Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

castor 

všechny recenze uživatele

Herecky nadprůměrné melodrama (trojice oscarových laureátů + rebelský žhář Leonardo DiCaprio ještě v předtitanicovské éře) o dvou rozdílných sestrách, které se před dlouhými lety v ne nejlepším rozešly a nyní je má opět sblížit vážná nemoc jedné z nich. Nenápadný, na festivalech oceňovaný snímek o střetu rozličných pohledů na život a jeho naplňování nabídne několik velice dobře napsaných postav, ve kterých si divák vždycky něco najde!! ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nadupaný film skvělými herci a přeci jsem film musel vidět po druhé, neb jsem si nezapamatoval po prvé žádný děj. Což se mi nepodaří ani nyní, neb je to takové unylé a vláčně táhlé točící se okolo umírání a nemocí, což samo o sobě je dost emocionální, ale film se snaží natolik běsnit emocemi, až je to jakési nijaké. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Z ľahkého hašterenia v úvodnej polhodinke, keď rodinné nezhody medzi matkou (Streep) a synom (DiCaprio) dosahujú dokonalé tragikomické umenie, sa film postupne stáva srdcervúcou drámou, ktorá si berie na mušku smrtiacu chorobu v podobe leukémie. Choroba ako faktor, ktorý spája rodinu, i ako trpký osud, prinášajúci do rodiny smútok. Ani tu však občas nezaháľajú vtipné momenty (doktor a jeho asistent Bob mohli byť kľudne námetom pre samostatný film) a na odľahčenie vstúpia v tej najvhodnejšej sekunde. Škoda však, že záver bol v porovnaní so zvyškom filmu trošku odfláknutý, čo však nemožno vyčítať seriálovému režisérovi, takisto ako sa nič nedá vyčítať ani hercom. 80%. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Další příklad kdy mě herecké výkony přesvědčily dát o hvězdičku více. Příběh měl něco do sebe ale Meryl Streep a Diane Keton zde především předvádějí srdceberoucí herecké umění! DiCaprio je zde trošku v pozadí což mu ale nelze vyčítat. Zaprvé je mladý a má svoji kariéru ještě celou před sebou a jeho největší pecky teprve příjdou. Zadruhé, málokdo by neskončil ve stínu těchto dvou dam. 4* za 76% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Když "hodná" sestra Diana Keaton dostane leukémii, tak za ní po 20 letech přijede druhá sestra Meryl Streep s jejími dvěma syny, aby jí darovala kostní dřeň. Ty se ovšem neshodují a tak na řadu přichází syni jejichž kostní dřeň se také neshoduje........ Slušné drama z rodinného prostředí, kterému spíše dominují hvězdní herci než samotný obsah filmu (tím film nechci nějak shazovat). Za vyzdvihnutí určitě stojí výkon Diany Keaton, která byla poprávu nominována na Oscara. Zdatně jí sekundují Meryl Streep, Leonardo DiCaprio a Robert DeNiro (i když ten si zde zahrál velmi málo). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)
  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno