysterická ženská ještě zařve: " Kde je Sam? Vraťte mi Sama!" Tvůrcům snímku snad mohu dát alespoň ten jeden bod za to, jak pěkně se jim povedlo dodržet celistvou linii příběhu - která od prvního momentu pevně a neochvějně míří dolů až v poslední minutě klesne na totální dno uměleckého vkusu a filmového cítění vůbec. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Budu se jenom opakovat, ale jak už tady spousta lidí řekla, film se rozjíždí s příjemně chvějivou atmosférou, náznaky, které mohou napovídat ledacos a divák si tak hraje s filmem na myšku v bludišti, která se může vydat tam i tam, a to je právě to příjemné: "bude to tak, jak jsem to vymyslel já nebo to bude ještě zajímavější?". Jenže se bojím, že takový konec by nezvolila žádná myška, leda pod vlivem omamné látky. To už neni o nelogičnosti, to už bylo vršení jednoho nesmyslu na druhý. A tak mi vlastně z celého filmu zbyly jen dva pěkné poznatky: Telly měla krásně zařízený byt a Julianne krásné vlasy. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu to bylo opravdu zajímavé. Pak scénáristé vyložili karty na stůl a já se začal bavit. Ano, i po letech sledování Akt X mohu s klidným svědomím prohlásit, že větší fantasmagorii jsem dlouho neviděl. Čekal jsem, jestli přijdou dřív Muži v černém nebo agent Krycek. Taková fraška, a to to na začátku vypadalo na psychologické drama. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Tento film mal na viac a najmä tá nečakaná a nie celkom objasnená súvislosť s mimozemšťanmi (ako tvormi, na ktorých môžeme hodiť všetko zlo, ktoré sa nám prihodí) ma veľmi navnadila. Ale scenár plače po hlbšej logike, dejových zvratoch, "vyglancovanej" psychológii jednotlivých postáv - naplno tu fungovala iba skvelá Julianne Moore. Hudba pekná, vizuál symbolicky okorenený mračnom a celkom dobrá minutáž. Skôr priemerný thriler, ktorý nesklame, ale ani nemá čím ohúriť. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • 42-milionoví Zloději paměti oživili ospalý žebříček návštěvnosti severoamerického kontinentu, když během prvních třech dnů vydělali 21 mil. dolarů. Ostatní fimy se během tohoto víkendu poprvé za celý rok držely pod hladinou 7 milionů. Celkový výdělek dosáhl téměř 65 milionů. (imro)
  • Postava Julianne Moore se zastaví před zdí, která je plná graffiti. Mezi nimi je i logo Revolution Studios, producenta filmu. (Elisebah)
  • Kromě scén vzpomínek Tely, mají všechny postavy až do konce oblečené černé šaty. (imro)

Reklama

Reklama