Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (574)

Oskar 

všechny recenze uživatele

U Toutatise! Ne vždacky je pokračování slabší než první film. Naopak často platí, že nové koště dobře mete. Takže máme vedle sebe Zidiho pietní adaptaci, do detailů dodržující VIZUALITU comicsu, a Chabatův anarchistický sequel, který se prozměnu důsledně drží DUCHA comicsu. Když už srovnávat, tak dvojka u mě jednoznačně vítězí, jako asi u každého skalního fanouška předlohy. A zvlášť mě potěšila moje oblíbená Isabelle Nanty jako Itineris (Geminim zmíněná odborová předačka). Příjemných 80 % ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velmi ulítlá adaptace známého francouzkého komiksu plná nenáročného humoru,který mi kupodivu v tomto případě až na vyjímky nevadil.Film použitelný jako relaxace po vyčerpávající duševní práci. Komiksově přehnané, plné režijních nápadů a vtípků nejrůznějšího provedení.G.Depardier a CH.Clavier podávají tradičně spolehlivé výkony a Monica Bellucci je rozhodně přitažlivější a herecky zdatnější,než její předchůdkyně v prvním díle.Humor původního komiksu je poněkud náročnější,ne tak přímočarý a hrubozrný,takže praví komiksoví fandové mohou reagovat rozpačitě.Celkový dojem 55 %. ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tak to mě zklamalo na plný čáře...naprosto dementní scénař nezachránila ani dvojka Depardie-Clavier. Tolik trapných vtipů aby člověk pohledal, prostě zlatá jednička, ta měla šmrnc Asterixe a Obelixe...todle...to nemá vůbec nic...i když ma druhou stranu to je docela dobrá odreagovačka a ta Monika...jéééé :) takže 3* ()

Greg 

všechny recenze uživatele

"A tak zavřu dveře a zavolám na ně: Tento hrob se stane vaším hrobem! - To není špatné. - Že ano? Taky jsem myslel na: Bando šakalů, všichni chcípnete jak šakali! Ale tam jsou dvakrát šakali, takže... - Říká se - šakalové?" Ještě u žádného filmu jsem se tolik nenasmál jako u tohoto. Jedna vtipná scéna střídá druhou a ve filmu zazní také pár nazapomenutelných hlášek (hlavně díky nesmírně povedenému českému dabingu). Pro mě je to jasných 5*, i když toto hodnocení by měly dostávat pouze vyjímečné filmu, ale pro tentokrát udělám vyjímku... Hlavně, proto, že se na film můžu podívat kdykoliv a vždycky mně zvedne náladu o 100 procent. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ke shlédnutí tohohle filmu jsem byl motivován výbornou animovanou předlohou a doporučením kamaráda, bál jsem se sice, že to bude plytké, ale on mi tvrdil, že rozhodně ne... Takže jsem pak jen nevěřícně kroutil hlavou a divil se, proč je na přebalu napsáno komedie. Obvykle to nedělám, ale tady jsem začal počítat vtipy a napočítal jsem jich za celý film pouhých pět:-( Tedy jeden výborný (krátký dokumentární film o langustách) a pak dva dobré (ty tradičně animované - mrkající bělma a rostoucí palmy), no a asi dvě parafráze na kosmopolitně známé velkofilmy (Hvězdné války, kung-fu). Pak několik dobrých počítačových triků a zajímavé choreografie těch několika tanečních čísel... a tohle málo byl důvod, proč se takovýhle výpravný vysokorozpočtový film točil?!?!?! Měl jsem z toho smutný pocit... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Po natáčení byly kostýmy hlavních postav prodány v dražbě. Výtěžek putoval organizaci pro ochranu dětí Enfance et Partage. (viperblade)
  • Obelix (Gérard Depardieu) má tak velkou sílu, že zvedne celou Sfingu, ale v pyramidě se musí napít kouzelného nápoje jen proto, aby vyrazil dveře. (G3niu5)

Reklama

Reklama