Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Frank Castle provedl další z úspěšných zásahů proti zločinu, když připravil past na gangstera Mickyho a jeho parťáka Bobbyho, který v přestřelce s agenty FBI zahyne. Gangsterský boss Howard Saint zuří, protože Bobby byl jeho syn. Jeho vztek dostane nový směr, když zjistí jméno agenta, který akci připravil. Jeho žena a Bobbyho matka Livia trvá na tom, aby za synův život zaplatila celá Frankova rodina. Zatímco Frank Castle tráví šťastné chvíle s manželkou Marií, synkem Willem a užívá si setkání se svou rozvětvenou rodinou, jeho dům obklíčí komando vedené Saintovým právníkem Quentinem a druhým synem Johnem. Všechny v domě bez milosti postřílí. Marii s Willem se sice podaří ujet, zoufalý Frank je však později najde na molu zavražděné. Vzápětí je obklíčen, brutálně zbit, postřelen a nakonec hozen do moře. Navzdory zraněním přežije. Vrátí se do města a začne připravovat pomstu. Unese Mickyho a rafinovaným "mučením" z něj dostane všechny dostupné informace o Saintovi a jeho rodině. Všichni vědí, že Frank je odhodlán dokončit pomstu a sám přitom zahynout. Posledním krokem definitivně přesvědčí Sainta, že je mu Livia nevěrná s Quentinem, a ten oba zabije. Svolá všechny své muže, dorazí však i Frank, který se nezastaví, dokud bude Howard Saint nebo jeho muži naživu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zcela průhledná a bezobsažná tupárna nezasluhující si nic než slova plná hanby, případně "WTF" ve velmi negativních konotacích. Akční filmy tohoto ranku obvykle nemají příliš logiky a rozebíráním jednotlivých kiksů se každý hnidopich s nadšením baví - to tady naštěstí nebude třeba, protože k naprostému zhanění Punishera stačí totální herecká nepoužitelnost Tomáše Janíčka a sestava kámošů degen, degen a damsel in distress. Některé scény - třeba mariachi a óbrpták (ten třímetrovej námořník nebo co to bylo) - zavánějí fraškou takových rozměrů, že se skoro nechce věřit, že to nebylo úmyslem. Ale v tom případě by se to do toho zbytku hodilo asi jako Kateřina Brožová do Edith Piaf. Nezbývá než doufat, že tímhle pokusy o vzkříšení Punishera skončily - minimálně pokud by někdo chtěl pokračovat v takovém duchu jako ten bezduchý maňásek Jonathan Hensleigh. 20% za originální pomstu na té nádherné bestii Lauře Harring. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem to absolutně miloval. Je to nejvíce jednoduchý a přímočarý příběh o pomstě v komiksovém kabátu Punishera. Skvěle funguje hlavní postava, kde si příběh dá na čas vybudovat jeho život před vyvražděním rodiny a o to více funguje jeho hněv i motivace ve zbytku filmu. Akční scény a vyvražďování je fajn, neurazí to ani nenadchne. Nejvíce vyčnívá střet s rusem, který je opravdu kreativní, napínavý i nápaditý. Většina vedlejších postav je fajn, ale až na přijemný sousedy, moc nezaujmou. Co to táhne dolů je pak záporák v podání znuděného Travolty, který dostává až zbytečně moc prostoru a jeho neschopnost se postarat o Franka Castla, když už ví kde bydlí, je zarážející... Prostě fajn béčko, ke kterému se vždy rád vrátím, ať už z nostalgie nebo skrze skvělé obsazení Thomase Janea. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carlo Siliotto: 1. The Punisher ,2. Otto Krieg ,3. Unusual Resurrection ,4. Moving ,5. I Can't Believe I'm Home ,6. His Whole Family ,7. The Massacre ,8. Death And Resurrection Of Frank Castle ,9. God's Gonna Sit This One Out ,10. Ice Lolly And Meat ,11. You're Gonna Help Me ,12. Entering The Fort ,13. About Your Family/Setting A Trap ,14. A Bomb For John Saint ,15. Good Memories Can Save Your Life ,16. The Thugs ,17. The Torture ,18. Elevator And Headache ,19. A New Family/Joan's Suffering ,20. Quentin's Glass Home ,21. Killing A Best Friend ,22. You Don't Understand... End Of A Dark Lady ,23. She Took The Train/Punishment ,24. The Arrow ,25. Both Of Them ,26. The Skull ,27. Castle's Lonliness ,28. Call Me 'The Punisher' ,29. Jealous One - J.C. Loader ,30. 'La Donna E' Mobile' - Peter Ovorsky , ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Obecně velice kontroverzní "marvellovka", která by ani comixovou předlohu nepotřebovala. Punisher je sympatický akční nářez o dokonalé pomstě policajta, který ztratil naprosto vše. Naštětstí brutalita filmu byla zachována v dostatečné míře a z filmu není pohádka, na kterou mohou jít do kina i děti. Punisher by mohl být vzhledem ke komixu ještě mnohem drsnější a peprnější, ale buďme rádi za to, co nabízí ... a že se nemění v pohádku typu Spiderman, Hulk, Daredevil Elektra a podobné voloviny. Tohle je prostě kultovní mstitel v klasickém podání. Chyby by se našly samozřejmě, ale pomsta je provedená dokonale, postava hlavního hrdiny překvapivě výborně podaná a ztvárněná, výtvarná stránka filmu velmi pěkná, Travolta v pohodě, záporáci v pohodě, ... prostě překvapivě dobrý comixový akčňák. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vyvraždenie rodiny a pomsta. Koľkokrát to tu už bolo. Nespočetne. Lenže toto je Punisher. Nie, to mal byť Punisher. Ale nie je. Kde je tá komiksová temná stránka hlavnej postavy. Kde je tá komiksová atraktívnosť, ktorú sme si tak obľúbili. Nie je. Z komiksu tu vôbec nič nie je. Jediné čo je, tak ohromný prúser. Vznikol obyčajný akčný snímok, akých tu sú tucty. Ničím nezaujme, nenadchne, neprekvapí. Škoda. Thomas Jane sa do tejto úlohy výborne hodí. Nebol však využitý jeho potenciál a tak bola opäť premárnená jedna ohromná šanca. Nebyť to podľa komiksu, snímok by bol v lepšom priemere, takto veľa stráca a padá do priemeru slabého. Bohužiaľ. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (31)

  • Ben Foster si kvůli filmu skutečně nechal „nastřelit“ několik piercingů. (akisha)
  • Při masakru Katovi (Tom Jane) rodiny se jeden ze zůčastněných pokouší ujet na motorce, ale je střelen a padá i s motorkou. Když si motorku bere Kat, leží jinak a mrtvé tělo již tam není. (Geriel)
  • Přibližně v čase 1:33 Howard Saint (John Travolta) ubodá svou pravou ruku Quentina (Will Patton), avšak ostří nože, kterým ho již 2x zřetelně bodl, je stále zcela čisté. (Marsu88)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Max Payne sa prestrieľal do filmu

Max Payne sa prestrieľal do filmu

27.06.2005

Štúdio Fox vypustilo do sveta správu, že plánujú sfilmovať legendárnu akčnú hru MAX PAYNE, ktorá sa vďaka svojej originalite zapísala nezmazateľným atramentom do dejín svojho žánru. Jej príbeh sa… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno