Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 11

Recenze (149)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Špatné herecké obsazení dvou hlavních postav (a nejen nich) film degraduje na nižší úroveň. Nad vodou po herecké stránce toto dílo drží pouze Cassel ala Caesar, ale sám samotinký to neutáhne. V ději žádné bombastické veletoče neočekávejte, patrně všechno už v tu ve filmech s Asterixem a Obelixem bylo (piráti, boj s Římany.....). Moc jsem nepobrala ani samotnou charakteristiku postav, Obelix býval prostě tlustý, zde nebývale štíhlý; Asterix býval vždycky chytrý a bystrý, zde moula k pohledání; Panoramix býval sice starý druid ale vitální, zde působil lehce nad hrobem.... No a co se českého dabingu týče, horší už snad být nemohlo, to co předvedlo dabingové duo Suchánek Kohák by mělo být trestné. Achjo, kde jsou ty časy, kdy bývaly filmy s A+O zárukou dobré zábavy a nekonečného smíchu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Posledný diel bol tak skvelý, že si ho absolútne nepamatám. O to viac ma prekvapilo, že táto séria pokračuje. Čo však priniesla? Opäť narážky na modernú dobu, čo bolo fajn, dobré herecké obsadenie, ale neviem, asi som z tohto formátu a humoru už vyrástol. Verím, že v telke to bude mať úspech, možno. 1 z 5 ()

Reklama

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Moc hraný Asterixy a Obelixy nemusim. Ale co naplat, když konkurence je v žánru komedií a dobrodružnejch filmů posledni dobou tak mizerná. Takže díky současnym okolnostem dávám nejvyšší hodnocení. A to nejenom kvůli tomu, že je to s filmama v tom daným žánru poslední dobou tak špatný, ale taky proto, že se film dokázal odvázat a bere si na paškál různý neduhy dnešní spolecnosti. Ať už se jedná o přílišný tlačení na korektnost, tu kravinu s gendrovou vyvážeností, anebo neškodný mlácení ženskejch či chlapů jakbysmet. Je to všechno milý a ten film mi prostě tu náladu zved. A to se v dnešní divný době neskutečně cení. Velmi dobrá práce obou hlavních postav a potěšil moc i Pierre Richard. Moc rád sem ho zase někde viděl, ačkoliv tam moh bejt víc, než byl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička byla poctiovou komiksovou adaptací a dvojka ujetou šíleností s narážkami na kdeco. Od trojky to šlo s celoou sérií z kopce. Dalo by se říct, že to začalo odchodem Claviera a byla by to do určité míry pravda, protože odpovídajícího Asterixe se od té doby nedaří najít. Ale není to jen tím. Od té doby jdou totiž tvůrci výhradně ve stopách Mise Kleopatra, takže víc než o nějaký souvislý příběh šlo o sled gagů. Jenže chyběl tomu lehkost a vtip byl strašně nucený. U Říše středu se dá po letech vypozorovat určitý návrat ke kořenům, ale i tady je ta snaha být za každou cenu vtipný cítit na hony daleko. Pár fajn věcí se tu sice najde a za mě jednoznačně vede Zlatanova sekvence v hořících kulisách, ale je to tak jedna povedená scéna nebo gag na deset mizerných či sotva průměrných. Alespoň že herecky to není úplně špatné. Canet sice není ideálním Asterixem, ale z těch mizerných představitelů je asi ten nejlepší. Lellouche je pak důstojným nástupcem Depardieua. Cassel s Mařenkou potěšili, ale upřímně řečeno nemám ponětí, proč se zrovna tomuhle upsali. 35% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Filmy s Asterixem cíleně nevyhledávám. Rodinné kino je ale nutnost. Zpočátku jsem se nebavil a dabing mi přišel nepovedený. S dalším dějem ale přibylo humoru a vtipných hlášek a narážek. Potěšilo mě vidět Pierre Richarda a Zlatanův Antivir byl vynikající, povedl se i Caesar. Příjemné překvapení, jež jsem nečekal. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Automobilová firma Citroen si na důkaz spojení dvou francouzských legend – Citroen a Asterixe – přidala na své logo Asterixova křidélka. (Krtek123)
  • Římská říše skutečně měla jisté kontakty s dálným východem včetně Číny, nicméně se obvykle jednalo o nepřímý kontakt skrze kupce, cestovatele apod., než oficiální diplomatické kontakty, kvůli velké vzdálenosti mezi říšemi. Římané měli v oblibě například hedvábí dovážené z Číny přes takzvanou Hedvábnou stezku, zatímco do Číny vyváželi například své skleněné výrobky. V Číně byly nalezeny římské mince už z prvního století našeho letopočtu. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama