Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (147)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem velice mile překvapen... Na to, že to je pětka, a už Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva nebyl nic moc, narozdíl od Mise Kleopatra, a taky trošku rozpačitý začátek, kdy to vypadalo, že to bude úplně stejné jako vždy.. Tak chyba lávky (možná je to tím velkým plátnem, protože to byl první Asterix a Obelix, na kterém jsem byl v kině). Je to nečekaně svěží a opravdu hodně vtipné, žádný osvědčení vtip, či gag nechybí a jsou tu nové - např. geniální cameo Zlatana v roli Antiviruse (vůbec jména jsou na celém filmu opět nejftipnější, v čele s princeznou Fuj)... Takže já můžu jen doporučit a to hlavně dětěm, které ještě žádný díl neviděly.. Mám trochu výhrady k technické stránce a vizuálním efektům, ale ani to není nějak hrozné. Viděno v kině (cze dabing - který byl mimochodem skvělý- Kohák, Ujfaluši)...80% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ale jo. V rámci možností jde pořád o celkem obstojnou zábavu (pacifikace Banána je skvělá a Ibrovo cameo taktéž). Problémem však je, že celá Říše středu dost dojíždí na nevýrazného představitele Asterixe a pochybné scénáristické vsuvky, které nemají žádné příběhové opodstatnění (eskapáda v podání Karaoky je naprosto mimo). Největší zážitek tak mám ze solidního dabingu, díky kterému jsem si po většinu filmu představoval Suchánka v roli Asterixe. Bože, ten chlap by byl pro tu roli jako dělaný! Schválně si to zkuste představit... ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Po více než deseti letech jsme se dočkali dalšího "Asterixe" - opět s jinými herci, tentokrát ale sympatičtějšími a lépe hrajícími než v předchozích případech. Hodně mě bavil Caesar v podání skvělého Vincenta Cassela a neméně skvělá Marion Cotillard jako Kleopatra. V kině jsem ocenila i vynalézavost českého dabingu, kdy postavu velmi podobnou Jakubu Kohákovi daboval skutečný Kohák :). Tento díl sice neobsahuje tolik zábavných hlášek a scén jako první dvě hrané adaptace, ale po předchozích dvou filmech se jedná o příjemné překvapení, na které se ráda podívám někdy znovu. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Už jdeme hodně dolů. Doby, kdy Asterix s Obelixem bavili jak dospělé, tak i děti, jsou pryč - Tohle by chtělo původní účel plnit také ale nefunguje to. Příběhově už nevíme kam jít, tak jdeme do Číny. Vegani jsou taky lidi, tak je tam taky zkusíme vesrat. A to celé má spojit nalezení nových přátelství a lásky, což se taky moc povedeně nekoná, takže ve výsledku zůstává věrná Bro-mance mezi Asterixem a Obelixem. Velký, velký průměr. Ale Ibra a jeho rolička nezklamala - Je dobře, že si umí udělat srandu i ze sebe. Každopádně sjedeš to až do konce, to není problém ale výsledné dojmy jsou tu tam. ()

Aeres 

všechny recenze uživatele

Je to takové meh. Skoro mám pocit, že film vznikl jen ze dvou důvodů. Natočit něco s Asterixem, aby se na značku nezapomnělo, a pokusit se natlačit do zadnice Číně, kde je promítání evropských titulů regulováno. Obsazení mizerné, chemie mezi herci pramálá, vtipy značně recyklované, a ne rozhodně tím způsobem, kdy o rodinné stříbro pečujete. Přidejte prazvláštní konec, ze kterého se nedá rozumně vybruslit do dalšího dílu, a nutně si musíte položit otázku, jestli vůbec nějaký chcete vidět. Jedna hvězda navíc za slepého mistra. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Producenti nejprve zamýšleli, že zfilmují komiks „Asterix na Korsice“, protože právě tento komiks patří ve Francii k těm nejprodávanějším. Když se ale podívali, jak byl tento Asterix úspěšný ve zbytku Evropy a světa, tak zjistili, že „Asterix na Korsice“ patřil v těchto částech světa právě k těm méně prodávaným albům. Proto se nakonec rozhodli, že film nebude mít předlohu v již vydaných komiksech. (Krtek123)

Reklama

Reklama