Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (181)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl náhodou. A to jsem ani netušil, že to režíruje Cuaron. To jsem se dozvěděl až teď. Aspoň to vysvětluje, proč se mi tento film líbil po vizuální stránce a vůbec celkovým zpracováním a i následným dojmem, který ve mě zanechal. A to i přesto, že příběh je nesourodý, místy banální, neuvěřitelný a chvílemi stupidní. Přesto 4*. ten dojem zý některých scén ve mě stále je..... ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Tak ani nevím, jsem z tohoto filmu trochu rozpolcený, měl jsem asi Velká očekávání (pod tímto názvem dříve film běžel v tv). Obsazení velmi slibné, hlavně, no jo … správně, De Niro. Jenže film je takový rozplizlý a nijaký. Nejprve dětství ve velkém domě a seznámení s životní láskou, pak kariéra, nic z toho mě ale neoslovilo a nezajímalo. Vše je jen jakoby vysvětleno a divákovi předáno a to je vše. Je to jak když vám někdo převypráví nějaký příběh, a není moc dobrý vypravěč. Pokud bych ale měl říct něco, co je vyloženě špatné, tak konec. Ten je vyloženě tragický, s De Nirem budiž, ale ten s Paltrow je příšerný, vůbec se sem nehodí. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Každý nejako začína. Cuaron ako nájomný režisér priemerného scenára je absolutne nevýrazný, aj keď sú tu veľké hviezdy. Vlastne práve preto tento film dosahuje aspoň priemeru. Mimochodom nepríjemne vlezlá hudba.....Očakávania boli privysoké.....vlastne nádeje vkladané do filmu boli priveľké....Medzičasom som sa dozvedel, že sa jedná o zmodernizovanú verziu slávneho románu, ktorého klasické filmové pojatie zo 40tych rokov ma oslovilo viac. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vpravdě dickensovský příběh plný záhad a romantiky. 1) Sluší to 28letému Ethanu Hawkeovi (dospělý Finnegan) i jeho femme fatale 26leté Gwyneth Paltrowové (dospělá Estella). Nejvíce ale oceňuji výkon 13letého Jeremyho Jamese Kissnera (desetiletý Finnegan). 2) Nemohu dílo srovnat ani s Dickensovou předlohou, ani s předchozími filmy. Ale i tak mi přijde tato verze být vařením z vody. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že názory na tenhle film se hodně různí. Já vůbec neznám předlohu, podle které byl tenhle film natočen, a to je možná moje výhoda. Výprava, hudba, kamera i technická stránka filmu mi přišly naprosto fantastické (zase mi připadá, že Cuarón je posedlý zelenou barvou), prostě připadalo mi, že se dívám na nějaké převedení krásného obrazu na filmové plátno. A ani na oba hlavní představitele si nemůžu stěžovat. Slabších 5*, ale vzhledem k hodnocení ostatních mhouřím oko... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama