Reklama

Reklama

Silent Night

  • Kanada Silent Night (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Trápící se otec (Joel Kinnaman) je svědkem smrti svého malého synka, který se na Štědrý den ocitne v přestřelce mezi gangy. Zatímco se zotavuje ze zranění, které ho připravilo o hlas, stane se odplata jeho životním posláním. (mikki089)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (70)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ideálka na posilvestrovskou kocovinu. Žádné dialogy, jenom pro Johna Woo typicky efektní obrazové vyprávění příběhu jak v devadesátkové vandammovce. Se slušnými akčními scénami a s coby “akčním hrdinou z lidu” přijatelným Joelem Kinnamanem. Takový scenáristicky línější Nobody, bez humoru. S trochou kýče, např. když se truchlícímu tátovi zjeví tvář jeho mrtvého synka ještě i ve vánoční kouli. A bílé holubice ve filmu nebyly, nebo jsem si je nevšiml? ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Já se bavil, řemeslně je to skvěle udělaná práce plná hravých předělů, střihů či skvělých akčních scén. Jenže hlavní jádro problému je prostě to že tohle je film bez dialogů, což u takového počinu je 104 minut docela přepal. Je sice pravdou že tady tento koncept tvůrci vytěžili snad nejlépe jak to jen šlo (určitě mnohem lépe než to udělal ten dementní horor s ufonama). I tak tu ale pár hluchých míst bylo a to i přes to že se John Woo to snažil různě hravě maskovat. I tak se ale jedná o poctivý akčňák ve kterém když už dojde na akci tak stojí za to a je vskutku kompetentně natočena. I když jo, doufal jsem v méně CGI cákanců a i trochu praktického góru (je jen na začátku). Ale holt nejde mít všechno. Ve výsledku jsem si to užil a jedná se prostě o zajímavou akční jednohubku ve které funguje i emocionální stránka. 7/10 ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Mlčeti zlato. John Woo se rozhodl natočit němého Punishera, výsledek však nejvíce připomíná lehce zapadlý Rozsudek smrti Jamese Wana (hrdina i záporák jsou velmi podobné typy). Natočit film bez dialogů v tomto případě dává celkem smysl. Jednak slovní výměny nikdy nebyly režisérovou silnou stránkou, ale hlavně - tahle látka je opravdu nepotřebuje. Scénář je absolutní šablonovité klišé, navíc osekané úplně na kost, takže žádné řečičky tady vážně nejsou potřeba. Legenda žánru se tak může naplno soustředit na to, čím nejvíce proslula, tj. okázalým emotivním výjevům a především krvavým přestřelkám s pořádným bodycountem. Hrdinovu truchlení a svědomité přípravě na pomstu Woo věnuje většinu stopáže, masakrování gangů tak na řadu přichází až v poslední půhodině. Natočené je to dobře (v rámci možností), ale není to žádný velkofilm, který by představoval návrat mistra na vrchol. 65 % ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

To, že se tu půl hodiny psychicky srovnává otec, který přišel o svého malého syna, během přestřelky mezi gangy, na tom jsem neviděl nic špatného a už vůbec jsem necítil, že by mě to nějakým způsobem otravovalo či nudilo. Hlavní postava se nenarodila, jako zabiják od přírody a tak, než se pomstí, musí se všechno potřebné naučit. Za mě silný film. Přímočarý příběh, s dobrou akcí, fighty jsou krvavý a i když už jsem na toto téma viděl mnoho filmů, tenhle na půl Vánoční, mi dnes večer pár dnů, před Štědrým dnem sedl. Závěr mě dojal. Líbilo. (64. hodnocení) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nebude to Vánoční klasika. Woo natočil své Přání smrti jako němý film a to je asi to jediné v čem vyniká. Dlouhá expozice, kde se táta zotavuje, učí zabíjet na YouTube a posiluje ve sklepě není tak nosná a vykresluje ho trochu (hodně) jako sobeckého kreténa. Akce je řádně krvavá, ale oproti takovému Wickovi hraje už ne druhou, ale třetí ligu. Prostě už není dost zajímavá. Naštěstí jsou tu starší kousky, jako Hard Boiled nebo Killer, kterými si nepolíbení mohou na uloz.to spravit chuť, že ano... že ano?! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film neobsahuje žádné dialogy. (mikki089)
  • Během natáčení v březnu 2022 se při zkušební kaskadérské jízdě v Mexico City zranil asistent pro speciální efekty. Člena štábu srazilo auto, zlomilo mu stehenní kost a vykloubilo rameno. (mikki089)
  • Čierno-modrý vták zobrazený na vonkajšej parapete Brianovej nemocničnej izby je Agapornis pestrý. V USA sa nevyskytuje vo voľnej prírode. (m.a.t.o.)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama