Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Jordan 

všechny recenze uživatele

tento film sa mi nepáčil, táto dráma i keď oplývala známymi menami a naozaj dobrými hereckými výkonmi (aj keď pre zmenu sa mi ten DiCapriov vôbec ale vôbec nepáčil, čo u mňa nebýva zvykom), no mne sa na to pozeralo zle, pri niektorých scénach som prepínal, nejako ma to nebralo, aj napriek komornej nálade a rozohratej citlivej téme rodiny a choroby a tak . . . prišlo mi to ako dosť veľké klišé. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Já se často nechám strhnout jakoukoliv atmosférou a nalazuju se na podobnou frekvenci jako má film, ale když dostanu prostor, že se film i o vážným tématu nebere zas tak vážně, vydere se na povrch velice snadno mý cynický já, co se směje. A tady mě ještě popichovali - a já se smála, hodně. Mám ke stáří a životu fakt úctu, ale třeba s dědečkem to prostě udržet nešlo, a jsem vlastně trochu naštvaná, že mě donutili tohle znevážit. Dojáková hudba Rachel Portman spíš škodí tomuhle (na Hollywood a na téma: vážné nemoci) celkem s nadhledem a humorem zplozenýmu dílku. I když samozřejmě patos se taky najde, ale mohlo bejt dááleko hůř. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela slušné ale nikoliv vynikající drama silně hrající na city. Film má řadu známých herců ale nejvíce mi sedl herecký výkon Diane Keaton, která mi ze všech zúčastněných přišla nejcivilnější a nejvěrohodnější. Meryl Streep mi ve své roli moc nesedla, DiCaprio zde hodně přehrává a De Niro dostal velice málo prostoru. Celkově se však jedná o povedený film, který nenudí ale není v něm nic hodné zapamatování. ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Jo Bessie, to je anděl. Exustují i v reálném životě? Zatím jsem nikoho takového nepotkala, byla proto pro mě trošičku jak postava z fantasy. Leonardo je pro asi nejrozporuplnější herec, poprvé jsem ho iděla v Romeo a Julii, pak v Titanicu a alergie byla na světě....ovšem v každém dalším filmu mi dokazuje, že je pan herec. Koneckonců všichni hráli skvěle a Meryl byla opět krásná. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Když "hodná" sestra Diana Keaton dostane leukémii, tak za ní po 20 letech přijede druhá sestra Meryl Streep s jejími dvěma syny, aby jí darovala kostní dřeň. Ty se ovšem neshodují a tak na řadu přichází syni jejichž kostní dřeň se také neshoduje........ Slušné drama z rodinného prostředí, kterému spíše dominují hvězdní herci než samotný obsah filmu (tím film nechci nějak shazovat). Za vyzdvihnutí určitě stojí výkon Diany Keaton, která byla poprávu nominována na Oscara. Zdatně jí sekundují Meryl Streep, Leonardo DiCaprio a Robert DeNiro (i když ten si zde zahrál velmi málo). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)
  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)

Reklama

Reklama